Παναγιώτης Στάϊκος: 17 Νοέμβρη - Τότε και Τώρα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Νοεμβρίου 2016

Παναγιώτης Στάϊκος: 17 Νοέμβρη - Τότε και Τώρα

Τότε και Τώρα!!!

Τετάρτη 14 – Σάββατο 17 Νοέμβρη 1973: Το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Κι όμως κάποια 20χρονα παιδιά τότε πιστέψαμε τα συνθήματα : Ψωμί-Παιδεία – Ελευθερία. Αμερικάνοι φονιάδες των Λαών. Δυστυχώς οι περισσότεροι πρόδωσαν. Γίνανε εξουσιαστές, απέκτησαν πανάκριβες βίλες στα βόρεια προάστια, δειπνούν σε ακριβά in Restaurants, οδηγούν Porsche Cayenne και αφού με όλα αυτά δεν έχουν καταφέρει να κορέσουν την ματαιοδοξία τους, με πολύ διαστροφή εκτός από τον Ελληνικό λαό, επάνω στις καρέκλες τις εξουσίας πηδάνε 2μετρες πληρωμένες πόρνες, αφού βαθειά δυστυχισμένοι δεν μπορούν να απολαύσουν και το θείο δώρο που λέγεται έρωτας, γιατί γι’ αυτούς έρωτας είναι μόνο η εξουσία!!!

Αν ήμουν νέος σήμερα, γιατί τώρα γέρασα αφού είμαι 63 χρονών, θα τους έλεγα: άντε και γ@@@θήτε ρεμάλια.!!

Γιατί μπορεί το 1973 να φωνάζαμε: Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία, τότε τουλάχιστον μπορεί να είχαμε φτώχια, αλλά δεν υπήρχε ούτε ένας Άνθρωπος που να έτρωγε ψωμί από σκουπιδοτενεκέδες. Και μόνο γι’ αυτό αν ήμουν νέος, θα σας έλεγα πάλι: άντε και γ@@@θήτε ρεμάλια!!!

Και σαν να μην μας έφθαναν τα εθνικά μας χάλια, μας προέκυψε και η επίσκεψη Ομπάμα.

Και είπαν κάποιοι:

Μας έκανε Εθνικά Υπερήφανους και κάποια από αυτά που είπε, πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία.

Σκατά!!!

Και είπαν κάτι δήθεν;

«Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας.»

Παρακαταθήκη για τη Δημοκρατία η ομιλία Ομπάμα και σπονδή στην Δημοκρατία.

Παπαριές.!!!

Ναι ο Ομπάμα, εξαιρετικά ευφυής , «ευγενής», «μορφωμένος», «καλλιεργημένος» ρήτορας, αθλητικός και ωραίος, ο οποίος μπορεί γοήτευσε τις γκόμενες με τα ακριβά Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani κπλ., όχι όμως και τους άνεργους νέους, που βρίσκονται σε απόγνωση.

Άκου εκεί σπονδή στην Δημοκρατία;

Ποια Δημοκρατία πιστεύουν οι Πρόεδροι των USA ή της Ρωσίας ή η Καγκελάριος της Γερμανίας;

Οι Αμερικάνοι δεν είναι εκείνοι, οι οποίοι κάθε μέρα λένε, πως «είμαστε υποχρεωμένοι» να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Έθνους μας στην Μέση Ανατολή, στην Αφρική στην Ευρώπη και όπου υπάρχει άνθρωπος;

Και προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των USA ο κάθε Πρόεδρος τους, μηδέ του Ομπάμα εξαιρουμένου δεν διστάζει να πατήσει το κουμπί του Apache ή Stealth και να φύγει ο πύραυλός (γιατί τον πύραυλο τυπικά τον στέλνει στην γη ο χειριστής –πιλότος, στην ουσία το κουμπί το πατάει ο Ομπάμα και κάθε Ομπάμα). Μα αν με ρωτήσεις ο Ομπάμα δεν είναι καλύτερος από αυτόν τον καραγκιόζη τον Τράμπ, θα σου πω, είναι. Ε και τι έγινε με αυτό. Υπηρετούν και οι δυο την Δημοκρατία; Ασφαλώς όχι.

Υπηρετούν με ουσιαστικά ταυτόσημο τρόπο τα συμφέροντα των USA και όταν πατήσουν το κουμπί και φύγουν οι πύραυλοι και σκοτώσουν δεκάδες αθώα παιδιά, λένε με κυνικό τρόπο: Λυπούμαστε, μα ήταν απλά παράπλευρες απώλειες.

Επομένως αν ήμουν νέος θα έλεγα: Άντε στον διάολο Ομπάμα και εσύ και η φτιασιδωμένη Δημοκρατία σου (γιατί αν φύγει η πούδρα από το όμορφο πρόσωπό σου, θα φανεί το σκληρό απάνθρωπο πρόσωπο του αδίστακτου καπιταλιστή, ο οποίος για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των USA, δεν διστάζει να βάψει τα χέρια του μα αίμα αθώων παιδιών).
Άντε και γ@@@θήτε όλοι ρεμάλια.!!

Λυπάμαι μόνο για τα παιδιά που στις 17 Νοέμβρη 1973 σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν ή ακόμη έμειναν ανάπηροι από τα βασανιστήρια, των φερέφωνων των φονιάδων Αμερικανών, όπως ο Ήρωας Αξιωματικός Σπύρος Μουστακλής και πολλοί ακόμη ήρωες!!!

Αυτή είναι η δική μου κατάθεση, για την σημασία του χρονικού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, λέγοντας στους νέους: Κάψτε αυτόν τον κόσμο της υποκρισίας, της αρπαχτής, της απάτης, της Κοινωνικής Αναλγησίας, που δημιούργησε η γενιά μου, η γενιά του Πολυτεχνείου και κατάντησε τους ανθρώπους να ψάχνουν για ψωμί στους σκουπιδοτενεκέδες, για να προσπαθήσετε να φτιάξετε τον δικό σας κόσμο της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Θυμίζοντάς σας το τραγούδι που τραγουδούσαμε κάποιοι ονειροπόλοι:

Πότε θα κάνει ξαστεριά !!!!

https://www.youtube.com/watch?v=nzSjGLAVQpY





 
Αστακός 17/11/2016
(43 χρόνια μετά)

Παναγιώτης Στάικος
(ο τότε φοιτητής της Ιατρικής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad