Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: «Ο Δήμος Ξηρομέρου συνεχίζει την πορεία του με σπασμένα φρένα προς το γκρεμό...» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Απριλίου 2017

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: «Ο Δήμος Ξηρομέρου συνεχίζει την πορεία του με σπασμένα φρένα προς το γκρεμό...»

Ο Δήμος Ξηρομέρου μπήκε στον τέταρτο μήνα χωρίς Προϋπολογισμό, χωρίς να έχει κλείσει ο Προϋπολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, ακυβέρνητο καράβι όπως περιγράφαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας και χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα μια μαρμαρυγή, μια ακτίνα ελπίδας που θα δημιουργούσε κάποιες προσδοκίες για αλλαγή πλεύσης.

Χωρίς να είναι στις προθέσεις μας να αθωώσουμε προηγούμενες δημοτικές αρχές, το δράμα που ζούμε εδώ και καιρό δεν έχει προηγούμενο. Μια δημοτική αρχή, πλέον αναφερόμαστε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, που ενώ μοναδικό της μέλημα θα έπρεπε να ήταν αυτή την περίοδο η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ προσπάθεια απεμπλοκής του Δήμου από την περιπέτεια που τον έβαλαν, σκέφτονται και ενεργούν με τα ίδια μυαλά που τον έφεραν εδώ που τον έφεραν, προσπαθώντας κακήν κακώς με ψέματα, με αλχημείες όχι να φέρουν το Δήμο στα ίσα του, αλλά να σώσουν τους εαυτούς τους, για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της κατεδάφισης του.

Πρέπει, είναι ανάγκη να καταλάβουν όλοι ότι ο τρόπος συγκρότησης των ψηφοδελτίων και ο τρόπος που έγιναν οι εκλογές του ´14 είναι η βασική αιτία της σημερινής κατάστασης. Όταν η συγκολλητική ουσία ενός συνδυασμού δεν είναι ένα όραμα για την ανάπτυξη της περιοχής, που μαζί με τον κατάλληλο σχεδιασμό θα απογειώσουν ένα τόπο ευλογημένο, τότε συμβαίνουν όσα βλέπουμε γύρω μας. Και το πιο τραγικό είναι ότι αντί τουλάχιστον οι πρωταγωνιστές να αντιληφθούν τις ευθύνες τους, οι μεν διοικούντες συνεχίζουν το ίδιο βιολί, οι δε εν δυνάμει μελλοντικοί Δήμαρχοι συνωθούνται και σχηματίζουν γραμμή, παρουσιάζοντας τα προσόντα τους προς τη μεριά εκείνων που νομίζουν ότι με ένα συγνώμη (το οποίο δεν ακούστηκε ακόμα) καθάρισαν για τις επιλογές τους και πάνε παρακάτω.

Ο Δήμος Ξηρομέρου συνεχίζει την πορεία του με σπασμένα φρένα προς το γκρεμό, χωρίς οι υπερκείμενες αρχές να εκπληρώνουν την αποστολή τους, που είναι ο έλεγχος, οι συστάσεις προς τον Δήμαρχο να ακολουθεί τη νομιμότητα για να βγει ο Δήμος από το κακό που τον βρήκε. Ο ελεγκτικός ρόλος των υπερκείμενων αρχών, αν δεν γίνουν προσφυγές από πολίτες ή δημοτικές παρατάξεις, για σοβαρά θέματα είναι ανύπαρκτος και αυτό είναι ένα θεσμικό πρόβλημα που βεβαίως και μας ξεπερνά, αλλά που είμαστε όμως υποχρεωμένοι να το επισημάνουμε.

Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της, με όσα μέσα έχει στη διάθεσή της, ώστε ο Δήμος Ξηρομέρου να λειτουργήσει ως οργανισμός φυσιολογικός και προς τούτο ενημερώνουμε ότι:

- Από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαταχθεί έλεγχος για την πορεία των ανεξόφλητων χρεών, μετά από αναφορά μας προς τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπ. Εσωτερικών,

- καταθέσαμε το φάκελο με τις απ´ ευθείας αναθέσεις των δυόμισι τελευταίων ετών και το φάκελο όπου μέσω δικαστικών γνωματεύσεων παρακάμπτεται ο Επίτροπος, στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, στη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών,

- στείλαμε αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την απόκρυψη οφειλών από τον Προϋπολογισμό του 2016, καθώς και τις συνέπειες που είχε αυτή η απόκρυψη, ζητώντας να πράξουν τα δέοντα και

- τέλος επικοινωνήσαμε με στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου εκθέσαμε τις απόψεις μας και ζητήσαμε τη συνδρομή τους για την εφαρμογή των νόμων και όχι για την παράκαμψή τους, με αφορμή το πήγαινε έλα του Προϋπολογισμού.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad