Δήμος Ξηρομέρου: Απαγορεύεται η χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης στον Αστακό - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

26 Μαρτίου 2014

Δήμος Ξηρομέρου: Απαγορεύεται η χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης στον Αστακό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αστακός 26/03/2014

Σήμερα στις 26/03/2014 σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου Ξηρομέρου παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Μαγγίνα Ανδρέα, του Προέδρου της ΔΚ Αστακού Λιβάνη Αλέξανδρου, του Προέδρου της Τ.Κ. Καραϊσκάκη Σόμπολο Αποστόλου και του προέδρου Τ.Κ. Βασιλοπούλου Πλιαμέρη Δημητρίου με θέμα το πρόβλημα που προέκυψε στην ΔΚ Αστακού και στις Τ.Κ. Βασιλοπούλου και Καραισκάκη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι κάτωθι ενέργειες ήτοι:

1. Περίφραξη της πηγής Λάμπρα της ΔΚ Αστακού με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πλησιάζουν ζώα και υπάρξει επιμόλυνση του νερού.

2. Επιτόποιος έλεγχος για τη διαπίστωση της σωστής λειτουργίας των χλωριωτών της ΔΚ Αστακού.

3. Διερεύνηση του δικτύου και δειγματοληψία σε αρκετά σημεία της ΔΚ Αστακού ώστε να επιβεβαιωθεί η καλή ποιότητα του νερού.

4. Για την Τ.Κ. Καραισκάκη μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ότι, στο διάστημα από τη δειγματοληψία που πραγματοποίησε η Δ/νση Δημόσιας Υγείας στις 25/02/2014 αποκαταστάθηκε η λειτουργία των χλωριωτών και πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία στις 04/03/2014, τα αποτελέσματα της οποίας θα αποσταλούν στη Δ/νση Υγιεινής και δείχνουν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με την ποιότητα του νερού.

5. Για την Τ.Κ. Βασιλοπούλου από το αρχείο του Δήμου μας προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην μικροβιολογική ποιότητα του νερού αλλά υπάρχει πρόβλημα στην σωστή απολύμανση, και αποφασίστηκε η αλλαγή ενός ανταλλακτικού στο χλωριωτή.

Ως εκ τούτου απαγορεύεται η χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης της ΔΚ Αστακού όπως υποδείχθηκε με το υπ΄αριθμ. 13/03/2014 και με αριθμ. πρωτ. 73807/2277 έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας μέχρι νεωτέρας.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad