«Παραθεριστές» περίφραξαν την παραλία της Βελάς - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

18 Ιουλίου 2014

«Παραθεριστές» περίφραξαν την παραλία της Βελάς

- Παραλία Βελάς Αστακού
- «Παραθεριστές» αποκλείουν την αμμουδιά με κιόσκια, καλύβες και περιφράξεις
- Στον Εισαγγελέα 5 δικογραφίες καταπατητών

Τα παραθυράκια αλλά και τα όρια του νόμου εκμεταλλεύονται διάφοροι επίδοξοι «παραθεριστές» που έχουν περιφράξει εκτάσεις κι έχουν στήσει κιόσκια και καλύβες στην παραλία της Βελάς Αστακού, αποκλείοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση στην θάλασσα για τους κατοίκους της περιοχής. Το θέμα είναι γνωστό εδώ και χρόνια στους αρμόδιους φορείς ενώ παρά το γεγονός ότι πολλές από αυτές τις υποθέσεις έχουν φτάσει ακόμα και στα δικαστήρια, η αυθαιρεσία εξακολουθεί να βασιλεύει.

Το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία της παραλίας, η οποία κατ’ ουσία είναι εντελώς αποκλεισμένη για τους κατοίκους της περιοχής που θέλουν να μεταβούν εκεί με τις οικογένειές τους για να κάνουν τα μπάνια τους, όπως και κατήγγειλαν στην εφημερίδα μας. Τοποθετώντας αρχικά ένα τροχόσπιτο, μια υποτιθέμενα προσωρινή εγκατάσταση μετατρέπεται χρόνο με το χρόνο σε μια κανονική σχεδόν εξοχική κατοικία, με το τροχόσπιτο να δίνει τη θέση του σε μια καλύβα ή ένα κιόσκι. Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που έχουν το θράσος ακόμη και να περιφράσσουν τον χώρο σα να είναι χωράφι τους, χωρίς φυσικά να διαθέτουν κανέναν τίτλο ιδιοκτησίας.

Κιόσκια φράκτες και πλέγματα, πρόχειρες τουαλέτες και κουζίνες ακόμη και μέσα σε κουφάλες δέντρων, αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες που παρκάρονται με τρόπο τέτοιο ώστε να εμποδίζουν την πρόσβαση, δημιουργούν έναν κλοιό αποκλεισμού γύρω από την αμμουδιά. Αλλά ακόμη κι αν κάποιος καταφέρει να ξεπεράσει όλα αυτά τα εμπόδια και να φτάσει στην παραλία, εκεί τον περιμένουν άλλες ημι-μόνιμες εγκαταστάσεις από τεράστιες ομπρέλες σαν αυτές που έχουν καταστήματα αναψυχής, τραπέζια, καρέκλες, ακόμη και κρεβάτια με τα οποία στην ουσία έχουν κάνει κατάληψη της αμμουδιάς. Το μήνυμα είναι σαφές: εδώ θέλουμε να κάνουμε μπάνιο μόνο εμείς.

Όπως μάλιστα μετέφεραν λουόμενοι, πέρα από το γεγονός ότι με ουσιαστικά με αυτές τις περιφράξεις και τις εγκαταστάσεις μετατρέπουν την δημόσια παραλία σε «ιδιωτική», οι συγκεκριμένες κατασκευές όχι μόνο ασχημαίνουν αισθητικά την περιοχή αλλά επιβαρύνουν και το περιβάλλον. Η υπόθεση βέβαια δεν είναι πρόσφατη αλλά χρονίζει, με απανωτές καταγγελίες να γίνονται τόσο προς την αστυνομία και το λιμενικό αλλά και το δασαρχείο και την κτηματική υπηρεσία.

Όπως όμως ενημερωθήκαμε από την αστυνομία, το θέμα δεν περιορίστηκε σε καταγγελίες και αναφορές, αλλά έχει φτάσει ακόμη και στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος κατά το παρελθόν παρέπεμψε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις στα δικαστήρια. Δυστυχώς όμως εκμεταλλευόμενοι διάφορα παραθυράκια του νόμου και εξαντλώντας τα όρια της σχετικής νομοθεσίας, οι επιτήδειοι καταφέρνουν να ξεφεύγουν, διαιωνίζοντας έτσι συνεχώς την ίδια κατάσταση από καλοκαίρι σε καλοκαίρι.

Επικοινωνώντας με τον εκπρόσωπο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμο Α΄ Χαράλαμπο Σφέτσο, μας μετέφερε τα εξής: «Η Αστυνομία προβαίνει σε ελέγχους για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπαίθριας παράνομης κατασκήνωσης και ήδη έχουν σχηματιστεί πέντε δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού και έχουν αποσταλεί στην Εισαγγελία Μεσολογγίου, για τους παράνομους κατασκηνωτές στις παραλίες Ασπρογιάλι και Βελά. Όλες οι μηνύσεις έχουν κοινοποιηθεί και σε αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται, και συγκεκριμένα προς το Δασαρχείο Αμφιλοχίας, την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και το Λιμενικό Λευκάδας, οι οποίες υπηρεσίες με τη σειρά τους προχωρούν σε ανάλογα διοικητικά μέτρα, όπως προβλέπει ο νόμος».

Κώστας Καρακώστας

πηγή: sinidisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad