Σενάρια για hotspot στην Αιτωλοακαρνανία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Μαρτίου 2016

Σενάρια για hotspot στην Αιτωλοακαρνανία

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δέκα περίπου ημέρες για δημιουργία τεσσάρων σημείων hotspot για μετανάστες στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ δύο εξ αυτών αφορούν την πόλη του Αγρινίου.

Η Κυβέρνηση σκέφτεται να «απλώσει» σε διάφορα σημεία της χώρας τους μετανάστες, ώστε να μπορεί πιο εύκολα να τους διαχειριστεί. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν εντόνως τις ημέρες αυτές στην πόλη, φέρεται να εξετάζονται τέσσερα συνολικά σημεία στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία hotspot.

Βάσει της ίδιας φημολογίας, στο Αγρίνιο υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία hotspot μεταναστών στο αεροδρόμιο Δοκιμίου και στους χώρους του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου, ενώ τα άλλα δύο σημεία που εξετάζονται είναι το παλιό και ανενεργό στρατόπεδο στο Ρίβιο και οι εργοταξιακοί χώροι της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Αντίρριο. Επικρατέστερο σενάριο είναι η δημιουργία hotspot σε δύο από αυτές τις περιοχές και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Αγρινίου και το στρατόπεδο στο Ρίβιο.

Το ενδεχόμενο αυτό έχει αποκλείσει κατηγορηματικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ωστόσο οι φήμες που κυκλοφορούν διαψεύδουν χαρακτηριστικά την… διάψευση της Περιφέρειας.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έχει ήδη ζητηθεί -ανεπίσημα- η βοήθεια των συσσιτίων της Εκκλησίας της περιοχής σε ό,τι αφορά το φαγητό των μεταναστών. Η Εκκλησία ωστόσο βρίσκεται σε δεινή θέση, αφού τα συσσίτιά της δεν φτάνουν για τους άπορους που ήδη βρίσκονται στην περιοχή, πόσο μάλλον να τροφοδοτήσουν και κάποιες εκατοντάδες μεταναστών.

Στις φήμες αυτές αντιδρούν εντόνως και οι κάτοικοι, οι οποίοι ανησυχούν και φοβούνται με το ενδεχόμενο δημιουργίας hotspot μεταναστών στην περιοχή που μένουν ή εργάζονται.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad