Η κυβέρνηση ανανέωσε τις προθεσμίες του «Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών» με Π.Ν.Π. - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Ιανουαρίου 2016

Η κυβέρνηση ανανέωσε τις προθεσμίες του «Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών» με Π.Ν.Π.

Εκ μέρους της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών» δημοσιεύσουμε το παρακάτω:

Επισυνάπτουμε εκ μέρους του Δημάρχου Πόρου, κ. Ιωάννη Δημητριάδη, Δελτίο Τύπου της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ» και δύο σχετικές επιστολές*.

Επίσης, σάς ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, με την υπ’ αριθμ. 47/2015 Απόφασή του (ΑΔΑ: 6ΒΜΣΩΞΝ-5Κ6 δείτε εδώ), ενέκρινε την ανάληψη από τον Δήμο Πόρου πρωτοβουλίας συντονισμού της δράσης της Π.Σ.Ε. Παρακαλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς (ειδικά Δήμους, Συλλόγους, Σωματεία, Ομοσπονδίες) που επιθυμούν να δηλώσουν, ή να επαναβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στην δράση αυτή, να αποστείλουν e-mail στο grafeiotypou@poros.gr, συμπληρώνοντας τα ακόλουθα στοιχεία:

1. ΟΝΟΜΑ ΦΟΡΕΑ:
2. ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ:
3. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
4. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (e-mail – αριθμ. τηλ.):
5. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ Π.Σ.Ε. (για πρώτη φορά ή ήδη)

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Πόρου

Στροφή 180 μοιρών στον θέμα του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και οι ΑΝΕΛ) αφότου ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Ενώ μέχρι τότε τα στελέχη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του, πρωτοστατούσαν σε κάθε κινητοποίηση κατά του «παράνομου» και «πραξικοπηματικού» (όπως το χαρακτήριζαν) Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, ως κυβέρνηση όχι μόνο δεν το ανακάλεσαν (όπως είχαν δεσμευθεί) και δεν το τροποποίησαν προς όφελος του περιβάλλοντος και των παράκτιων περιοχών, αλλά με ΠΝΠ στις 30.12.2015, το τροποποίησαν εν κρυπτό προς όφελος των χρεοκοπημένων εταιριών θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας, παρατείνοντας τις προθεσμίες για αίτηση και ίδρυση βιομηχανικών Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών, έως το τέλος του 2016 και του 2019 αντίστοιχα (η πρώτη είχε λήξει το 2014, με ελάχιστα αιτήματα να έχουν υποβληθεί και η δεύτερη θα έληγε στο τέλος του 2016).

Η «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών», εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την στάση αυτή των μέχρι χθες «συναγωνιστών» και «συμπαραστατών» της και, μαζί με την Κ.Ε.Δ.Ε., ζητούν από την κυβέρνηση:

α) Την ανάκλησή της Πράξης Νομοθετικής Περιεχομένου.
β) Την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για την θεσμοθέτηση ενός νέου, περιβαλλοντικά και χωροταξικά ισορροπημένου Χωροταξικού, στην διαμόρφωση του οποίου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ΟΤΑ του παράκτιου χώρου και όχι οι εταιρίες του κλάδου όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
γ) Την άμεση θεσμοθέτηση της σύμφωνης γνώμης των ΟΤΑ, ως προϋπόθεσης για κάθε χωροθέτηση και αδειοδότηση ιχθυοτροφείων ή Π.Ο.Α.Υ. στην επικράτειά τους.

*επισυνάπτονται επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΠΣΕ και επιστολή της ΠΣΕ προς την κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad