Κάθε αγρότης θα πρέπει να έχει καταγεγραμμένα τα αγροτικά του μηχανήματα ώστε να παίρνει την κάρτα πετρελαίου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

26 Μαΐου 2014

Κάθε αγρότης θα πρέπει να έχει καταγεγραμμένα τα αγροτικά του μηχανήματα ώστε να παίρνει την κάρτα πετρελαίου

Με στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα υπολογίζεται η πραγματική κατανάλωση πετρελαίου για τους αγρότες

Την σχετική εξαγγελία που έκανε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς εξετάζεται από τις ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών. και θα υλοποιηθεί από το φθινόπωρο για να ισχύσει από το 2015.

Κάθε αγρότης θα πρέπει να έχει καταγεγραμμένα τα αγροτικά του μηχανήματα και τις καλλιεργητικές του ανάγκες, ώστε να παίρνει την κάρτα πετρελαίου που θα του διασφαλίζει αυτόματα το αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς για τους οποίους έχει τα μηχανήματα αυτά.

Αν από το προφίλ που θα σχηματίσουν οι υπηρεσίες των υπουργείων για τον αγρότη προκύψει πως δικαιούται π.χ. ένα τόνο πετρελαίου σε ετήσια βάση τότε θα ορίζονται συγκεκριμένοι περίοδοι ανεφοδιασμού του και θα καθορίζονται ειδικά παραστατικά και δικαιολογητικά ώστε να προμηθεύεται το φθηνό πετρέλαιο.

Στόχος είναι να αποδεικνύεται η κατανάλωσή του καυσίμου για παραγωγικούς σκοπούς .

πηγή: agrocapital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad