HydroMediT 2016 – 2ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος στο Μεσολόγγι - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

31 Οκτωβρίου 2016

HydroMediT 2016 – 2ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος στο Μεσολόγγι

Το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Παγκόσμιες Τάσεις και Καινοτομίες για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών και της αλιείας στην περιοχή μας», που διοργανώνεται από το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τεχνολόγων Ιχθυολόγων, με συνδιοργανωτή το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι), με στόχο την στήριξη και προώθηση της ακαδημαϊκής κι επαγγελματικής αριστείας θα τιμήσει για την προσφορά τους στον τομέα τον Ομότιμο Καθηγητή κ.Πάσχο, τον Ιχθυολόγο κ.Αναγνόπουλο, και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών.
Ιωάννης Πάσχος

Ο Γιάννης Πάσχος είναι ομότιμος καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου. Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, συνέχισε τις σπουδές του στο Βιολογικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στις υδατοκαλλιέργειες στην Ουγγαρία και τη Νορβηγία. Εργάστηκε σε ιχθυογεννητικούς Σταθμούς και το 1997 ανέλαβε το εργαστήριο υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Ηπείρου. Συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της πεστροφοκαλλιέργειας και με τους συνεργάτες του πέτυχαν στη χώρα μας την τεχνητή αναπαραγωγή των περισσοτέρων εμπορικών ειδών ψαριών των εσωτερικών υδάτων. Συμμετείχε ως επιστημονικός υπεύθυνος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς συναντήσεις και διετέλεσε κριτής σε επιστημονικά περιοδικά. Ως προσκεκλημένος ομιλητής συμμετείχε σε συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διατέλεσε υπεύθυνος Μεταπτυχιακών προγραμμάτων υδατοκαλλιεργειών και σεμιναρίων ειδίκευσης. Σε συνεργασία με την Ελληνική Δράση Αφρικής ανέλαβε την εκπαίδευση ατόμων στην Ακτή Ελεφαντοστού, στη Νιγηρία, την Τυνησία, το Μαρόκο και την Αίγυπτο. Το βιβλίο του «Ιχθυοκαλλιέργειες εσωτερικών υδάτων» αποτέλεσε βασικό διδακτικό βιβλίο για το μάθημα των υδατοκαλλιεργειών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και το βιβλίο με τίτλο «Ιχθείς ως σύμβολο και τεχνούργημα: απόπειρες ερμηνείας» (συλλογικό έργο) αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Ο Γιάννης Πάσχος ασχολείται ενεργά με την λογοτεχνία. Το λογοτεχνικό του έργο περιλαμβάνει ποιητικές συλλογές και διηγήματα. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο, σε περιοδικά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νικόλαος Αναγνόπουλος

Απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Έρευνα στις υδατοκαλλιέργειες στο Ινστιτούτο για τη Βιολογική Εκμετάλλευση των Λιμνοθαλασσών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών της Ιταλίας (Lesina) (Istituto per lo Sfruttamento biologico delle lagune – C.N.R.). Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέματα αλιείας, υδατοκαλλιεργειών, υδάτινου περιβάλλοντος και ανάπτυξης της υπαίθρου. Έχει εργασθεί τόσο στο δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Στον ιδιωτικό τομέα έχει αναπτύξει δραστηριότητα, τόσο ως σύμβουλος επιχειρήσεων και κλαδικών οργανώσεων των υδατοκαλλιεργειών, όσο και ως επιχειρηματίας παραγωγός. Στο δημόσιο τομέα έχει λειτουργήσει σε διάφορες θέσεις ως λειτουργός ή τεχνικός σύμβουλος προγραμμάτων αλιείας και περιβάλλοντος. Έχει εκπονήσει και επιβλέψει πολυάριθμες μελέτες και προγράμματα, συγγράφει άρθρα και συμμετέχει σε συνέδρια, ημερίδες και επιτροπές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (Σ.Ε.Θ.)

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών ιδρύθηκε το 1991. Έκτοτε με την δραστηριότητά του προσπαθεί να αναδείξει και κατοχυρώσει την επιτυχή ανάπτυξη της Ελληνικής θαλασσοκαλλιεργητικής βιομηχανίας. Η συμμετοχή μελών στον ΣΕΘ αντιπροσωπεύει το 80% της παραγωγικής δυναμικότητας τσιπούρας και λαβρακιού. Η επιτυχής παραγωγή και η ταχύτατη ανάπτυξη τσιπούρας και λαβρακιού με το σύστημα των θαλάσσιων ιχθυοκλωβών, θεωρείται μοντέλο για μίμηση στον διεθνή υδατοκαλλιεργητικό κόσμο.

Η Επίσημη Έναρξη, κατά την οποία θα τιμηθούν και οι ανωτέρω, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016, και ώρα 7:00 μμ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (πρώην Νομαρχία).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με θεματικές ενότητες, κυριότερες προθεσμίες, νεότερα, κλπ, μπορείτε να επισκέπτεστε το site του Συνεδρίου http://hydromedit2016.apae.uth.gr

πηγήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad