Ίδρυση πυρήνα Λαϊκής Ενότητας στο Ξηρόμερο - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Σεπτεμβρίου 2015

Ίδρυση πυρήνα Λαϊκής Ενότητας στο Ξηρόμερο

Ίδρυση πυρήνα 
Λαϊκής Ενότητας στο Ξηρόμερο

Οι πυκνές πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου επταμήνου είχαν ως κεντρικό αποτέλεσμα τη συνέχιση των πολιτικών της τελευταίας πενταετίας. Το τέλος της μεταπολίτευσης ολοκληρώνεται με την κατάρρευση και του τελευταίου «αντιμνημονιακού» πυλώνα των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Η υπογραφή του τρίτου μνημονίου από την «πρώτη φορά Αριστερά» έχει ως αποτέλεσμα:

- Τη συνέχιση της υποθήκευσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες των τελευταίων μηνών συνιστούν απόλυτη απαξίωση της δημοκρατίας και «νομιμοποιούν» την «αποικία χρέους».

- Τα εργασιακά δικαιώματα να συρρικνώνονται όλο και περισσότερο ώστε τα επόμενα χρόνια να καταλήξουμε σε καθεστώς εργασιακής δουλοπαροικίας.

- Ο δημόσιος χώρος διαρκώς να συρρικνώνεται, η δημόσια περιουσία να εκποιείται και η παραγωγική ανασυγκρότηση –υπ’ αυτές τις συνθήκες- να παραπέμπεται στις «καλένδες».

- Η αγροτική και κτηνοτροφική πολιτική να δεχτεί καίριο πλήγμα, όχι μόνο εξαιτίας της ΚΑΠ, αλλά και εξαιτίας των μνημονιακών μέτρων φορολόγησης των αγροτών.

- Η παιδεία και η υγεία να διαλυθεί, οι μισθοί και οι συντάξεις να συρρικνωθούν.

- Το χρέος να διογκώνεται και όλα αυτά να δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο χωρίς τελειωμό.

Σε αυτές τις συνθήκες, είναι επιτακτική η ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης εξόδου από την κρίση.

Μιας συνολικά διαφορετικής στρατηγικής, που προϋποθέτει την κατανόηση όλων των διαστάσεων της κρίσης (παγκόσμιας- ευρωπαϊκής- ελληνικής), δηλαδή την παρέμβαση και στα τρία πεδία: στο Παγκόσμιο Υπόδειγμα, στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, στην Ελληνική ιδιαιτερότητα.

Προϋπόθεση αυτής της νέας σύνθεσης είναι η κοινωνική αφύπνιση- κινητοποίηση, ο ευρύς κοινωνικός διάλογος. Αλλά για να συντηρηθεί και να φουντώσει η κοινωνική αντίσταση και η κοινωνικοποίηση του Διαλόγου είναι απαραίτητη η καθοριστική καταγραφή τους στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η Λαϊκή Ενότητα, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και στα περιορισμένα χρονικά όρια που η κυβέρνηση επέλεξε, φιλοδοξεί να αποτελέσει το μέτωπο συνάντησης των πολιτών, των φορέων, των συλλογικοτήτων που με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος κατέδειξαν την άρνηση του ελληνικού λαού να παραδοθεί και την αναγκαιότητα της Αντίστασης και σύνθεσης ενός νέου φορέα.

Στο Δήμο Ξηρομέρου συγκροτούμε πυρήνα της Λαϊκής Ενότητας, ανοιχτό σε όλους τους πολίτες που συμμερίζονται το ιστορικό στοίχημα και την ανάγκη επιτυχίας στην εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου για την αντίσταση, την ανατροπή και την ελπίδα.

Σκάντζας Νικόλαος
Ράντζος Κωνσταντίνος
Γεωργαλής Ηλίας
Γερογιάννης Γεράσιμος
Χολής Κωνσταντίνος
Καλαϊτζίδου Παρασκευή
Κολλιάς Ανδρέας
Ταπραντζής Σπυρίδων
Λιβάνης Σπυρίδων
Βασιλόπουλος Σπυρίδων
Στρατούλης Ιωάννης
Σαμαλέκος Αντώνιος
Τσαμπαλάς Γεώργιος
Τριλίβας Γεράσιμος
Τσάκαλης Ανδρόνικος
Τσάκαλης Νικόλαος
Γαζέτας Παρασκευάς
Ράντζου Ευαγγελία
Νιώτη Διονυσία
Κοτσαμπάση Μαρία
Πίττα Μαρίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad