Παναγιώτης Στάϊκος: Άλλο λαϊκισμός και άλλο αντιπολίτευση - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Οκτωβρίου 2016

Παναγιώτης Στάϊκος: Άλλο λαϊκισμός και άλλο αντιπολίτευση

Εμείς λέμε ΟΧΙ στους Λαϊκιστές , που έβαλαν στο στόχαστρό τους την Δημοτική Αρχή και το ΠΑΛΑΤΙ της Νεολαίας, το Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ!!!

Άλλο λαϊκισμός και άλλο αντιπολίτευση.

Ο λαϊκισμός δεν απευθύνεται στη λογική, αλλά στο συναίσθημα.
Δεν παράγει πολιτική, δηλαδή επιχειρήματα, θέσεις και προτάσεις, αλλά συνθήματα.

Χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα, και παράγεται από αμόρφωτους αριβίστες, είτε είναι εγγράμματοι ή αγράμματοι και στοχεύει κυρίως σε φτωχά λαϊκά στρώματα χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και γραμματικό υπόστρωμα, τα οποία αντιμετωπίζουν συχνά όχι απλές δυσκολίες στην κοινωνία, αλλά προβλήματα ανεργίας, αξιοπρεπούς διαβίωσης ή περισσότερο ακόμη και επιβίωσης.

Ο λαϊκισμός προτείνει λύσεις δημαγωγικές και απατηλές στα προβλήματα του κόσμου.

Ισοκράτους, «Περί Ειρήνης»: … και τον άλλον χρόνον ειώθατε πάντας τους άλλους εκβάλειν, πλην τους συναγορεύοντας ταις υμετέραις επιθυμίες. Δηλαδή : Συνήθεια ήταν πάντοτε, να αποπέμπονται όλοι οι πολιτικοί, εκτός από εκείνους που συνέπλεαν με τις επιθυμίες του πλήθους!!!!

Στην πραγματικότητα δεν αποδέχεται όλες τις συνέπειες στη λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος, διεκδικώντας μια υπερβατική εξουσία πάνω στο εκλογικό σώμα, ελέω λαού", δηλαδή θέλει να είναι το μακρύ χέρι της εξουσίας, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον , συκοφαντώντας, λασπώνοντας, εκβιάζοντας ή ακόμη και απειλώντας, χρησιμοποιώντας γενικώς κάθε μέσον χωρίς ηθικούς φραγμούς!!!!!

Μπροστά σ’ αυτήν την απάτη που λέγεται λαϊκισμός το μόνο που απομένει στην κοινωνία των πολιτών, είναι να στείλει όλους τους λαϊκιστές και τα παπαγαλάκια τους εγγράμματους ή αγράμματους στον αγύριστο!!!!

Η αντιπολίτευση είναι μια Συνταγματικά καθιερωμένη δυνατότητα, αλλά και υποχρέωση κάθε πολίτη, να κρίνει και να ελέγχει την κάθε εξουσία, για τις πράξεις της και την Νομιμότητα στην εφαρμογή των αποφάσεων καθώς και στον έλεγχο με κάθε Νόμιμο μέσον για την προστασία του Δημοσίου Χρήματος και ευρύτερα του Δημοσίου Συμφέροντος και απαιτεί γνώσεις για το κάθε αντικείμενο, γνώσεις Νόμων, Διατάξεων και Κανονισμών και προπαντός εκείνος ο οποίος ασκεί την Αντιπολίτευση, πρέπει να διαθέτει ήθος, διότι ότι κάνει δεν το κάνει από ιδιοτέλεια, αλλά για την προαγωγή του κοινού καλού προς όφελος της κοινωνίας.

Και αυτά με αφορμή την ολοκλήρωση του Κλειστού Αθλητικού Δημοτικού Γυμναστηρίου, γιατί παρακολουθώ διάφορους τύπους «Αρχιερείς Λαϊκισμού», η οποίοι την πέφτουν στον Δήμαρχο κύριο Γαλούνη και στους Συνεργάτες του, αραδιάζοντας ένα σορό από ψέματα, σαθρά επιχειρήματα, ανοησίες και κακοήθειες.

Έτσι λοιπόν όπως φαίνεται και από τις αποφάσεις παραλαβής των μελετών του έργου 162,163,164,165/2009, οι οποίες παρελήφθησαν την 22/6/2009, οι ενέργειες είχαν ξεκινήσει με τις αναθέσεις από την αρχή του 2009, συνεχίστηκαν την 22/5/2009 που αποφασίστηκε ο : ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ, μέχρι την έγκριση μελέτης κυκλοφοριακής σύνδεσης και ηλεκτροφωτισμού του 18/2/2010 και τότε που δεν υπήρχε ο κύριος Πανταζής στην περιοχή και ο ΑΙΟΛΟΣ ήταν μια μικρή ομάδα στα όρια του Νομού μας και έπαιζε στο Κλειστό του Γυμνασίου το οποίο είχαμε κατασκευάσει το 1989, ένα χρόνο πριν την ίδρυση του ΑΙΟΛΟΥ!!!!

Θα πρέπει να μάθουν αυτοί οι κύριοι πως οι Αθλητικές Υποδομές, ακόμη και σε Χώρες με χειρότερα οικονομικά προβλήματα από την δικιά μας, δεν αντιμετωπίζονται ως έργα βιτρίνας, αλλά ως έργα προτεραιότητας, αφού αφορούν το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας τους Νέους. Δεν είμαστε Ουγκάντα!!!!!

Ο κύριος Πανταζής όμως πέρα από την μεγάλη ομάδα του ΑΙΟΛΟΥ, μέσα από τα φυτώρια της ομάδας έχει αναλάβει την σωστή άθληση με πολύ καλό Προπονητή σε 120 μικρά παιδιά και γι’ αυτό θέλω να του εκφράσω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου, διότι αυτό είναι ύψιστη προσφορά προς την Κοινωνία!!!!

Θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Δήμαρχο κύριο Ερωτόκριτο Γαλούνη και σε όλους τους Συνεργάτες του και ειδικά στον κύριο Λαϊνά και στον κύριο Πανταζή, ο οποίος με την ομάδα του –την ομάδα μας αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό για την ταχύτατη αποπεράτωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού έργου για τον Δήμο μας και την Νεολαία μας.

Ας αφήσουν λοιπόν τα παπαγαλάκια του Λαϊκισμού τις επιθέσεις, με συκοφαντίες και σαθρά επιχειρήματα, ότι δήθεν το έργο γίνεται για τον Αίολο και τον Πανταζή. Το σπουδαίο αυτό έργο δεν είναι γήπεδο του Αιόλου, στο οποίο ασφαλώς θα φιλοξενείται και ο Αίολος Αστακού, ο οποίος αυτή την στιγμή αποτελεί τον καλύτερο διαφημιστή του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά είναι ένα γήπεδο, το οποίο ανήκει σε όλα τα παιδιά του Δήμου, από τον Μύτικα και την Κανδήλα μέχρι τις Φυτείες και όλα τα χωριά του Δήμου μας, το οποίο βέβαια θα έχει πρόγραμμα και ωράριο λειτουργίας, όπως έχουν όλα τα Κλειστά Αθλητικά Γυμναστήρια σε όλες τις Πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες τυχαίνει να έχουν.


Είναι αισχρό και φτηνό λαϊκίστικο ψέμα ότι δήθεν πήρανε τα χρήματα από ΣΑΤΕΣ κλπ που προοριζόντουσαν για Κανδήλα, Φυτείες, κλπ.

Όταν λοιπόν υπόγραψα με την ανάδοχο του έργου το συμφωνητικό, ύστερα από την Δημοπρασία για το Κλειστό, υπήρχαν στο ταμείο του Δήμου Αστακού 1.185.000 Ευρώ και το συμφωνητικό ήταν 1.099.755,43 Ευρώ, επειδή όμως το Υπουργείο Γεωργίας δεν μας έστειλε τις 600.000 Ευρώ λόγω κρίσης, πήραμε με αναμόρφωση 500.000 Ευρώ από το Κλειστό και τα πήγαμε στα Σφαγεία, τα οποία είχαν παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι κομπλέ, για να πληρωθεί ο Εργολάβος, τα οποία για να λειτουργήσουν, έπρεπε πρώτα να τεθεί σε λειτουργία ο Βιολογικός της Πόλης, πράγμα το οποίο θα γίνει σύντομα και να κατασκευαστεί και ο «Προβιολογικός», ο οποίος θα επεξεργάζεται τα βιολογικά υλικά και κυρίως το αίμα. Και ασφαλώς τα Σφαγεία δεν αφορούν μόνο στους κατοίκους του Αστακού, αλλά και στους Κατοίκους της Κανδήλας, του Αρχοντοχωρίου, των Φυτειών και των άλλων Χωριών. Έτσι λοιπόν όταν παραδώσαμε στην Νέα Δημοτική Αρχή 31/12/2010 υπήρχαν στο ταμείο το Δήμου 685.000 Ευρώ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑ!!!!!

Μόνο λίγες σελίδες εγγράφων από τις εκατοντάδες που έχει ο φάκελος του έργου (από το αρχείο μου) για τους δύσπιστους!!!!

Αξίζουν και πάλι συγχαρητήρια στην σημερινή Δημοτική Αρχή, που Συνέχισε το σπουδαίο αυτό έργο, το οποίο Οραματίστηκα ως Δήμαρχος ΑΣΤΑΚΟΥ, το οποίο σχεδιάστηκε από τις Αρχές του 2009, έγιναν όλες οι μελέτες, πάρθηκαν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, Δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε στην θητεία μου, ως Δημάρχου Αστακού και ολοκληρώθηκε στην θητεία του κύριου Γαλούνη, γιατί αν δεν το προχωρούσαν τόσο γρήγορα, θα χανόντουσαν τα 500.000 Ευρώ που υπήρχαν ως υπόλοιπο, αφού είχε πληρωθεί ένταλμα 186.000 Ευρώ για τις πρώτες εργασίες, από την θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, τα οποία δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό, παρά μόνο για το Κλειστό ή θα χανόντουσαν.

Γι’ αυτό λοιπόν να σιωπήσουν τα Παπαγαλάκια του Λαϊκισμού.

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την συμβολή του Δημάρχου κυρίου Γαλούνη και των συνεργατών στην ολοκλήρωση του Κλειστού, θέλω για την Ιστορία να πω, πως εμείς για να φθάσουμε τότε, να το Δημοπρατήσουμε και να το ξεκινήσουμε «φτύσαμε αίμα», με την γραφειοκρατία, την πολυνομία και διάφορες τυπολατρίες.

Έτσι λοιπόν εκτός από το να εξασφαλίσουμε το ποσόν του 1.604.191,02 Ευρώ, την σύνταξη, την έγκριση και την πληρωμή των απαιτούμενων μελετών, όπως γίνεται με όλα τα έργα, έπρεπε να πάρουμε εγκρίσεις από τρείς Αρχαιολογίες (Νεότερων, Μεσαιωνικών και Προϊστορικών Μνημείων), από το Δασαρχείο ότι δεν είναι δασική έκταση.

Το σοβαρότερο εμπόδιο όμως ήταν, ότι επειδή η περιοχή εκεί ήταν εκτός σχεδίου Πόλης, έπρεπε να γίνει Τοπικό Ρυμοτομικό, μια διαδικασία εξόχως χρονοβόρα.Έτσι ξεκίνησε η ανάθεση των σχετικών μελετών και άγριο τρέξιμο!!!!!

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω Δημόσια τον τότε Διευθυντή της Πολεοδομίας Αιτωλοακαρνανίας κύριο Τζιώλη, που εάν δεν βοηθούσε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια αυτό το έργο δεν θα γινόταν ποτέ, αφού πολλές φορές για να φθάσει στο σημείο για να πάρει την δημοσίευση στο ΦΕΚ , τέτοιων εγκρίσεων μπορεί να περάσουν και πάνω από 10 χρόνια. Τον ευχαριστώ και πάλι τον κύριο Τζιώλη και φαντάζομαι να είναι καλεσμένος στα επίσημα εγκαίνια του έργου.

Πέρα από την έγκριση της μελέτης κυκλοφοριακής σύνδεσης και την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την Δημοπράτηση, υπήρχε και ένα σοβαρότατο εμπόδιο ακόμη, το οποίο έπρεπε να ξεπεραστεί. Επειδή το έργο είχε προϋπολογισμό 2.055.000 Ευρώ (παρά την εντολή μου στους μελετητές να περικόψουν εργασίες, όπως ο περιβάλλων χώρος όργανα κλπ για να μην ανέβει το κόστος πολύ υψηλά και δεν πάρω άδεια δημοπράτησης {δεν υπήρξαν ατέλειες στις μελέτες, όπως βιάστηκαν κάποιοι να πουν, άλλα ήταν σκόπιμο} και απαιτούσε Διεθνή Διαγωνισμό, ο Προϊστάμενος του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ της Περιφέρειας κύριος Βασίλειος Αλεξανδρόπουλος αρνιόταν να δώσει άδεια για δημοπράτηση, αφού για τα έργα που είχαν χρήματα και από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, έπρεπε να έχεις όλο το ποσόν που προέβλεπε η μελέτη, δηλαδή 2.055.000 Ευρώ και όχι 1.640.191,02 Ευρώ που είχαμε εμείς στο ταμείο του Δήμου Αστακού. Τότε παρενέβη η Υπεύθυνη του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ της Περιφέρειας για την Αιτωλοακαρνανία , μια εξαίρετη Μηχανικός και κυρία, η κυρία Δήμητρα Κατσάδα, την οποία επίσης θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, λέγοντας στον Διευθυντή : Δεν βλέπεις πως ο Δήμαρχος έχει έντονο ενδιαφέρον για το έργο, με το οποίο σε συνδυασμό με το ότι ο Δήμος Αστακού έχει καλή φήμη ως καλοπληρωτής και έτσι θα εξασφαλίσει μεγάλη έκπτωση, όπερ και εγένετο, αλλά και εάν λείψουν και λίγα χρήματα θα τα βρει.

Έτσι πείστηκε και ο Δ/ντης του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και μας έδωσε την έγκριση για την Δημοπράτηση, τον οποίο επίσης θέλω να ευχαριστήσω, για την κατανόηση, την οποία τελικά επέδειξε.

Θα ήταν αγένεια και αχαριστία μου όμως, αν δεν ευχαριστούσα Δημόσια την Μηχανικό του Δήμου Αστακού κυρία Ρούλα Ραλάτου-Κουντούρη, η οποία εργάστηκε σκληρά και με αυταπάρνηση, για να ξεπεραστούν τεράστιες δυσκολίες κάτω από ασφυκτική πίεση χρόνου.

Αγαπητή μου Ρούλα σου εύχομαι τα καλύτερα σε σένα και την οικογένειά σου.

Όποιος θέλει με επιχειρήματα και στοιχεία να αμφισβητήσει κάτι καλοδεχούμενος. Διαφορετικά σιωπή.Όποιος θέλει να κάνει Αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή μπορεί και πρέπει να το κάνει με επιχειρήματα.

Θα σας δείξω, εγώ λοιπόν πως γίνεται αντιπολίτευση (παρά το γεγονός ότι δεν είναι ούτε ο ρόλος μου, ούτε έχω τέτοια επιθυμία) με ήθος και επιχειρήματα, γιατί ποτέ καμία Δημοτική Αρχή δεν τα κάνει τέλεια.

Όπως λοιπόν τα χρήματα από το ΘΗΣΕΑΣ, δεν μπορούσαν να πάνε αλλού, έτσι λοιπόν και τα χρήματα από τις λεγόμενες Ανταποδοτικές Υπηρεσίες, όπως τέλος ύδρευσης, καθαριότητας και φωτισμού, τέλος Νεκροταφείων δεν μπορούν να πάνε αλλού.

Έτσι λοιπόν όταν βρέθηκα πρόσφατα δύο φορές στο Νεκροταφείο Αστακού η εικόνα, που αντίκρισα με στεναχώρησε, όπως φαίνεται και σε πολύ λίγες φωτογραφίες που τράβηξα .

Θα μπορούσατε λοιπόν να ρωτούσατε πόσα χρήματα εισέπραξε ο Δήμος από αυτό το τέλος; Και εάν δεν φθάνουν τα 8 ευρώ τον χρόνο που πληρώνει κάθε Δημότης (όπως και ο γιός μου που ζει στην Γαλλία) , γιατί δεν έκανε η Δημοτική Αρχή μια αύξηση στο τέλος, την οποία προβλέπει ο Νόμος , για να υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα, για να είναι πάντα καθαρό;

Σε ποιόν εργολάβο και με τι ποσόν ο Δήμος ανέθεσε τον καθαρισμό και ευπρεπισμό του Νεκροταφείου Αστακού;

Αφού ο εργολάβος δεν είναι συνεπής στις συμβατικές του υποχρεώσεις σε ποιες ενέργειες προέβη ο Δήμος για να προστατευθεί το Δημόσιο χρήμα;

Και πολλά άλλα…..Αυτά τα οποία είναι τόσο απλά και συνιστούν χρήσιμη και εποικοδομητική Αντιπολίτευση, απαιτούν γνώση και ήθος και όχι να είσαι σάπιος από τα σαράκι του Αχαλίνωτου Λαϊκισμού, τον οποίο εγώ προσωπικά ούτε υπολόγισα ποτέ, αλλά ούτε και φοβήθηκα!!!

Αυτές οι παραλείψεις ή τα λάθη όπως και να τα πείτε, δεν μειώνουν με τίποτα την αξιέπαινη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ολοκλήρωση του σπουδαίου έργου του Κλειστού!!!!

Αγαπητέ Δήμαρχε

Εγώ ξεπερνάω όλα τα άλλα και μένω στο κλειστό, γιατί αυτές οι ημέρες θα είναι γιορτή για ολόκληρο τον Δήμο, που αποκτά ένα τέτοιο στολίδι και σας εκφράζω τα πιο εγκάρδια συγχαρητήρια και τις θερμές μου ευχαριστίες, αφού ξέρω ότι υπερβάλατε εαυτόν για να εξασφαλίσετε και τα υπόλοιπα χρήματα, για να αποπερατωθεί μέσα σε δύο χρόνια αυτό το σπουδαίο έργο για την Νεολαία, όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και άλλων περιοχών του Νομού και βλέπω ότι το Όραμά μου, είναι πλέον πραγματικότητα και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής!!!

Θέλω να σας ευχηθώ το 2017 να είναι έτος, που θα εγκαινιάσετε τα άλλα δύο μεγάλα έργα, τον Βιολογικό Αστακού και τα Σφαγεία.
Υ.Γ.
Είμαι σίγουρος, ότι μετά από την πίεση για να παίξει η ομάδα το Σάββατο στο Νέο ΠΑΛΑΤΙ της Νεολαίας, πως το Νεκροταφείο θα λάμπει, όπως επίσης και το Πάρκο!!!


Αστακός 19/10/2016

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Παναγιώτης Στάικος
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad