Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην Χρυσοβίτσα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Ιανουαρίου 2016

Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην Χρυσοβίτσα

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή, με τον πρωτοφανή ερασιτεχνισμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματα του Δήμου, κατάφερε να ανακατέψει τους πάντες και τα πάντα και το χειρότερο με το τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση, να αντιμετωπίζεται μια επένδυση από όλους τους κατοίκους της Χρυσοβίτσας σαν το διάβολο και δικαίως.

Μια επένδυση που αφορά παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, που όφειλαν ο Δήμαρχος και η ομάδα του να το φέρουν σε διαβούλευση και σε τοπικό επίπεδο στη Χρυσοβίτσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που όφειλαν να καλέσουν ειδικούς να ενημερώσουν τους πολίτες, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει άγνοια, κατόρθωσαν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, με την μυστικοπάθεια και την αδιαφάνεια που τους χαρακτηρίζει να την καταστήσουν την επένδυση κόκκινο πανί και οι ίδιοι παντελώς αναξιόπιστοι.

Η δημοτική αρχή είχε στη διάθεσή της πενήντα μέρες (26/9 μέχρι 16/11) να διεκπεραιώσει την υπόθεση και εκτός από μια νύξη σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, όπου παρ´ ότι προκλήθηκε να φέρει το θέμα σε διαβούλευση (από τον κ. Χρήστο Κολοβό, δημοτικό σύμβουλο) δεν έκανε απολύτως τίποτε.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια τη σιωπή του Δήμου Ξηρομέρου μετά την παρέλευση της προθεσμίας, την εκλαμβάνει ως συγκατάβαση, δηλαδή ως θετική γνωμοδότηση.
Αυτό το αναφέρουμε διότι είναι άλλο πράγμα να αποφασίζουν τα θεσμικά όργανα και να γνωμοδοτούν θετικά ή αρνητικά και διαφορετικό πράγμα η στάση της δημοτικής αρχής την οποία μπορεί ο καθένας να την χαρακτηρίσει όπως θέλει.

Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών επικοινώνησε με τους φορείς της Περιφέρειας οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων έχει σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Το σημαντικό που μας ενημέρωσαν είναι ότι επειδή δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση, ο Δήμος Ξηρομέρου έχει ακόμη το περιθώριο μερικές μέρες να υποβάλλει τη γνωμοδότησή του.

Κατόπιν αυτού η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών καλεί το Δήμαρχο να συγκαλέσει εκτάκτως όλα τα όργανα του Δήμου Ξηρομέρου, έχοντας εξασφαλίσει παράλληλα την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση του κόσμου, με όλα τα στοιχεία και κυρίως την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, από ειδικούς έτσι ώστε να αποφασίσουν όσο πιο τεκμηριωμένα γίνεται για το καλό του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad