Σε κυκλοφορία την Δευτέρα 27 Ιουλίου τμήμα της Ιόνιας Οδού - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

24 Ιουλίου 2015

Σε κυκλοφορία την Δευτέρα 27 Ιουλίου τμήμα της Ιόνιας Οδού

Για την προσεχή Δευτέρα 27 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η παράδοση στην κυκλοφορία τμήματος 4,5 χιλιομέτρων της Ιόνιας Οδού.

Ο λόγος για το τμήμα από Κεφαλόβρυσο έως και τα όρια της βιομηχανικής περιοχής Μεσολογγίου όπου σταματά διότι εκκρεμεί η απαλλοτρίωση ενός ποιμνιοστασίου. Αυτό το τμήμα (150 μ.) και άλλο ένα μικρό που εμποδίζει την κατασκευή της γέφυρας είναι οι λόγοι που κολλάει η απόδοση ενός κομματιού 7.5 χιλιομέτρων, δηλαδή το τμήμα Κεφαλόβρυσο – Μεσολόγγι.

Την Δευτέρα λοιπόν θα δοθεί ο ένας κλάδος της μελλοντικής Ιόνιας Οδού σε κυκλοφορία και οι κατασκευαστές θα ξεκινήσουν την κατασκευή του βόρειου κλάδου, αλλά και της παλιάς εθνικής που θα είναι παράπλευρη στη νέα.

Εν τω μεταξύ οι απαλλοτριώσεις συνεχίζουν και αποτελούν τον μεγαλύτερο μπελά στην ολοκλήρωση του έργου. «Ούτε τα capital controls, ούτε οι χρηματοδοτήσεις μας απασχολούν τόσο πολύ όσο οι απαλλοτριώσεις», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της εταιρείας η οποία σηκώνει τα χέρια ψηλά μ’ αυτή την τεράστια καθυστέρηση.

Ενθαρρυντικό είναι πάντως πως τα έργα προχωρούν ταχέως στα κομμάτια που είναι ελεύθερα. Για παράδειγμα η σήραγγα της Κλόκοβας διανοίγεται πολύ γρήγορα και ήδη περίπου 300 μέτρα έχουν γίνει τούνελ και από τις δύο πλευρές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad