Μαχαιράς: Κυνηγοί χαλκού κατέστρεψαν το αντλητικό σύστημα ύδρευσης του χωριού - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Μαΐου 2014

Μαχαιράς: Κυνηγοί χαλκού κατέστρεψαν το αντλητικό σύστημα ύδρευσης του χωριού

Άγνωστοι τη νύχτα που πέρασε, κατέβασαν το μετασχηματιστή της ΔΕΗ που έδινε ρεύμα στο σύστημα άντλησης της γεώτρησης νερού στο χωριό Μαχαιράς, για να αφαιρέσουν το χαλκό που περιέχει, με αποτέλεσμα λόγω των ζημιών που προκάλεσαν να θέσουν το σύστημα εκτός λειτουργίας και να διακοπεί η υδροδότηση του χωριού.

Όπως δείχνουν τα πράγματα πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα που κλέβει χαλκό αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλεί, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο εν λόγω μετασχηματιστής έχει βάρος περίπου έξη (6) τόνους και για να κατέβει χρειάζονται μηχανήματα και κατάλληλος εξοπλισμός.

Ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Τριάντης, με τον οποίο είχαμε επικοινωνία, απευθύνθηκε άμεσα στις αρμόδιες αρχές και στις υπηρεσίες του Δήμου, εκ μέρους των οποίων καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της υδροδότησης .
Με πρόχειρη εκτίμηση του κόστους, η βλάβη που προκάλεσαν οι άγνωστοι, υπολογίζεται περίπου στις 20.000 €.


Δείτε φωτογραφίες:





πηγή: xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad