Νίκος Ναούμης: Να δοθεί λύση στο αντίτιμο των διοδίων της Ιονίας Οδούς για τους κατοίκους των χωριών πέριξ του σταθμού Αγγελοκάστρου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Απριλίου 2017

Νίκος Ναούμης: Να δοθεί λύση στο αντίτιμο των διοδίων της Ιονίας Οδούς για τους κατοίκους των χωριών πέριξ του σταθμού Αγγελοκάστρου

Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι οι οποίοι παραδίδονται για χρήση ο ένας μετά τον άλλον, είναι ένα γεγονός που χαιρετίζουμε όλοι ανεξαιρέτως. Είναι, ο καθρέφτης μιας χώρας και οι δίαυλοι που οδηγούν στην ανάπτυξη και την ευημερία ενός τόπου.

Η διαχείριση τους, και η εύρυθμη λειτουργία τους, είναι ευθύνη τόσο της πολιτείας, όσο και των κατασκευαστών, οι οποίοι και εισπράττουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό από τους οδηγούς που τους χρησιμοποιούν.

Δυστυχώς όμως, οι δρόμοι αυτοί, σε μερικές περιπτώσεις δεν οδηγούν ούτε στην ανάπτυξη αλλά, ούτε σε ένα καλύτερο μέλλον τις τοπικές κοινωνίες. Συγκεκριμένο παράδειγμα αποτελεί η Ιόνια Οδός, και τα διόδια της, στο ύψος του χωριού Αγγελόκαστρο. Χωρίς καμιά μέριμνα για τους κατοίκους των χωριών πέριξ αυτού του σταθμού διοδίων, αναφέρομαι στα χωριά Ρίγανη, Γουριώτισσα και το χωριό μου την Παλαιομάνινα, η πολιτεία και ο ανάδοχος του έργου, υποχρεώνουν τους κατοίκους αυτών των χωριών, να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων, χωρίς εξαιρέσεις.

Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ σοβαρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ουσιαστικά, λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών, οι κάτοικοι αυτών των χωριών, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο αντίτιμο που απαιτείται, για έναν δρόμο που μέσα στην ημέρα, μπορεί να τον χρησιμοποιήσουν πάνω από μία φορά, είτε διότι είναι ο πιο σύντομος δρόμος μετάβασης στα μεγάλα αστικά κέντρα του νομού, Αγρίνιο και Μεσολόγγι, είτε διότι αρκετοί έχουν ιδιοκτησίες όπως χωράφια που καλλιεργούν και τα οποία για να μεταβούν, πρέπει πάλι να περάσουν από τον συγκεκριμένο σταθμό διοδίων.

Με την επιστολή αυτή : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντόνως προς κάθε αρμόδιο, με την ιδιότητα μου ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ξηρομέρου, αλλά και ως κάτοικος της Παλαιομάνινας. Παρακαλούνται οι αρμόδιοι, να δώσουν μία εναλλακτική λύση και διέξοδο στο ζήτημα, όπως είναι υποχρεωμένοι και όπως οφείλουν.

Αν η πολιτεία και η ανάδοχος εταιρεία δεν μεριμνήσουν για την απαλλαγή των κατοίκων των χωριών που προαναφέρθηκαν απ’ την καταβολή διοδίων, οι αντιδράσεις θα είναι ανεξέλεγκτες. Οι σημερινοί κυβερνώντες άλλωστε, έχουν φροντίσει στο πρόσφατο παρελθόν, να διδάξουν δωρεάν μαθήματα… διοδίων.
Αναμένουμε…

Νίκος Ναούμης
Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad