Π. Στάϊκος: Tο Πανεπιστημιακό Άσυλο κινδυνεύει από τους Μπαχαλάκηδες και τους κομματικούς στρατούς - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

24 Οκτωβρίου 2014

Π. Στάϊκος: Tο Πανεπιστημιακό Άσυλο κινδυνεύει από τους Μπαχαλάκηδες και τους κομματικούς στρατούς

Tο Πανεπιστημιακό Άσυλο δεν κινδυνεύει απο τους Σεκιουριτάδες , αλλά από τους Μπαχαλάκηδες και τους κομματικούς στρατούς.

(Στις 21 Οκτωβρίου 2014 ο Επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης δήλωνε:

Έξω τα κόμματα από τα πανεπιστήμια

Το Πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές του και στους καθηγητές του. Ας το πάρουν απόφαση όλοι οι παλαιοκομματικοί μηχανισμοί, «αριστεροί» και «δεξιοί», κι ας αφήσουν τις πρυτανικές αρχές να βρουν, σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό, τους φοιτητές αλλά και τους υπαλλήλους των ιδρυμάτων, τους τρόπους φύλαξης και προστασίας της κοινής τους περιουσίας. Τα κόμματα μια υπηρεσία μπορούν να προσφέρουν: να αποσυρθούν και να πάψουν να θεωρούν τους φοιτητές πελάτες τους πρόθυμους να χειραγωγηθούν και τα πανεπιστήμια αρένα για την τηλεοπτική τους προβολή.)

Με αφορμή όλα αυτά καταθέτω την προσωπική μου άποψη:

Αλήθεια πιστεύει κανείς πραγματικά, ότι το Πανεπιστημιακό Άσυλο και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, για την οποία θεσμοθετήθηκε, κινδυνεύουν από την παρουσία στα Πανεπιστήμια κάποιων ταλαίπωρων Σεκιουριτάδων, οι οποίοι ξεροσταλιάζουν επί 8 ώρες για 500 ΕΥΡΩ, που τους πρήζονται τα πόδια από την ορθοστασία;

Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, η απόκτηση και η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν ουσιαστικά υποβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό από τους Μπαχαλάκηδες και τους Κομματικούς Στρατούς, που στην ουσία το Ελληνικό Πανεπιστήμιο για την διεθνή Πανεπιστημιακή Κοινότητα συμβολίζει απλά ντουβάρια, το οποίο βγάζει δυστυχισμένους επιστήμονες ντουβάρια(εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), οι οποίοι στην πράξη το μόνο που καταφέρνουν ,είναι να μακραίνουν τον επικίνδυνα μεγάλο κατάλογο των ανέργων, εκτός εάν καταφέρουν και κάνουν, όποιοι έχουν όρεξη και δυνατότητες, ένα λαμπρό μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, σε κάποιες χώρες στις οποίες υπάρχει πραγματική μεταπτυχιακή έρευνα και γνώση, που συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία και εξασφαλίζουν σε αυτούς τους επιστήμονες λαμπρή επαγγελματική αποκατάσταση.

Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι, ότι η Δημοκρατία δεν εμπεριέχει μόνο την ελευθερία , αλλά και τον Δημοκρατικό έλεγχο. Δεν μπορεί να υπάρχει πραγματικός φοιτητής ,που να έχει πρόβλημα να επιδείξει την φοιτητική του ταυτότητα , για να μπει σε πραγματικό Πανεπιστημιακό Περιβάλλον, στο οποίο θα αποκτήσει υψηλού επιπέδου κλασική και σύγχρονη γνώση και θα μετάσχει σε υψηλού επιπέδου έρευνα, η οποία προάγει την επιστήμη, προς όφελος της κοινωνίας .Αυτή την φοιτητική ταυτότητα ονειρεύεται κάθε μαθητής να κρατήσει στα χέρια του, ο οποίος για να τα καταφέρει να την κρατήσει υποβάλλεται σε απίστευτες θυσίες, όπως επίσης και η οικογένειά του. (Θυμάμαι σαν σήμερα κι’ ας έχουν περάσει πάνω από 45 χρόνια, όταν πήγαινα με το λεωφορείο από την Αγία Βαρβάρα στο Κέντρο της Αθήνας για το φροντιστήριο και έβγαζαν οι φοιτητές στον εισπράκτορα την φοιτητική ταυτότητα, για να έχουν μισό εισιτήριο, τους κοιτούσα με απέραντο θαυμασμό και έλεγα μέσα μου: Θεέ μου άραγε θα αξιωθώ να την κρατήσω και εγώ στα χέρια μου; Με τις θυσίες των γονιών μου, τους καλούς δασκάλους μου και την βοήθεια της τύχης τα κατάφερα και το όνειρο έγινε πραγματικότητα.)

Επομένως το Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα το οποίο θα πρέπει να έχει ως στόχο την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας, κινδυνεύει μόνο από τους μπαχαλάκηδες και τους κομματικούς στρατούς, που τόσα χρόνια έκαναν το κάθε τι για να υπάρχουν χαμηλού επιπέδου προγράμματα σπουδών, σε συνεργασία με κάποιους καθηγητές, οι οποίοι τους χρωστούσαν τις καρέκλες τους, όντας και οι ίδιοι εξαιρετικά ανεπαρκείς και εσθίοντες μετά υπερμέτρου βουλιμίας, τα δια την έρευναν προοριζόμενα κονδύλια. ( Όλοι θυμόμαστε έναν από δαύτους με την Ferrari.)

Επιτέλους βρέθηκε ένας Πρύτανης, ο οποίος είχε το θάρρος να υψώσει το ανάστημα του απέναντι σε αυτούς τους στρατούς. Φαίνεται πως το Ελληνικό Πανεπιστήμιο οδεύει, όχι ανώδυνα βέβαια, προς τον πραγματικό του δρόμο.

Μπράβο κύριε Φορτσάκη!!!

Υ.Γ

Τα παιδιά των πλουσίων, τα οποία έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν σε πολλά καλά Πανεπιστήμια, δεν δίνουν μια δεκάρα εάν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι υποβαθμισμένα τόσα χρόνια. Αλλοίμονο στα τα παιδιά των βιοπαλαιστών.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αστακός 23/10/2014

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad