Υπόμνημα του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα σχετικά με την κατασκευή του νέου κτιρίου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Απριλίου 2015

Υπόμνημα του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα σχετικά με την κατασκευή του νέου κτιρίου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

Στον Μύτικα κατασκευάζεται εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, το κτίριο που πρόκειται να στεγάσει το Κ.Υ. Μύτικα Αιτ/νίας.

Παρότι υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις (απ’ όσο γνωρίζουμε), οι εργασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα το Κ.Υ. Μύτικα να συνεχίζει να στεγάζεται στο παλαιό και από κάθε άποψη ακατάλληλο κτίριο για Κ.Υ., ενώ θα μπορούσε, αν τηρούταν το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, ήδη να διαθέταμε και να λειτουργούσε το νέο Κ.Υ. Μύτικα.

Εμείς οι κάτοικοι δεν γνωρίζουμε ποια η αιτία των μεγάλων αυτών καθυστερήσεων στην κατασκευή του και θα θέλαμε να ενημερωθούμε και ταυτόχρονα να παρακαλέσουμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί πλήρως ένα απαραίτητο έργο για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Μύτικα, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη η περιοχή, κάτι και που εσείς ο ίδιος γνωρίζετε πολύ καλά.

Επίσης αναμένουμε με αγωνία την επάνδρωση του Κ.Υ. Μύτικα με επικουρικούς γιατρούς, όπως διαβεβαιώσατε σε πρόσφατη συνάντηση που είχατε με το Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη.

Ήδη σήμερα μάθαμε τα ονόματα των αγροτικών ιατρών που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και δυστυχώς, για άλλη μία φορά, κανένας δεν έρχεται στο Κ.Υ. Μύτικα.


Κύριε Υπουργέ.

Επείγει η επάνδρωση του Κ.Υ. Μύτικα και ακόμα περισσότερο εν όψει της τουριστική περιόδου. Αυτή την στιγμή υπάρχει μόνος ένας γιατρός και μία επισκέπτρια υγείας. Εφημερίες γίνονται μόνο πέντε το μήνα και γενικά το Κ.Υ. Μύτικα υπολειτουργεί.

Επίσης κ. Υπουργέ υπάρχει έντονη ανησυχία των κατοίκων αναφορικά με φήμες που κυκλοφορούν για κλείσιμο του Κ.Υ. Μύτικα και παραμονή στο Δήμο Ξηρομέρου μόνο του Κ.Υ. Αστακού.

Σκέψεις για κατάργηση ή συγχώνευση του Κ.Υ. Μύτικα, δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο λαός της περιοχής μας δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ.

Θα θέλαμε τις δικές σας διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις

Θυμίζουμε ότι στον Μύτικα με απόφαση της πολιτείας μας κατασκευάζεται σύγχρονο κτίριο για την στέγαση του Κ.Υ. Μύτικα, το οποίο είναι και στο στάδιο της αποπεράτωσης και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Η τοπική κοινωνία διεκδικεί σύγχρονο Κ.Υ. στο Μύτικα που θα εξυπηρετεί όλη την Δ.Ε. Αλυζίας και τα απομονωμένα νησιά μας Κάλαμο και Καστό Λευκάδας. Δεν ζητάμε χάρη.

Με πραγματικά, αντικειμενικά και προσμετρήσιμα κριτήρια (πληθυσμιακά, χιλιομετρικές αποστάσεις από κεντρικά νοσοκομεία, εξυπηρέτηση απομονωμένων νησιών, σύγχρονο κτίριο) η περιοχή μας επιβάλλεται να έχει Κέντρο Υγείας.

Πως θα πάει μπροστά ο τόπος μας, πως θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη αν εκλείψει από την περιοχή μας το μείζον αγαθό της υγείας;


Κύριε Υπουργέ.

Προσβλέπουμε σε εσάς να πράξετε όλες εκείνες τις ενέργειες, προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Μύτικα, η οποία έχει πληγεί καίρια τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.


Για το Δ.Σ.
Ευστάθιος Τσαμπιέρης, Πρόεδρος.
Αφροδίτη Χάνδρα, Αντιπρόεδρος.
Βασίλειος Σούλας, Γενικός Γραμματέας.
Κωνσταντίνος Τζάλας, Ειδικός Γραμματέας.
Δημήτριος Φάρρος, Ταμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad