Επίσκεψη του Δημήτρη Στρατούλη στον Αστακό (φώτο-video) - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη του Δημήτρη Στρατούλη στον Αστακό (φώτο-video)

Ο Αστακιώτης Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο δήμο Ξηρομέρου Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη είχε σήμερα ο δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης στο γραφείο του στο δημαρχείο Ξηρομέρου.

Ο κ. Στρατούλης είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο δήμο Αστακού ενώ είναι η πρώτη φορά που βγαίνει και εκτός των τειχών του υπουργείου.

Απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο και στους φορείς του δήμου Ξηρομέρου που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και τον υποδέχτηκαν θερμά, είπε «ήρθα να σας ακούσω να καταγράψω τα προβλήματα και να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης ενημέρωσε τον κ. Στρατούλη για τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο υγείας Αστακού και τα περιφερειακά ιατρεία λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, τον βιολογικό καθαρισμό, τα σφαγεία, το πολύ άσχημο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο ιδιαιτέρως το οδικό δίκτυο Άγιος Δημήτριος- Πλατυγιάλι-Αστακός, το δίκτυο ύδρευσης, τη μαρίνα στο λιμάνι Αστακού, το νέο γυμνάσιο κ.α.

«Θέλουμε να κάνουμε ξανά τον Αστακό πόλη» είπε ο κ. Γαλούνης μιλώντας για την αποψίλωση πολλών δημόσιων υπηρεσιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αναφέρθηκε στο λιμεναρχείο κι άλλες ενώ ευχαρίστησε τον κ. Στρατούλη για την επαναλειτουργία του γραφείου του ΙΚΑ στον Αστακό.

Πιο αναλυτικά μίλησε για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού τονίζοντας ότι το φθινόπωρο, στις αρχές, θα γίνουν οι ιδιωτικές συνδέσεις και αναμένεται το έργο να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Παράλληλα έτοιμα για να λειτουργήσουν είναι τα σφαγεία, των οποίων ο βιολογικός καθαρισμός θα είναι έτοιμος στα τέλη του τρέχοντος έτους. Όσον αφορά τον βιολογικό καθαρισμό του Μύτικα ο κ. Γαλούνης είπε ότι ίσως χρειαστεί να παρέμβει ο κ. Στρατούλης για να πάει το έργο «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Ξηρομέρου αναφέρθηκε και στο δίκτυο ύδρευσης του Αστακού τονίζοντας «το εσωτερικό δίκτυο είναι άχρηστο» για να συνεχίσει λέγοντας πως έως το Σεπτέμβρη η μελέτη θα είναι έτοιμη και το έργο θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει.

Για το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης είπε ότι έχει εξασφαλιστεί η πίστωση που ανέρχεται στο ποσό του 1,7 εκ ευρώ για τα 3,5 χιλ τα οποία συμπίπτουν με τον υπό κατασκευή δρόμο Πλατυγιάλι - Άγιος Δημήτριος. Επίσης ο Ερ. Γαλούνης τόνισε ότι ολοκληρώθηκαν και τα τεύχη δημοπράτησης για τον δρόμο Αστακό Πλατυγιάλι για να συνεχίσει λέγοντας «θα πρέπει να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και αυτό θα πρέπει να είναι πολιτική απόφαση».

Ακόμη αναφέρθηκε σε έργα που αφορούν την αγροτική οδοποιία, αλλά και στη μελέτη που θα κάνει ο δήμος για τη κατασκευή μαρίνας στον Αστακό, λέγοντας ότι ευελπιστεί να ενταχθεί και αυτό το έργο στο νέο ΕΣΠΑ. Ο δήμαρχος Ξηρομέρου μίλησε για την αποψίλωση του Αστακού από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και ζήτησε την βοήθεια του Δ. Στρατούλη για να λειτουργήσει ξανά στον Αστακό το λιμεναρχείο, τονίζοντας ότι ο δήμος προτίθεται ακόμη ότι το ενοίκιο για το χώρο θα το καταβάλλει ο δήμος. Αναφέρθηκε επίσης και στην απαίτηση των πολιτών του δήμου Ξηρομέρου για τη δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στον δήμο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όλους όσους έχουν βοηθήσει για την κατάσβεση πυρκαγιών στο δήμο.

Μάλιστα είπε ότι ο δήμος προτίθεται να παραχωρήσει το κοινοτικό κατάστημα στο Καραϊσκάκη για να λειτουργήσει πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Αστακό. «Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα, τα αυτονόητα ζητάμε» υποστήριξε ο δήμαρχος Ξηρομέρου στον κ. Στρατούλη επισημαίνοντας ότι ο δήμος θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης για επενδύσεις στο Πλατυγιάλι υπό την προϋπόθεση να μην επιφέρουν υψηλή περιβαλλοντική όχληση.

Από την πλευρά του ο Αστακιώτης υπουργός Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε ότι θα βοηθήσει για να υλοποιηθούν τα αιτήματα της περιοχής στους αρμόδιους κάθε φορά Υπουργούς. Τόνισε όμως ότι πρέπει να είναι έτοιμη η περιοχή με προτάσεις και μελέτες για να επιτευχθούν εντάξεις έργων και δήλωσε ευχαριστημένος γιατί σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει η σχετική προετοιμασία. Είπε επίσης πως αιτήματα όπως η επαναλειτουργία του λιμεναρχείου και η δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου είναι εφικτά, αλλά και αναγκαία για την περιοχή. Τέλος για το Πλατυγιάλι είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο από την κυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση θα ασχοληθεί πολύ σοβαρά με την προοπτική του Πλατυγιαλιού μέσα στον Ιούλιο.

Τέλος πρότεινε να πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη φορέων ή μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή του Σάββα Ρομπόλη, ειδικού συμβούλου του Γιάννη Δραγασάκη στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, ο οποίος θα μπορούσε, όπως είπε ο κ. Δ. Στρατούλης, να βοηθήσει την περιοχή με προτάσεις και ιδέες για διάφορα θέματα αναπτυξιακής προοπτικής.

Τέλος πρότεινε να πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη φορέων ή μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή του Σάββα Ρομπόλη, ειδικού συμβούλου του Γιάννη Δραγασάκη στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, ο οποίος θα μπορούσε, όπως είπε ο κ. Δ. Στρατούλης, να βοηθήσει την περιοχή με προτάσεις και ιδέες για διάφορα θέματα αναπτυξιακής προοπτικής.

Δείτε το βίντεο... 
πηγή: agrinionet / φωτογραφίες: Make Art


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad