Η «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα» στο νέο ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

01 Νοεμβρίου 2016

Η «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα» στο νέο ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020

Με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» τις πράξεις κατασκευής τεσσάρων σχολείων συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 13,3 εκατ. ευρώ, μεταξύ αυτών και την «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας», συνολικού κόστους πράξης 3.336.911 ευρώ.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει προτεραιότητα στην εκπαίδευση. Θέλουμε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα στα πιο σύγχρονα, πιο ασφαλή και καλύτερα εξοπλισμένα σχολεία, ανάμεσά τους και ένα σχολείο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για έργα που εντάσσονται και δρομολογούνται πλέον για κατασκευή με χρηματοδότηση από το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με καθαρά ευρωπαϊκούς πόρους για την Παιδεία» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «προσπαθούμε συντονισμένα και μεθοδικά να αλλάξουμε τα δεδομένα και να δώσουμε νέα πνοή στην Περιφέρειά μας, να είμαστε χρήσιμοι στα κρίσιμα για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ακόμη περισσότερα».

Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

Η πρόταση χρηματοδότησης υπεβλήθη από τον Δήμο Ξηρομέρου στις 2-9-2016 και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Πράξης ορίζεται Απρίλιος 2017 έως Οκτώβριος 2018.

Πρόκειται για ένα διδακτήριο ολοήμερης λειτουργίας που περιλαμβάνει:
Το Δημοτικό με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη, ξένης γλώσσας, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, γραφείο δασκάλων και διευθυντού, γραμματείας και αρχείου, χώρος γυμναστού, συλλόγου γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, χώροι φαγητού, ιατρείου, κυλικείου κ.α.

Το Νηπιαγωγείο με αίθουσες εργασίας, ανάπαυσης, πολλαπλών χρήσεων, γραφείο νηπιαγωγών, χώρο φαγητού, λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 1.754,28 μ2 μη συμπεριλαμβανομένων των 110,40 μ2 του υπόστεγου και του στεγάστρου της εισόδου του δημοτικού, των 41,25 μ2 του υπόστεγου του νηπιαγωγείου και του εξωτερικού κλιμακοστασίου. Συνολική στεγασμένη δόμηση 1.820,12 μ2.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad