Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου: Ο σκοπός, οι δράσεις και η διοίκηση - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Δεκεμβρίου 2015

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου: Ο σκοπός, οι δράσεις και η διοίκηση

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου συστάθηκε στις 14 Ιουνίου 2011 με βάση το υπ΄αριθ. ΦΕΚ 1249/2011. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ), που διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 3163/2006.

Σκοπός

Σκοπός της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι η ανάληψη δραστηριοτήτων στους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας, Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Διαδημοτικών Συνεργασιών Παιδείας Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού.

Διοίκηση

Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Από τα μέλη, τέσσερα (4) είναι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου εκ των οποίων τρεις (3) από την πλειοψηφία και ένας (1) από την μειοψηφία, ένας (1) είναι εκπρόσωπος φορέα, συλλόγου ή οργανώσεως, και δύο (2) είναι δημότες ή κάτοικοι με εμπειρία ή γνώσεις επί του αντικειμένου των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Η τρέχουσα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

Πρόεδρος:
Γεωργούλας Κωνσταντίνος

Αντιπρόεδρος:
Ναούμης Νικόλαος

Μέλος:
Τσάρκος Βασίλειος
Τζαχρήστας Παναγιώτης

Δημότες:
Ρηγάλος Χριστόδουλος
Κουνάδης Σπυρίδων
Πούλιος Δημήτριος

Αναπληρωματικά μέλη:
Ρετούλης Θωμάς
Καϋμενάκης Σπυρίδων
Κυριάκος Κωνσταντίνος
Κολοβός Χρήστος
Πλούμη Αθανασία
Πετρονικολός Παναγιώτης
Πένια Βασιλική

Διάρκεια-Έδρα

Διάρκεια τρία χρόνια από δημοσιεύσεως της συγχώνευσης. Έδρα της επιχείρησης είναι ο Αστακός και από το 2015 η Κοινωφελής Επιχείρηση στεγάζεται σε νέα σύγχρονα γραφεία και χώρους φιλοξενίας των δραστηριοτήτων της.

Δράσεις

Η Κοινωφελής Επιχείρηση εδώ και ένα χρόνο κάνει μεγάλες προσπάθειες να λειτουργεί σωστά και να αναλαμβάνει δράσεις σε διάφορους τομείς.

Στις 27 Σεπτέμβρη 2014, υλοποιώντας την απόφαση της νέας δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών για αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου πραγματοποιήθηκε η επέκταση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» στο δημοτικό διαμέρισμα Παλαιομάνινας, ενός από τα μεγαλύτερα του Δήμου μας καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Στρογγυλοβουνίου και στον οικισμό Πηγάδια.

Για πρώτη φορά τις ημέρες των Χριστουγέννων, η Κοινωφελής επιχείρηση ξεκίνησε μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους και επιχειρήσεις του Δήμου μια μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων για να τα διατεθούν στους άπορους και αναξιοπαθούντες συνδημότες μας.

Στο πλαίσιο της Δράσης Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, η Επιχείρηση βάζει στόχο την δημιουργία τριών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στον Αστακό, στην ΤΚ Φυτειών και ΤΚ Κανδήλας, τα οποία και πρόκειται να λειτουργήσουν στην αρχή του έτους το 2016.

Επίσης, η Κοινωφελής Επιχείρηση ανταποκρίθηκε ως αρωγός στην συνδιοργάνωση εκπαιδευτικής δράσης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου συμβάλλοντας καθοριστικά σε αυτή, καθώς και στη χορήγηση αθλητικού υλικού για την πραγματοποίηση αθλοπαιδιών του εν λόγω σχολείου, του Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Καραισκάκη και του Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας.

Ακόμα έχει υπάρξει συνδιοργανωτής με τους παρακάτω πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Ξηρομέρου ώστε να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Σύλλογος των απανταχού Στρογγυλοβουνιωτών «Το Ψηλοβράχι»
  • Σύλλογος Προδρομιτών Ξηρομέρου «Ο Άγιος Ιωάννης»
  • Σύλλογος Παλαιομανιτών «Η Σαυρία»
  • Σύλλογος Παπαδαταίων Ξηρομέρου «Ο Άγιος Νικόλαος»
  • Σύνδεσμος Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου «Η Βελά»
Στη Δημοτική Ενότητα Φυτειών προχώρησε στη συντήρηση του Γυμναστηρίου της Τοπικής Κοινότητας Παπαδάτου καθώς και στην καθημερινή λειτουργία του.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει σταθερά και δυναμικά το σημαντικό έργο της και θα βρίσκεται κοντά στο δημότη ειδικά στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό μέσα από επωφελείς δράσεις κα προγράμματα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad