Ξεκίνησε να εκπέμπει ψηφιακά ο Αίνος - Τέλος οι αναλογικές εκπομπές - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκίνησε να εκπέμπει ψηφιακά ο Αίνος - Τέλος οι αναλογικές εκπομπές

Στην ψηφιακή εποχή πέρασε στις 23:30 της Πέμπτης 18/12/2014 το τηλεοπτικό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών από το κέντρο εκπομπής του Αίνου της Κεφαλονιάς (όπου λαμβάνει και ο Αστακός), παράλληλα με την οριστική παύση των αναλογικών εκπομπών.

Ο Αστακός να σημειώσουμε ότι, όπως και άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ήδη έβλεπαν ψηφιακά εδώ και 2 χρόνια περίπου, από το κέντρο εκπομπής Ακαναρνικά.

Οι τηλεθεατές αυτοί που ήδη έβλεπαν ψηφιακά από το κέντρο εκπομπής των Ακαρνανικών, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τις συσκευές τους ή να πραγματοποιήσουν επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αυτών. 

Πλέον στους τηλεοπτικούς μας δέκτες από το κέντρο εκπομπής Αίνος, εμφανίζονται τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας MEGA, ANT1, STAR, ALPHA, SKAI, EPSILON, MAKEDONIA TV, ART από τις συχνότητες 22 και 33 καθώς επίσης και για πρώτη φορά περιφερειακά κανάλια της Κέρκυρας (Corfu TV, Start), της Ηπείρου (Ηπειρος TV1, ITV, ΒΗΜΑ TV, ARTA TV, Kosmos Tv) της Αιτωλοακαρνανίας (Αχελώος TV) και ένα απροσδιόριστο (D) από τις συχνότητες 59 και 60.

Τα προγράμματα της ΝΕΡΙΤ (ΝΕΡΙΤ 1 και ΝΕΡΙΤ SPORTS, Βουλή) θα συνεχίσουν να εκπέμπουν αναλογικά έως την Τρίτη 23/12/2014 καθώς καθυστέρησε να παραλειφθεί μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την ψηφιακή εκπομπή τους.

Την Τρίτη αναμένεται η μετάβαση των παραπάνω τριών προγραμμάτων σε ψηφιακή εκπομπή καθώς επίσης και η εμφάνιση της ΝΕΡΙΤ HD, του δορυφορικού προγράμματος της Κύπρου (Cyprus Sat) καθώς επίσης και των διεθνών BBC WORLD, DW, TV5.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση, το Ζακυνθινό Ionian Channel το οποίο έχει περιφερειακή άδεια εκπομπής, δεν έχει ακόμη συμφωνήσει να ενταχθεί στο ψηφιακό μπουκέτο της DIGEA στον Αίνο με αποτέλεσμα να είναι το μόνο που θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά, μετά την Τρίτη.
 
(πληροφορίες από inkefalonia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad