Σαφές προβάδισμα της Ντίνας Σαμαρά για το δήμο Ξηρομέρου στη μεγάλη δημοσκόπηση της Kapa Research - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Μαΐου 2014

Σαφές προβάδισμα της Ντίνας Σαμαρά για το δήμο Ξηρομέρου στη μεγάλη δημοσκόπηση της Kapa Research

Τι δείχνει μεγάλη δημοσκόπηση της Kapa Research

Ευκρινές προβάδισμα περίπου εννιά μονάδων για τη Ντίνα Σαμαρά και το συνδυασμό «Το Ξηρόμερο Αλλάζει» δείχνει μεγάλη δημοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Η ΑΙΧΜΗ σας παρουσιάζει σήμερα τα κυριότερα σημεία της έρευνας που βασίστηκε σε δείγμα 805 ατόμων και απ’ τις τρεις δημοτικές ενότητες (Αστακό, Αλυζία, Φυτείες) με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων (CATI).

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η κα Σαμαρά με ποσοστό 32,9%, ακολουθεί ο Ερωτ. Γαλούνης με 24,2 και τρίτος είναι ο Ηλίας Γεωργαλής που συγκεντρώνει το 16,5% των προτιμήσεων. Το 4,2% προτιμά τον Γερασ. Βότση και το 2,3% τον Αναστ. Κατσιπάνο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων, όσων δεν θα πάνε να ψηφίσουν και αυτών που δεν απαντούν καθώς προσεγγίζει το 18,3% και είναι ικανός να κρίνει το αποτέλεσμα… Πιο συγκεκριμένα το 11,6% ακόμη δεν έχει κατασταλάξει, το 5,5% έχει αποφασίσει να μην πάει να ψηφίσει και το 1,2% δεν απαντά για τις προθέσεις του.

Μεγάλη είναι η διαφορά της κας Σαμαρά και στην παράσταση νίκης καθώς είναι μπροστά με 40,5% και δεύτερος είναι ο Ερωτ. Γαλούνης (25,5%). «Άλλος», λέει το 5,7% ενώ δεν γνωρίζει / δεν απαντά το 28,3%.

Στην έρευνα έχουν μπει και δύο κρίσιμα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το ενδιαφέρον του κόσμου για τις δημοτικές εκλογές, αλλά και την άποψη που έχουν για την ζωή στην περιοχή, αν είναι ικανοποιημένοι ή όχι. Περίπου το 60% απαντά ότι ενδιαφέρεται αρκετά ή πολύ για τις εκλογές, σε αντίθεση με το 39% που λέει λίγο ή καθόλου. Απογοητευτική είναι η απάντηση για την ζωή στην περιοχή και πόσο ικανοποιημένοι είναι οι κάτοικοι. Πολύ ή αρκετά λέει μόλις το ¼ των κατοίκων, δηλαδή το 27,3% ενώ αντίθετα το 72,3% λέει λίγο ή καθόλου.

Οι παραπάνω απαντήσεις αν και σαφώς δείχνουν την φωτογραφία της στιγμής, ταυτόχρονα όμως αποτυπώνουν τάσεις και προθέσεις. Βρισκόμαστε λιγότερο από μια εβδομάδα πριν τις εκλογές και ο κόσμος έχει διαμορφώσει άποψη για τους υποψηφίους και όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή οι αναποφάσιστοι θα μειώνονται. Κρίσιμο παράγοντα ωστόσο αποτελεί και η άποψη των ετεροδημοτών που φυσικά δεν συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα και ίσως έχουν διαφορετικά κριτήρια, πιο πολιτικοποιημένα, όντας κάτοικοι μεγάλων αστικών κέντρων. Από πολλούς θεωρείται ωστόσο πιθανό να μην συμμετέχουν και στις δύο αναμετρήσεις προτιμώντας να κατέβουν στο β΄ γύρο όπου θα συνυπάρξουν οι δημοτικές, περιφερειακές και οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.πηγή: aixmi-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad