Η Γενική Συνέλευση και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου "Τα Κόροντα" - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Δεκεμβρίου 2016

Η Γενική Συνέλευση και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου "Τα Κόροντα"

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

΄Εγινε στις 11.12.2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝΣΥ (Πατησίων 5, 4ος όροφος) η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου (Τα Κόροντα) με θέματα ημερήσιας διάταξης: α) Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ. από 7.12.2015 μέχρι 11.12.2016, β) εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., ΕΕ και Αντιπροσώπου στην ΟΠΣΥΞ.

Στη γενική Συνέλευση υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του Συλλόγου και του χωριού.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία Πρόεδρος της Γ.Σ. για τη διεύθυνση των εργασιών εκλέχθηκε ο Αλέξανδρος Σάββας, Γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών ο Δημήτρης Ταρκαζίκης. Στην αρχή απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρίας (ΑΙΠΟΕ) κ. Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝΣΥ) κ. Παναγιώτης Χολής και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ) κ. Δημήτρης Στεργίου.

Όλους τους παραπάνω καλεσμένους το Δ.Σ. τους βράβευσε με τιμητικά διπλώματα για την προσφορά τους στον Σύλλογο. Αμέσως μετά διάβασε τον διοικητικό απολογισμό ο Πρόεδρος Ταξιάρχης Σάββας και ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός, τον οποίο διάβασε ο ταμίας Γεράσιμος Σπ. Ζορμπάς. Στη συνέχεια η Ελένη Βασ. Σάββα διάβασε την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και η Γενική Γραμματέας Καλλιρρόη Γεωργούλα τον προγραμματισμό δράσης. Μετά τα μέλη του Συλλόγου, ζητούσαν και έπαιρναν τον λόγο από τον Πρόεδρο και έκαναν παρατηρήσεις πάνω στους απολογισμούς, καθώς και προτάσεις, που αφορούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος και το χωριό. Μίλησαν κατά σειρά οι: ΄Αγγελος Χρόνης, Κώστας Γεωργούλας, Πάνος Λαζαρόπουλος και Βαγγέλης Αχ. Ζορμπάς. Συγκεκριμένα μίλησαν ο ΄Αγγελος Χρόνης για την εθελοντική προσφορά των μελών, ο Κώστας Γεωργούλας με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, μετέφερε στη Γ.Σ. το χαιρετισμό και τις ευχές του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη και ενημέρωσε τα μέλη για τα προβλήματα του χωριού που προωθούνται για επίλυση στο Δήμο και για το μεγάλο έργο που επιτελεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, στην οποία προΐσταται. Ο Πάνος Λαζαρόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα των καταπατήσεων των δημοσίων χώρων, στο δημοτικό σχολείο και την ανάγκη να τιμηθούν οι δάσκαλοι Δημήτρης Παπαδημητρίου και Γεράσιμος Παπατρέχας και να ληφθούν μέτρα για την προστασία του βελανιδοδάσους. Ο Αλέξανδρος Σάββας τόνισε ότι η Γ.Σ. ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν το εκδοτικό έργο του Συλλόγου, τις προσπάθειές του για την επισκευή των πηγαδιών και τον αγώνα του για να αποτραπεί η κατασκευή του εργοστασίου βιομάζας στο σημείο που είχε επιλεγεί. Τέλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που προγραμματίζει ο Σύλλογος. Ο Βαγγέλης Αχ. Ζορμπάς πρότεινε να τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση ο Αλέξανδρος Σάββας για τη μεγάλη του προσφορά στον Σύλλογο. Αμέσως μετά τέθηκαν σε ψηφοφορία και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. βράβευσε την εθελοντική προσφορά των μελών του απονέμοντας σ’ αυτά τιμητικά διπλώματα. Με τον τρόπο αυτό θέλησε να ευχαριστήσει όλα τα μέλη που είναι κοντά στον Σύλλογο τόσα χρόνια και σ’ όλες τις προσπάθειές του, για την ανταπόκρισή τους στα καλέσματά του και για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Μετά το πέρας των εργασιών της Γ.Σ. η Εφορευτική Επιτροπή διενήργησε τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., Ε.Ε. και αντιπροσώπου στην ΟΠΣΥΞ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων «Τα Κόροντα» που εκλέχτηκε στη Γ.Σ. της 11.12.2016 συγκροτήθηκε αμέσως μετά σε Σώμα, ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ταξιάρχης Αλ. Σάββας 6938119719
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σπύρος Αθ. Ράπτης 6972015488
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καλλιρρόη Γεωργούλα 6985568039
ΤΑΜΙΑΣ: Γεράσιμος Σπ. Ζορμπάς 6932588254
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Μιρέλλα Δημ. Χατζή 6983409816
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Αλέξανδρος Σάββας 6974022233, Κώστας Ευστ. Κοντής 6971852918

Αντιπρόσωπος για τη Γ.Σ. της ΟΠΣΥΞ εκλέχτηκε:
ο Κώστας Γεωργούλας 6973330607

και για την Εξελεγκτική Επιτροπή οι:
Ελένη Βασ. Σάββα, Κατερίνα Κρανιώτη και Νίκος Ταρκαζίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad