Το σχόλιο του Λευτέρη Μάντζαρη για τις «απειλές» της δημοτικής αρχής, ότι θα σφραγίζει τις παροχές όσων πολιτών δεν πληρώνουν τα τέλη ύδρευσης - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Οκτωβρίου 2016

Το σχόλιο του Λευτέρη Μάντζαρη για τις «απειλές» της δημοτικής αρχής, ότι θα σφραγίζει τις παροχές όσων πολιτών δεν πληρώνουν τα τέλη ύδρευσης

Πηγή: Facebook.
Του κ. Λευτέρη Μάντζαρη.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Σίγουρα το Facebook, είναι ιδιωτικός χώρος, όπου κάποιος εκφράζει ελεύθερα τις σκέψεις του τις οποίες μοιράζεται μόνο με τους διαδικτυακούς του φίλους, αλλά όταν αυτός ο σχολιασμός αφορά τα κοινά και συγκεκριμένα σοβαρά θέματα του Δήμου Ξηρομέρου και μάλιστα γίνεται από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» κ. Λευτέρη Μάντζαρη, τότε εμείς το θεωρούμε είδηση που επιβάλλεται και πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

Δείτε το σχόλιο του κ. Μάντζαρη:

Ξαφνικά και χωρίς λόγο για τους περισσότερους δημότες, φυσιολογικά όμως για τους γνωρίζοντες τα πράγματα, ο Δήμος Ξηρομέρου «απειλεί» ότι θα σφραγίζει τις παροχές όσων πολιτών δεν πληρώνουν τα τέλη ύδρευσης. 

Ο λόγος είναι ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι υπό κατάρρευση και απειλείται ο Δήμος να τεθεί υπό επιτήρηση, έχοντας ξεμείνει από έσοδα, τα οποία το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2016 υστερούν απελπιστικά. 


Οι υπεύθυνοι που δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο, που δε σέβονται ούτε ανθρώπους ούτε νόμους, επικαλούνται το άρθρο 5 του κανονισμού ύδρευσης για να αποκτήσει η απειλή τους κύρος και νομιμότητα, τη στιγμή που έχουν κάνει τον κανονισμό ύδρευσης σουρωτήρι.


Πιο συγκεκριμένα: 
  1. Βάσει του κανονισμού ύδρευσης (Κ.Υ.) άρθρο 5, η καταμέτρηση κατανάλωσης γίνεται κάθε τέσσερις (4) μήνες, όταν είναι γνωστό ότι στην Δημοτική Ενότητα Αστακού, για δυο περίπου χρόνια δε γινόταν καταμέτρηση, με αποτέλεσμα όταν ήρθαν τα συγκεντρωτικά των δύο ετών, έχοντας καταναλώσει η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών πάνω από 120 κυβικά αυτά τα δύο χρόνια, χρεώθηκαν με το ανώτερο τέλος των 1,20 ευρώ το κυβικό.
Για παράδειγμα αν κάποιος είχε καταναλώσει 140 κυβικά στη Μαχαιρά τα τελευταία δύο χρόνια, θα έπρεπε αν η καταμέτρηση γινόταν ανά τετράμηνο να πληρώσει 140 επί 0,23 = 32,20 €, όταν όμως η καταμέτρηση γίνεται μια φορά στα δύο χρόνια τότε έχουμε 140 επί 1,20 = 168 €. Διαφορά τεράστια την οποία καλείται να πληρώσει ο δημότης άδικα.
 

2. Βάσει του κανονισμού (άρθρο 5) και ενώ έχει βεβαιωθεί η οφειλή του δημότη, η διακοπή που διενεργείται γίνεται κατόπιν εντολής του Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου.
Πως είπατε; Ναι ακριβώς έτσι, αντί να είναι αυτονόητη και αυτόματη η διακοπή της παροχής ύδρευσης όταν δεν πληρώνονται τα τέλη, μπαίνει ο κανονισμός στη λογική του πελατειακού συστήματος. Δηλαδή όποιος μας ψήφισε θα μας ξαναψηφίσει και όποιος δε μας ψήφισε ας ρίξει τα μούτρα του κι ας μπει στη διαδικασία της συναλλαγής.
 

3. Βάσει κανονισμού (άρθρο 8) απαγορεύεται η έκδοση αδείας παροχής νερού από τους κεντρικούς αγωγούς πλήρωσης και πρώτης διανομής της δεξαμενής συλλογής νερού.
Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δεκάδες παράνομες παροχές που φεύγουν από τους κεντρικούς αγωγούς. Μπορεί να μας πληροφορήσει η νέα διεύθυνση του Δήμου πόσες έχει κλείσει και πόσα πρόστιμα έχει επιβάλει; 


4. Βάσει του άρθρου 10 του κανονισμού ύδρευσης, σε περίπτωση αυθαίρετης σύνδεσης χωρίς την άδεια του Δήμου επιβάλλεται πρόστιμο. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει ο Δήμος Ξηρομέρου πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί και πόσα έχουν εισπραχθεί. 

5. Σύμφωνα με το άρθρο 21 του κανονισμού ύδρευσης, το πόσιμο νερό πρέπει να διατίθεται καθαρό και υγιεινό. Είναι σε θέση ο Δήμος Ξηρομέρου να εγγυηθεί την καταλληλότητα πόσης του νερού; 

6. Στην Αλυζία πολλοί δημότες έχουν πληρώσει και μάλιστα τις αποδείξεις τις έχουν καταθέσει στο Δήμο, εν τούτοις εμφανίζονται χρεωμένοι, αρκετοί δε, δεν μπορούν να πάρουν ούτε φορολογική ενημερότητα. Είναι το γνωστό αγαπημένο θέμα του Δημάρχου. Τι θα γίνει με αυτούς; Υπάρχει κάποια πρόβλεψη που να μην μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις;
Όπως καταλάβατε η ξαφνική αλλαγή της δημοτικής αρχής, δημοτική αρχή που αποτελεί την επιτομή της συναλλαγής, δεν έγινε επειδή τους έπιασε ο πόνος για τη νομιμότητα, αλλά γιατί όπως σημειώσαμε πιο πάνω, κινδυνεύει να τεθεί υπό επιτήρηση και σ´ αυτή την περίπτωση μαύρα σύννεφα θα μαζευτούν πάνω από το Δημαρχείο. 


Μόλις συγκεντρώσει τα ποσά που χρειάζεται (κυρίως από τα ανταποδοτικά, νερό, λειβαδιάτικα για τα οποία δε λέει κουβέντα ο νομοταγής κύριος Γαλούνης, νεκροταφεία κλπ) και καταφέρει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό, τότε θα ξαναρχίσει το κλείσιμο του ματιού προς τους πολίτες, τότε θα ξεχαστούν τα ηχηρά περί νομιμότητος και βέβαια θα ξαναρχίσει το μοίρασμα με τις απ´ ευθείας αναθέσεις και θα ζήσουμε εμείς όπως θα ζήσουμε, κι αυτοί πολύ καλύτερα.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad