Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «τα Κόροντα» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «τα Κόροντα»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «τα Κόροντα» το πρωί της Κυριακής της 1ης Μαρτίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ., πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44 – Αθήνα), που είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου.

Η επίσκεψη προγραμματίστηκε εγκαίρως για την πρώτη Κυριακή του μήνα, κατά την οποία η είσοδος στο εν λόγω μουσείο είναι δωρεάν (πλην των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου) κι έτσι οι συμμετέχοντες επιβαρύνθηκαν μόνο το κόστος του ξεναγού (2 ευρώ το άτομο).

Η ξενάγηση υπήρξε ικανοποιητική και πολύ ενδιαφέρουσα παρόλο που υπήρχαν πολυάριθμοι επισκέπτες στο μουσείο τη συγκεκριμένη ώρα και μέρα. Οι πλούσιες συλλογές του μουσείου, που απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα. Εκτός από την ξενάγησή μας στις εξαιρετικές μόνιμες εκθέσεις του μουσείου, ξεχωριστή εντύπωση έκανε η περιήγησή μας σε εκθέματα από το μηχανισμό και το ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Η επίσκεψή μας στο μουσείο, το πρώτο Κυριακάτικο πρωινό του Μαρτίου του 2015 θα μείνει στη μνήμη μας σαν μία πολύ χρήσιμη εμπειρία, διότι πλέον γίναμε πλουσιότεροι σε γνώσεις αναφορικά με τον αρχαίο μας πολιτισμό.

Καθήκον του συλλόγου μας είναι να συνεχίσει και στο μέλλον να οργανώνει παρόμοιες επισκέψεις και δράσεις που αναμφισβήτητα προάγουν το πολύτιμο έργο του.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι: Χρήστος Μούρκας, Αρίσταρχος Ταπραντζής, Σωτήρης Ζορμπάς, Μιράντα Ζορμπά, Αλέξανδρος Σάββας, Ταξιάρχης Σάββας, Χρήστος Σάββας, Μαρία Τσακαλάκου-Σάββα, Κώστας Γεωργούλας, Καλλιρρόη Γεωργούλα, Σοφία Λαζαροπούλου, Ελένη Β. Σάββα, Αναστασία Β. Σάββα, Θεοδοσία Γεωργούλα και Νίκος Ταρκαζίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad