Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

01 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου

Σε ανοικτή συνεδρίαση- συνέλευση η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου κατέληξε σε κείμενο- πλαίσιο θέσεων, το οποίο καταθέτει στην νομαρχιακή και την κεντρική επιτροπή του κόμματος:

1) Εκφράζει τα ερωτηματικά της σε σχέση με την μετεκλογική κομματική λειτουργία και την κεντρική έλλειψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και συζήτησης αναφορικά με τα πολιτικά διακυβεύματα, καθώς και καθορισμού νέου πλαισίου αναφορικά με τις οργανωτικές δομές.

Θέματα όπως οι σχέσεις κόμματος-κοινωνίας -κινημάτων και κόμματος – κυβέρνησης πρέπει άμεσα να συζητηθούν.

Το κενό κεντρικής πρωτοβουλίας μπορεί και πρέπει να καλυφθεί από πρωτοβουλίες των οργανώσεων μελών καθώς και των νομαρχιακών επιτροπών.

2) Η συμφωνία «του Ιουνίου» πρέπει να διασφαλίζει την Εθνική κυριαρχία, την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, καθώς και έναν οδικό χάρτη απομείωσης του χρέους.

3) Προτείνει, σε σχέση με τα άμεσα πολιτικά επίδικα, 3 άξονες:


Α - Ανυποχώρητη διαπραγματευτική στάση που θα διασφαλίζει:

α - την παύση των πολιτικών λιτότητας και την μη περαιτέρω συρρίκνωση μισθών και συντάξεων καθώς και την «φορολογική ανακατανομή».

β - τα εργασιακά δικαιώματα

γ - την μη ιδιωτικοποίηση- εκποίηση στρατηγικών τομέων και κοινωνικών αγαθών.

δ - απαλλαγή από τον ασφυκτικό έλεγχο των « δανειστών».

Β – Προετοιμασία, κοινωνική, γεωπολιτική και οικονομική για ένα πιθανό σενάριο ρήξης , εφ΄όσον δεν υπάρξει συμφωνία εντός των « κόκκινων γραμμών».

Γ – Άμεση προτεραιότητα συγκροτημένων παρεμβάσεων στα κεντρικά πολιτικά επίδικα:

1) Πολιτικών μεταρρυθμίσεων- ρήξεων, στο εσωτερικό

2) Παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Το σύνολο κι η σύνθεση αυτών των παρεμβάσεων πολιτισμικής αναγέννησης, θα διασφαλίσει την απαραίτητη γείωση της πολιτικής και την σύνδεσή της με τα ουσιαστικά και καθημερινά, δηλαδή με την πραγματική κοινωνία και τους πολίτες.

Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου καταθέτει αυτό το κείμενο-πλαίσιο στην νομαρχιακή και κεντρική επιτροπή και αναμένει πρωτοβουλίες.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad