Ηλίας Γεωργαλής: «Αυτό που καταρρέει στην ουσία με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, είναι ο ιδεολογικός πυρήνας ενός μοντέλου παγκοσμιοποίησης» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Φεβρουαρίου 2016

Ηλίας Γεωργαλής: «Αυτό που καταρρέει στην ουσία με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, είναι ο ιδεολογικός πυρήνας ενός μοντέλου παγκοσμιοποίησης»

Γράφει ο Γιώργος Γκόντζος

Παρέμβαση για το προσφυγικό -μεταναστευτικό, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ξηρομέρου, Ηλίας Γεωργαλής, στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ», (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Σημείωσε αρχικά πως «υπάρχει μια μεγάλη ειρωνεία. Αυτό που καταρρέει στην ουσία με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, είναι ο ιδεολογικός πυρήνας ενός μοντέλου παγκοσμιοποίησης που έλεγε πως τα αγαθά να διακινούνται ελεύθερα σ’ όλο τον κόσμο και οι άνθρωποι το ίδιο, ανέστιοι, χωρίς εστίες…»

Σε άλλο σημείο τόνισε πως «το θέμα έχει δυο διαστάσεις, μια ανθρωπιστική και μια πολιτική.Το πρόβλημα είναι πως ενώ δεν υπάρχει ανθρώπινη λύση που να μην είναι και πολιτική,υπάρχει πολιτική λύση που μπορεί να είναι απάνθρωπη.»

Πρόσθεσε επίσης: «Δεν μπορούμε να μένουμε στην ανθρωπιστική διάσταση μόνο. Προφανώς στο ανθρωπιστικό πεδίο, ο καθένας θα κάνει ότι μπορεί, και ότι είναι πιο ανθρώπινο σε σχέση με τους πρόσφυγες. Πολιτικά όμως υπάρχει ένα έλλειμμα. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να λειτουργεί ως ΜΚΟ. Υπάρχει μια μετακύλιση αρμοδιοτήτων. Η κυβέρνηση λειτουργεί ως ΜΚΟ, οι ΜΚΟ λειτουργούν ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει να λειτουργεί ως κυβέρνηση…» 

Μίλησε για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτό που με τρομάζει είναι τα Παβλωφικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που βλέπει ένα πρόβλημα και δεν μπορεί να δει την ουσία του, και βλέπει τον πρόσφυγα ως αντίπαλο απέναντί της..»

Ακούστε την συνέντευξη:


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad