Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων της επαρχιακής οδού Πλατυγιαλίου με την Ιονία Οδό - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Απριλίου 2015

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων της επαρχιακής οδού Πλατυγιαλίου με την Ιονία Οδό

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, με την αριθ. 70/ 24.04.2015 Απόφαση του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην επαρχιακή οδό Μεσολογγίου-Αστακού, κατά την εκτέλεση του έργου «Σύνδεση της Ιόνιας Οδού με Αστακό: Tμήμα κόμβος Πλατυγιαλίου - Ι.Κ. Αγ. Δημητρίου» από την εταιρία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ ». 

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρία κατά την εκτέλεση του παραπάνω έργου, προέβη από το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2014 στην αποξήλωση του ασφάλτινου οδοστρώματος της παραπάνω οδού σε μήκος 3 χιλιομέτρων περίπου, χωρίς μέχρι σήμερα και παρά την πάροδο τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να έχει προβεί στην αποκατάστασή του, αλλά και χωρίς να είναι γνωστό, πότε τελικά θα ολοκληρωθούν οι εργασίες επανασφαλτόστρωσής του, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η κυκλοφορία χιλιάδων αυτοκινήτων που κινούνται καθημερινά προς και από τον Αστακό, είτε λόγω των λασπόνερων σε περίπτωση βροχόπτωσης, είτε λόγω της σκόνης που προκαλείται σε περίπτωση καλοκαιρίας.

Το πρόβλημα δε θα είναι εντονότερο, ενόψει του επερχόμενου καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επισκεπτών στους παραθαλάσσιους προορισμούς του Δήμου μας και συνακόλουθα τη μείωση της τουριστικής κίνησης και κάθε παραγωγικής διαδικασίας σ΄ αυτόν.

Καλούμε την παραπάνω ανάδοχο εταιρία κατασκευής του έργου, καθώς και τη Γεν. Γραμματεία Υποδομών -Γεν.Δνση Συγκοινωνιακών Υποδομών, ΕΥΔΕ-Κ.Σ.Σ.Υ, ΤΚΕ Πρέβεζας, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, επιβλέπουσα υπηρεσία αυτού, να προβούν σε κάθε επιβαλλόμενη ενέργεια για την άμεση ασφαλτόστρωση του παραπάνω τμήματος της παραπάνω επαρχιακής οδού Μεσολογγίου-Αστακού.

Ο Δήμος Ξηρομέρου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να διασφαλίσει την υγεία και την ομαλή κυκλοφορία των πολιτών.

ΠΡΟΣ

Α. Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων
Β. Τους Βουλευτές του Νομού μας
Γ. τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
Δ. Τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι.Π. Μεσολογγίου
Ε. Την Γενική Γραμματεία Υποδομών -Γεν. Δνση Συγκοινωνιακών Υποδομών , ΕΥΔΕ-Κ.Σ.Σ.Υ, ΤΚΕ Πρέβεζας, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών , Ναυτιλίας και Τουρισμού.
ΣΤ . Την εταιρία με την επωνυμία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ».

1 σχόλιο:

  1. gia ta aftokinita poy exoyme spasi poy mporoyme na apefthinthoyme ego epatha zimia pentakosia evro (500) to dikio poy tha to vroyme; sas parakalo polly kai tosos allos kosmos me thrafsi kristalon mpampriz pasalidia kai den xero ego ti allo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad