Τι να προσέξετε κατά τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Οκτωβρίου 2016

Τι να προσέξετε κατά τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτ/νίας Κακούρης Δημοσθένης αναφέρει χρήσιμες οδηγίες προς τους καταναλωτές, με στόχο και αυτόν το χειμώνα να διασφαλιστεί σε κάθε νοικοκυριό του νομού μας περισσότερη θέρμανση με λιγότερο κόστος καθώς η θέρμανση με πετρέλαιο είναι ο πιο δοκιμασμένος και ασφαλής τρόπος θέρμανσης.

1) Το πρατήριο της γειτονιάς αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση. Καλό θα είναι οι καταναλωτές να το προτιμήσουν.

2) Να αποφύγουν τους περιστασιακούς προμηθευτές.

3) Κριτήριο για την επιλογή του πρατηρίου δεν είναι μόνον η τιμή στην οποία πωλείται το πετρέλαιο, καθώς πολλές φορές η φθηνή τιμή συνεπάγεται ελλειμματική παράδοση.

4) Όσο μεγαλύτερη ποσότητα αγοράσουν τόσο καλύτερη τιμή μπορούν να πετύχουν.

5) Κατά την παραλαβή να προσέχουν το χρώμα του πετρελαίου να είναι κόκκινο και διαυγές. Αν είναι θολό να μην το παραλάβουν.

6) Η παραλαβή καλό θα είναι να γίνεται από δύο άτομα, ώστε ο έλεγχος των προμηθευτών να είναι μεγαλύτερος.

7) Όποιος παραλαμβάνει το πετρέλαιο οφείλει να γνωρίζει καλά τις διαστάσεις της δεξαμενής του.

8) Σημαντικό είναι να μετρά την ποσότητα που έχει πριν την παραλαβή, αλλά και αυτή που υπάρχει μετά το γέμισμα της δεξαμενής ώστε να είναι σίγουρος για την ποσότητα που παρέλαβε.

9) Για να γίνει σωστή μέτρηση μετά το γέμισμα της δεξαμενής θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 5 λεπτά για να <<ηρεμήσει>> το πετρέλαιο.

10) Ο καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει πως η στάθμη του πετρελαίου ενδέχεται να σταματήσει ένα με δύο εκατοστά από εκεί που αρχικά είχε υπολογιστεί. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω του ότι η δεξαμενή μετά το γέμισμά της θα παρουσιάσει μια μικρή διόγκωση.

11) Ιδιαίτερη προσοχή, να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας όταν γίνεται η παράδοση πετρελαίου θερμάνσεως σε υπόγεια και κλειστούς χώρους, λόγο του ότι τα αέρια είναι επικίνδυνα για ανάφλεξη.

12) Πρέπει να πραγματοποιείτε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο συντήρηση-ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης.

13) Να μην αφήνουν τον καυστήρα πετρελαίου να λειτουργεί χωρίς καύσιμα, γιατί έτσι καταστρέφεται η αντλία και το μπεκ.

14) Να ελέγχετε η μάνικα (λάστιχο του βυτιοφόρου) να είναι γεμάτη πριν την παράδοση και η ένδειξη του μετρητή να είναι στο μηδέν.

15) Η προμέτρηση, η επιμέτρηση και ο υπολογισμός της ποσότητας θα πρέπει να γίνονται παρουσία του οδηγού του βυτιοφόρου ή του βοηθού του.

16) Ο πρατηριούχος είναι υποχρεωμένος να εκδώσει ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ προς τον καταναλωτή αναγράφοντας στοιχεία του πελάτη, τα λίτρα και το ποσό πληρωμής.

17) Οι καταναλωτές που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης βάσει των κριτηρίων του νόμου, πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση σε ηλεκτρονική φόρμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) όπου μπορούν να μπουν με τους κωδικούς του taxi net.

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

Για την
Ένωση Βενζινοπωλών Αιτ/νίας - Λευκάδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad