Ο Τραμπ νέος πρόεδρος των ΗΠΑ! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Νοεμβρίου 2016

Ο Τραμπ νέος πρόεδρος των ΗΠΑ!

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, είναι ο νέος πλανητάρχης. Ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού εξουδετέρωσε όλους τους "εσωτερικούς" του αντιπάλους, κατάφερε να νικήσει και τη Χίλαρι Κλίντον, κυριαρχώντας στη Φλόριντα, το Οχάιο και σε άλλες Πολιτείες - κλειδιά.

Η νίκη του ερμηνεύθηκε ως απαράσκεια των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα γενικά και προκάλεσε αντιδράσεις στην Ευρώπη, αλλά και έξαλλους πανηγυρισμούς των ακροδεξιών σε όλο τον κόσμο.

Μετά από μια αναμέτρηση που αρχικά έμοιαζε σαν σίγουρη νίκη για τους Δημοκρατικούς, ο νικητής ήταν ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τη σεξιστική και την εθνικιστική του ρητορική, ξεσηκώνοντας εναντίον του τις μειονότητες και τις γυναίκες των ΗΠΑ. Παρά τις προσπάθειες αποδόμησης της καμπάνιας του από τα κυρίαρχα media της χώρας, κατάφερε ωστόσο να φτάσει στην κορυφή, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία.

Η νίκη του Τραμπ φέρνει στο προσκήνιο την παταγώδη αποτυχία των αμερικανικών media που εστίαζαν με μονόπλευρο τρόπο στη λαϊκίστικη διατύπωση των θέσεων του νέου ηγέτη των ΗΠΑ, ενώ αποδεικνύει και την αδυναμία των Δημοκρατικών να κρατήσουν την προεδρία μετά το τέλος εποχής Ομπάμα. Συντριπτική ήταν και η αποτυχία των δημοσκόπων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η αρχική πρόβλεψη έδινε μόλις 20% σε μια ενδεχόμενη νίκη Τραμπ

Αυτό που θα συζητηθεί περαιτέρω από εδώ και στο εξής, είναι το πώς τα αμερικανικά media κάλυψαν τις εκστρατείες του Τραμπ, εμμένοντας περισσότερο σε παραπολιτικά ζητήματα και όχι στην έλλειψη πειστικών επιχειρημάτων και από την αντίπερα όχθη. Στο τέλος της ημέρας, δεν κατάφεραν να τον αποδυναμώσουν, ενώ η ίδια η Κλίντον δεν μπόρεσε να πείσει, πληρώνοντας τις διασυνδέσεις της με τη Wall Street και τις αποκαλύψεις του WikiLeaks.

Η επικράτηση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών έφερε επίσης και τεράστια "βουτιά" για τον Nikkei που σημείωσε πτώση άνω του 5%.

Από τις επιχειρήσεις, στο Λευκό Οίκο
Ο Ντόναλντ Τραμπ, γεννήθηκε το 1946 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Το 1971 ξεκίνησε μεγάλα αστικά κατασκευαστικά έργα στο Μανχάταν καθώς ο πατέρας του ασχολείτο από χρόνια με τις κατασκευές κατοικιών και το Real Estate. Το 1980 με τη λειτουργία του μεγάλου του ξενοδοχείου Grand Hyatt στην Νέα Υόρκη, άρχισε να γίνεται γνωστός σε όλη την χώρα για τις αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές και επικοινωνιακές πρακτικές του.

Το 1977 παντρεύτηκε την Ιβάνα Ζελνίκοβα Γουινκλμάιερ και το 1979 άρχισε να χτίζει στη Νέα Υόρκη τον πολυτελή Trump Tower.

Από τότε και μέχρι το 1990 έχτισε στο Atlantic City μεγάλα ξενοδοχεία και καζίνο όπως το Trump Plaza, το Trump Castle και το Trump Taj Mahal. Το 1988 αγόρασε το ιστορικό ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης προς 407 εκατομμύρια δολάρια ξοδεύοντας ακόμη 50 εκατομμύρια δολάρια για ανακαίνιση.

Την ίδια εποχή έχτισε συγκροτήματα διαμερισμάτων στο Palm Beach της Φλόριντα ενώ το 1989 αποφάσισε να κάνει την πρώτη μεγάλη επένδυσή του εκτός Real Estate εξαγοράζοντας την αεροπορική εταιρεία Eastern Air Lines Shuttle έναντι 365 εκατομμυρίων δολαρίων. Αμέσως μετά, τον Ιανουάριο του 1990 ανακοίνωσε στο Los Angeles ένα μεγάλο σχέδιο εμπορικής και οικιστικής ανάπτυξης ύψους 1 δισ. δολαρίων. Στη συνέχεια, η περιουσία του μειώθηκε εξ αιτίας χρεών και οδηγήθηκε σε μεγάλες περικοπές.

Το 1991 χώρισε τη σύζυγο του Ιβάνα με την οποία είχε αποκτήσει τρία παιδιά και το 1993 παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαρία Μέιπλς, κάνοντας ακόμα ένα παιδί. Χώρισε το 1996 για να παντρευτεί για τρίτη φορά το 2005 το μοντέλο Μελάνια Κνάους με την οποία αποκτά ένα παιδί ακόμα.

Τον Οκτώβριο του 1999 ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με τη πολιτική και προσπάθησε να "κατέβει" στις προεδρικές εκλογές του 2000 προσπαθώντας να κερδίσει το χρίσμα του μικρού "Μεταρρυθμιστικού Κόμματος" (Reform Party) που είχε ιδρυθεί το 1995 από τον επιχειρηματία και ανεξάρτητο προεδρικό υποψήφιο Ρος Περό. Τελικά, απέσυρε την υποψηφιότητα του.

Το 2004 αποφάσισε να παρουσιάσει το reality show επιχειρηματικότητας The Apprentice όπου οι παίκτες διαγωνίζονται για την επιχειρηματική τους ικανότητα. Σε αυτό, ο αλαζονικός μεγιστάνας υποδυόταν τον εαυτό του, δηλαδή τον σκληρό εργοδότη που δεν διστάζει να απολύσει οποιονδήποτε υπάλληλο του φανεί ανεπαρκής.

Το 2012 ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας αλλά είδε την δημοτικότητα του να πέφτει καθώς συμμετείχε στην αποτυχημένη επίθεση κατά του Ομπάμα, κατά την οποία αμφισβητούσε την αμερικανική υπηκοότητα του πρώην πλανητάρχη.

Τον Ιούνιο του 2015 έκανε την τρίτη προσπάθεια του να πάρει το χρίσμα, ανακοινώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις εκλογές του 2016 τονίζοντας ότι "θα είμαι ο μεγαλύτερος Πρόεδρος που έχει δημιουργήσει ο Θεός".

"Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά"

Τότε ξεκίνησε και η ρητορική του κατά των Μεξικανών μεταναστών. Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC έκοψε τη συνεργασία που είχε με τον Τραμπ για την παρουσίαση των ετήσιων καλλιστείων για την Μις Αμερική και την Μις Υφήλιος. Ο Τραμπ αντεπιτέθηκε στο NBC με αγωγή.

Αποτέλεσμα των ρατσιστικών σχολίων, δηλώσεων και θέσεων του Τραμπ ήταν και άλλοι φορείς και οργανισμοί να προχωρήσουν σε διακοπή των συνεργασιών τους μαζί του.

Τα αρνητικά και τα προσβλητικά του σχόλια ήταν το χαρακτηριστικό της προεκλογικής του εκστρατείας, κάνοντας πολλά στελέχη του ίδιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να πάρουν αποστάσεις.

Ο Τραμπ συνέχισε τα προσβλητικά και απαξιωτικά σχόλια κατά των γυναικών, κατά των δημοσιογράφων, κατά των μεταναστών, κατά των μουσουλμάνων.

Στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, ο Τραμπ τόνισε ότι ως πρόεδρος οι προσπάθειές του θα επικεντρωθούν στην οικονομία, το εμπόριο, την μετανάστευση, την τρομοκρατία (έχει υποσχεθεί εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών) και στο διορισμό δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο. Παράλληλα, έχει υποσχεθεί πως θα θέσει εκτός νόμου τις αμβλώσεις, ενώ είναι αντίθετος ως προς τους γάμους των ομοφυλόφιλων. Επίσης, έχει δεσμευθεί ότι θα καταργήσει το "Obamacare".

Για τους Μεξικανούς έχει αναφέρει άλλωστε τα εξής ξενοφοβικά: "Όταν το Μεξικό στέλνει τους ανθρώπους του, δεν στέλνει τους καλύτερους. Δεν στέλνουν εσάς. Στέλνουν ανθρώπους που έχουν πολλά προβλήματα και φέρνουν τα προβλήματα αυτά σε εμάς. Φέρνουν ναρκωτικά. Φέρνουν εγκλήματα. Είναι βιαστές, αλλά μερικοί υποθέτω είναι καλοί άνθρωποι".

Τραμπ για τον Έμπολα: "Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να επιτρέψουν σε μολυσμένους ανθρώπους να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα. Όσοι πάνε σε μακρινά μέρη για να βοηθήσουν είναι σπουδαίοι, αλλά πρέπει να υποστούν τις συνέπειες".

Τραμπ για την Κλίντον: "Το μόνο επιχείρημα που έχει η Χίλαρι Κλίντον, είναι ότι είναι γυναίκα. Δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει και ειλικρινά, εάν η ίδια ήταν άνδρας, αμφιβάλλω εάν θα έπαιρνε το 5% των ψήφων. Το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ότι είναι γυναίκα και το πιο ωραίο είναι ότι οι γυναίκες δεν τη συμπαθούν". "Νομίζω ότι η μόνη διαφορά ανάμεσα σε εμένα και τους άλλους υποψήφιους είναι το γεγονός ότι είμαι πιο τίμιος και οι γυναίκες μου είναι πιο όμορφες". Μετά τις κατηγορίες που δέχθηκε για σεξισμό, απάντησε λακωνικά. "Έχω μεγάλο σεβασμό για τις γυναίκες, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην βιομηχανία κατασκευών".

Για την μετανάστευση τόνισε ότι "θα χτίσουμε ένα τεράστιο τοίχο στα σύνορά μας με το Μεξικό για να σταματήσαμε την παράνομη μετανάστευση" και για το θέμα των όπλων ότι "θα υπερασπιστεί το δικαίωμα της οπλοκατοχής". Το βασικό του σύνθημα είναι "Αμερικανοποίηση και όχι Παγκοσμιοποίηση" και θεωρεί πως στο πρόσωπο του ενσαρκώνεται το "αμερικανικό όνειρο" κάτω από το μοτίβο, "η ομορφιά μου είναι ότι είμαι πλούσιος".

Μένει να δούμε πώς θα κινηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο το αμέσως επόμενο διάστημα και αν θα εμμείνει στις θέσεις του όπως διατυπώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad