Διαγραφή χρεών για οφειλές στην Εφορία με επτά κριτήρια - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

15 Οκτωβρίου 2015

Διαγραφή χρεών για οφειλές στην Εφορία με επτά κριτήρια

Σε διαγραφή χρεών στην Εφορία μέχρι 20.000 ευρώ για τα φτωχά και υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης. Ο οφειλέτης θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στο Ειρηνοδικείο και να πληροί 7 συγκεκριμένα κριτήρια.

Τη διαγραφή φορολογικών χρεών ύψους έως και 20.000 ευρώ ανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ωφελημένοι από το μέτρο είναι όσοι αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία αλλά ούτε και εισόδημα.

Ο κ. Αλεξιάδης ουσιαστικά έκανε γνωστή την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τις διατάξεις του τροποποιημένου «νόμου Κατσέλη», οι οποίες περιλαμβάνονται στο κείμενο του τρίτου Μνημονίου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το Εθνος τα κριτήρια των οφειλετών για τη διαγραφή μικρών χρεών είναι οφειλέτες χωρίς ακίνητη περιουσία, δεν έχει γίνει καμία πράξη διάθεσης ακίνητης περιουσίας τρία χρόνια πριν από την υποβολή της αίτησης, τα περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις έως 1.000 ευρώ, μηδενικά εισοδήματα καθ όλη τη διάρκεια του έτους πριν από την επικύρωση της αίτησης, δεν υπάρχουν δάνεια με υποθήκες, το ύψος των οφειλών προς τράπεζες και δημόσιο δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, ενώ ο οφειλέτης έχει χαρακτηριστεί συνεργάσιμος δανειολήπτης με τις τράπεζες.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad