Βρήκαν αρχαίο τάφο κοντά στην Μπαμπίνη - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Φεβρουαρίου 2016

Βρήκαν αρχαίο τάφο κοντά στην Μπαμπίνη

Αρχαίος τάφος βρέθηκε στην άκρη στο δρόμο, σε απόσταση δυο χιλιομέτρων, έξω από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου. Ο τάφος βρέθηκε κατά τις σκαπτικές εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμου ΚΟΥΒΑΡΑΣ - ΦΥΤΕΙΕΣ - ΜΠΑΜΠΙΝΗ.

Το ανασκαφικό μηχάνημα όταν αποκάλυψε τον αρχαίο τάφο αμέσως οι εργασίες στο δρόμο σταμάτησαν. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία και οι αρχαιολόγοι, ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί η χρονολογία του τάφου.

Ο Δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κολοβός που βρέθηκε εκεί, γράφει: «Δεν γνωρίζω εποχή - χρονολογία του τάφου. Τα πλαϊνά εχουν πλάκες από πηλό - κεραμίδι που μας οδηγούν ίσως σε νεώτερους Ελληνιστικούς χρόνους. Όλη η περιοχή έχει αρχαίους οικισμούς. Εκεί κοντά στη περιοχή ήταν και η αρχαία πόλις ΦΟΙΤΙΕΣ».






Πηγή / Φωτογραφίες: Χρήστος Κολοβός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad