Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λόγω Πάσχα - Νέες κατασχέσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Απριλίου 2015

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λόγω Πάσχα - Νέες κατασχέσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης

- Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λόγω Πάσχα
 - Νέες κατασχέσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης

Παραμένουν επί ποδός οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνεχίζοντας τους εκτενείς ελέγχους σε εγκαταστάσεις, καταστήματα παραγωγής και πώλησης προϊόντων λόγω των ημερών του Πάσχα και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.

Χθες, μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από ελεγκτές του Τμήματος Κτηνιατρικής και του Τμήματος Εμπορίου της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποίησε έλεγχο σε εγκατάσταση επεξεργασίας κρέατος σε περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου. 

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε η παρουσία μεγάλης ποσότητας κρέατος και παρασκευασμάτων (3.250 κιλά περίπου), τα οποία δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις υγιεινής που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία. 

Τα παραπάνω τρόφιμα δεσμεύτηκαν και μετά από γνωμάτευση τριμελούς επιτροπής του Τμήματος Κτηνιατρικής χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν προς καταστροφή – αποτέφρωση.

Στην εν λόγω επιχείρηση θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές κυρώσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad