Επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Αστακού «Ερμής» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Αστακού «Ερμής»

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
«ΕΡΜΗΣ»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προς: Δήμο Ξηρομέρου

Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες,να γνωστοποιήσουμε προς το Δήμο και τους αρμόδιους φορείς του, τη θέληση των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας, για ενεργή και συνεχή συμμετοχή στα κοινά ζητήματα του τόπου, η αντιμετώπιση του Δήμου ήταν επιεικώς αδιάφορη.

Θεωρούμε ότι ο εμπορικός σύλλογος ενός τόπου αποτελεί φορέα της οικονομικής ζωής του, αλλά και φορέα πίεσης προς την εκάστοτε τοπική εξουσία, θίγοντας τα τυχόν "κακώς κείμενά" της. Για μας η ενεργή συμμετοχή στα κοινά του τόπου μας δεν αποτελεί δικαίωμα, αλλά υποχρέωση. Ίσως γι’ αυτό και δεν μας ενημερώνουν για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και για τα θέματα προς συζήτηση, ενώ αυτό έχει ζητηθεί από εμάς και δια ζώσεις με επίσκεψη στο χώρο του Δημαρχείου, αλλά και με επίσημο έγγραφο, που έχει κατατεθεί.

Έτσι, λοιπόν, ούτε για παράδειγμα στην τακτική συνεδρίαση του Δήμου στις 23/01/2016, που είχε θέμα και την αδειοδότηση πάγκων της λαϊκής αγοράς (για την οποία έχουμε ασχοληθεί επισταμένως) δεν προσκαλεστήκαμε, ούτε και στην τακτική συνεδρίαση στις 15/02/2016 με θέματα εγκρίσεων προϋπολογισμών, για το οικονομικό έτος 2016 κοινωφελών επιχειρήσεων και έργων στα πλαίσια του Δήμου (π.χ.Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που αφορά όλα τα μέλη μας ,που έχουν τις επιχειρήσεις τους στην παραλία του Αστακού).

Επίσης, o κύριος Μουρκούσης, πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ξηρομέρου με χθεσινή του πρόσκληση(16/02/16), καλεί όλους τους φορείς και συλλόγους του τόπου σε συνάντηση στις 17/02/2016 ,ώστε να συμβάλλουν στην διεξαγωγή του φετινού καρναβαλιού,εκτός βέβαια από τον εμπορικό σύλλογο, που δεν τον θεωρεί σημαντικό φορέα. Να μην ξεχνάμε, οτι το Αστακιώτικο καρναβάλι ξεκίνησε με πρωτοβουλία ατόμων μελών παλαιότερων Δ.Σ. του συλλόγου μας μαζί με τη συνεργασία του Δήμου και πάντοτε συμβάλλει και οικονομικά στην διεξαγωγή του, γιατί το θεωρεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και ευκαιρία γνωριμίας με τον όμορφο τόπο μας. Γι’ αυτό μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας θα παρευρεθεί στην σημερινή συνάντηση, παρότι δεν προσκαλεστήκαμε. Για να μην θεωρηθεί άδικη η διαμαρτυρία μας, επισυνάπτουμε το παρακάτω κείμενο, που πρωτοκολλήθηκε στις 28/01/2016 και ζητάμε και επισήμως από το Δήμο Ξηρομέρου, ενημέρωση για τα Δημοτικά Συμβούλια ως φορέας του τόπου,αφού μέχρι τότε από την αρχή του χρόνου κάτι τέτοιο δεν είχε πραγματοποιηθεί, ενώ επισταμένως είχε ζητηθεί.




ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Ο πρόεδρος                     Η γραμματέας

                                 Παπαϊωάννου Χρήστος      Τσάρκου Φραντζέσκα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad