Παναγιώτης Στάϊκος: Η στήριξή μου στο "Ποτάμι" - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Μαΐου 2014

Παναγιώτης Στάϊκος: Η στήριξή μου στο "Ποτάμι"

Είναι γνωστό ότι ο Ελληνικός λαός λόγω της οικονομικής κρίσης ζει έναν παρατεταμένο χειμώνα τα τελευταία χρόνια και δεν πρέπει να πάει χαμένη άλλη άνοιξη, παραφράζοντας τον Στρατή Τσίρκα, ο οποίος δεν ήταν απλά ένας σπουδαίος άνθρωπος του πνεύματος, αλλά και ένας αγωνιστής της αριστεράς, ο οποίος πλήρωσε τις ιδέες του με εξορία στην Ουγγαρία, ο οποίος όμως είχε το θάρρος, όχι απλά να μην κρύψει τα προβλήματα της Σοσιαλιστικής Κοινωνίας κάτω από τα χαλί, αλλά να τα αναδείξει με παρρησία και ειλικρίνεια. Βέβαια τότε κάποιοι σύντροφοί του τον κατέκριναν. Όμως αυτός ήταν αγνός ειλικρινής και σπουδαίος.

Έτσι και σήμερα κάποιοι από την παραδοσιακή αριστερά αδυνατούν να αντιληφθούν το πραγματικό μήνυμα που στέλνει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού για ευρύτερες συνεργασίες, τουλάχιστον στην Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια προγραμματικών συγκλίσεων. Ο Ελληνικός λαός τους έστειλε το μήνυμα του δίνοντας ποσοστά του 5 και 6%, το οποίο επιμένουν με έναν ξύλινο πολιτικό λόγο και με έναν ιδιότυπο πολιτικό αυτισμό να το διαβάζουν με την γνωστή αυτοκαταστροφική τακτική, χαρακτηρίζοντάς το αύξηση δυνάμεων.

Γι’ αυτό λοιπόν είναι επιβεβλημένη περισσότερο παρά ποτέ η δημιουργία μιας ισχυρής κεντροαριστεράς (η εύθηνη Κουβέλη είναι τεράστια και θα την εισπράξει στις Ευρωεκλογές), η οποία με δεδομένο ότι ο Ελληνικός Λαός δεν θέλει πλέον μονοκομματικές κυβερνήσεις, θα μπει σφήνα ανάμεσα στην Κεντροδεξιά που εκφράζει με Ευρωπαϊκό τρόπο η Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με αμφισημίες και στείρα αντιπολίτευση δεν συλλαμβάνει τον παλμό και το μήνυμα της Ελληνικής Κοινωνίας.

Το μόνο που τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι την διαπίστωση, ότι ο Ελληνικός Λαός υποφέρει από την κρίση, πράγμα για το οποίο δεν διαφωνεί κανένας, χωρίς όμως να δίνει πειστική πρόταση. Δεν κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν η Κυβέρνηση έφερε για διαβούλευση τον Νέο Νόμο για την Αυτοδιοίκηση, τον οποίο μπλόκαραν κάποιοι Δήμαρχοι και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο οι Πολίτες θα επέλεγαν τον Δήμαρχο σε χωριστό ψηφοδέλτιο από τους Δημοτικούς Συμβούλους, ότι έπρεπε να αδράξει την ευκαιρία να βγει μπροστά και να τον ψηφίσει εκείνος, συμπληρώνοντας τον με άρθρο, οι Δήμαρχοι να εκλέγονται μόνο μέχρι δύο (2) θητείες. Αυτό το πλήρωσε και στους τρείς Νομούς της Περιφέρειας, αφού οι Υποψήφιοι του συγκέντρωσαν ποσοστά από 10 έως 15%, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ήταν πολύ αξιόλογοι άνθρωποι. Ή μήπως είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα και στους τρείς Νομούς και στην Περιφέρεια;

Έτσι λοιπόν αυτό το κενό της μη ύπαρξης Σύγχρονης Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, που ίσως δεν υπάρχει σε άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα έρχεται να καλύψει ο Σταύρος Θεοδωράκης με το ποτάμι, με την προοπτική να αναδειχθεί ως Βασικός Πυλώνας της. Ένας άνθρωπος δραστήριος, αυτοδημιούργητος, απλός και ανθρώπινος, ο οποίος μιλούσε με ευγένεια, ανθρωπιά και σεβασμό στις εκπομπές του είτε είχε μπροστά του έναν Καθηγητή Πανεπιστημίου, είτε ένα πρεζόνι ή μια πόρνη, με τον οποίο μεγαλώσαμε στην ίδια τότε φτωχογειτονιά την Αγία Βαρβάρα, που οι δρόμοι ήταν χωματένιοι, δεν υπήρχαν δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και είχαν την τιμητική τους τα νερουλάδικα και τα βοθρατζίδικα. Για γήπεδα για τα παιδιά ούτε συζήτηση, αφού μόνο κάτι λίγες χωματένιες αλάνες υπήρχαν και για γυμνάσιο έπρεπε να πηγαίνουμε στο Αιγάλεω με το λεωφορείο ή με τα πόδια. Και ο κεντρικός του πολιτικός στόχος με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα, είναι να τα αλλάξουμε όλα στην χώρα, χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα. Υπό αυτήν την έννοια το Ποτάμι καλείται να είναι διέξοδος σταθερότητας για τον Έλληνα Πολίτη. Τονίζει δε ότι το DNA του Ποταμιού έχει μέσα του την συνεργασία και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, γιατί διαφορετικά θα τους το επιβάλλει ο Ελληνικός Λαός. Και όταν μιλάει για συνεργασία, όπως τονίζει, δεν εννοεί το μοίρασμα Υπουργείων και Υφυπουργείων και Προέδρων Δημοσίων Οργανισμών, αλλά επί τη βάσει προγραμματικών θέσεων και συγκλίσεων, αφού θα έχει μπει νέο αίμα στην πολιτική, μακριά από οικογενειοκρατίες και πολιτικά τζάκια.

Λέει επίσης πως εάν ο Ελληνικός Λαός στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του δώσει ποσοστά 3 και 4% θα πάει σπίτι του, για να ξεπηδήσει κάτι άλλο Νέο που θα πείθει τον Ελληνικό Λαό.

Γι’ αυτούς τους λόγους συμπαρατάσσομαι με τον Σταύρο Θεοδωράκη και το ποτάμι, όπως έκανε και ο διαπρεπής επιστήμονας και πνευματικός άνθρωπος, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κύριος Γραμματικάκης και πολλοί άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές τους οποίους στηρίζω και ψηφίζω.

Αστακός 20/5/2014

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad