Ματαιώνεται το Ράλι Ιονίου εξαιτίας των οικονομικών εξελίξεων - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Ιουλίου 2015

Ματαιώνεται το Ράλι Ιονίου εξαιτίας των οικονομικών εξελίξεων

Από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών ανακοινώθηκε η ματαίωση του Ράλι Ιονίου εξαιτίας των οικονομικών εξελίξεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, κύριος διοργανωτής όμιλος, φέτος, της 27ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου 2015 (Ράλι Ιονίου), ανακοινώνει ότι η φετινή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η παρούσα οικονομική και κυρίως ψυχολογική κατάσταση μάς οδήγησε να μην ρισκάρουμε την επιτυχία μίας διοργάνωσης, η οποία αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα. Το Ράλι Ιονίου εκτός από έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα, αποτελεί μία περιήγηση πολιτιστική, τουριστική και κυρίως ένα εργαλείο προώθησης ενός από τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης για την περιοχή μας (του γιότινγκ). Επιπλέον, το Ράλι Ιονίου αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεγονός για τα λιμάνια σταθμούς και για τα πληρώματα, μία γιορτή, ένα αγαπημένο ιστιοπλοϊκό ραντεβού.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, με την πολύχρονη εμπειρία σε διοργανώσεις τέτοιου επιπέδου, αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια να προσδώσει στο Ράλι Ιονίου τα στοιχεία εκείνα (που προαναφέραμε), τα οποία αφενός οδήγησαν τον αγώνα στην κορυφή των εβδομαδιαίων ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων Πανελλαδικά και αφετέρου καταξίωσαν το Ράλι Ιονίου στις καρδιές των Ελλήνων ιστιοπλόων.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών θα μπορούσε, παρά την τρέχουσα αντίξοη οικονομική συγκυρία και τις δύσκολες στιγμές της χώρας, να προσαρμόσει στο ελάχιστο τις οικονομικές απαιτήσεις διεξαγωγής μιας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης, ώστε αδιαμφισβήτητα να φέρει εις πέρας τη διοργάνωση από πλευράς προϋπολογισμού, υλικών και μέσων αλλά, από τη στιγμή που οι συμμετοχές έθεταν σε κίνδυνο το κύρος της διοργάνωσης, ήταν σημαντικό να προασπίσουμε την ουσία και το επίπεδο της διοργάνωσης για τα οποία έχουμε παλέψει.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους φορείς και τους ομίλους με τους οποίους όλο αυτό το διάστημα έχουμε από κοινού συνεργαστεί κάτω από αντίξοες συνθήκες και μέχρι τελευταία στιγμή δώσαμε τη μάχη για να στηθεί η διοργάνωση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΟΛΠΑ Α.Ε. και προσωπικά τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πλατυκώστα, το Πολεμικό Ναυτικό, τον Δήμο Πατρέων, την Α.Ε.ΔΙ.Κ. Α.Ε.-Διώρυγα Κορίνθου, τον ΝΑ.Ο. Κεφαλονιάς-Ιθάκης, τον Δήμο Κεφαλονιάς, το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμαρχο Ιθάκης και τον Α.Ο. Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», τον Δήμο Ξηρομερίου (Αστακός Αιτωλοακαρνανίας) και τον ΝΑΟ. Αστακού, τον Ι.Ο. Κέρκυρας, τον Α.Ν.Ο. Ζακύνθου και τον Ν.Ο. Λευκάδας. Επίσης, τους φίλους ιστιοπλόους, από διάφορα μέρη, που μαζί τους μοιραστήκαμε την αγωνία για τη διοργάνωση.»

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad