Ντίνα Σαμαρά: Να ενταχθεί ο Παιδικός Σταθμός Καραϊσκάκη στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Ιουλίου 2015

Ντίνα Σαμαρά: Να ενταχθεί ο Παιδικός Σταθμός Καραϊσκάκη στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πληροφορηθήκαμε ότι στις 24/7/2015 συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης υπήρχε και το ακόλουθο: ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».

Από την Παρασκευή δεν θελήσαμε να λάβουμε θέση πριν δούμε το επίσημο περιεχόμενο της απόφασης μέσω του Προγράμματος Διαύγεια.

Εν πολλής και σύμφωνα με το αποφασιστικό σκέλος της απόφασης αυτής που λήφθηκε κατά πλειοψηφία εξαιρέθηκε ο Παιδικός Σταθμός Καραϊσκάκη στο να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη χρονική περίοδο 2015-2016.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε κατηγορηματικοί στο να αρθεί η λειτουργία του παιδικού Σταθμού Καραϊσκάκη.

Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Νεοσύστατου τότε Νομικού Προσώπου λειτουργούσαν δυο παιδικοί σταθμοί.
Αυτοί του Αστακού και των Φυτειών.
Βάλαμε στόχο να λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί στη ΤΚ Καραϊσκάκη και στην ΤΚ Κανδήλας.
Και τα καταφέραμε.

Όταν αναλάβαμε το 2011 μπαίναμε σε βαθιά νερά και έφτασε η στιγμή που παραδώσαμε το 2014 ένα συγκροτημένο και λειτουργικό Νομικό Πρόσωπο.

Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν τώρα να γίνουν βήματα οπισθοδρόμησης από τη τωρινή διοίκηση του Νομικού Προσώπου.
Ο Παιδικός Σταθμός της Κανδήλας ήταν 20 χρόνια στα χαρτιά και καταφέραμε να τον λειτουργήσουμε.
Ο Παιδικός Σταθμός στο Καραϊσκάκη ήταν ανενεργός για χρόνια και επιτεύχθηκε η επαναλειτουργία του.

Οι πολίτες δεν πρέπει να χωρίζονται κατά περιοχές και τα παιδιά του τόπου μας είναι απαράδεκτο να υπολογίζονται ως αριθμοί.

Οι Δημοτικοί μας Σταθμοί δεν είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα, έτσι ώστε να εξαρτάται η λειτουργία τους από τις εγκριθείσες συμμετοχές και τα χρήματα που θα επιδοτηθούν οι εργαζόμενες μητέρες.

Για τον ισχυρισμό ότι η λειτουργία του σταθμού αυτού κρίνεται οικονομικά ασύμφορη να αναφέρουμε ότι το Νομικό πρόσωπο λαμβάνει ετήσια επιχορήγηση που προέρχεται από τον Προϋπολογισμό του δήμου που προκύπτει με τη σειρά του από την μηνιαία επιχορήγηση που λαμβάνει κάθε Δήμος της Χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών για να καλύψει τις ανάγκες του.

Γιατί η εργαζόμενη Μητέρα από τις γύρω περιοχές Βασιλόπουλο, Καραϊσκάκη, Μαχαιρά, Μπαμπίνη, να χρειάζεται καθημερινά να διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα να αφήσει το παιδί της σε καταρτισμένα άτομα έτσι ώστε αυτή να εργαστεί και να συνεισφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό και ταυτόχρονα να αφαιρέσει από το παιδί της το δικαίωμα της κοινωνικοποίησης και τη μάθησης.

Καλούμε λοιπόν να πραγματοποιηθεί άμεσα νέο Διοικητικό Συμβούλιο που να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να λάβει νέα με την ένταξη και του Παιδικού σταθμού Καραϊσκάκη στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

Το κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών δεν είναι λύση.
Λύση είναι να παλεύεις παρόλες τις αντιξοότητες και να τα καταφέρνεις.
Θέτοντας υψηλούς στόχους.
Αν κάποιοι δεν τα καταφέρνουν να διοικήσουν ας παραιτηθούν.

Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης 
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad