Αστακός: Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε και φέτος ο εσπερινός για την εορτή της Αγίας Παρασκευής (ΦΩΤΟ) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Ιουλίου 2017

Αστακός: Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε και φέτος ο εσπερινός για την εορτή της Αγίας Παρασκευής (ΦΩΤΟ)

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και παρουσία (όπως κάθε χρόνο εξ άλλου) πολλών προσκυνητών, τελέσθηκε και φέτος ο εσπερινός για την εορτή της Αγίας Παρασκευής στο παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην χάρη της Αγίας λίγο έξω από τον Αστακό. 

Από νωρίς το απόγευμα είχαν καταφθάσει εκατοντάδες προσκυνητές για να τοποθετήσουν στον προαύλιο χώρο το κοφίνι με το στάρι και τον άρτο.

Φυσικά το μεγάλο και άλυτο πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια ήταν και παραμένει ο χώρος στάθμευσης. Αφ' ενός μεν δεν επαρκεί για την στάθμευση όσων προσέρχονται για να προσκυνήσουν, αφ' ετέρου η άναρχη και απαράδεκτη αλλά και αδιάφορη στάση ορισμένων οδηγών να παρκάρουν όπου βρουν και όπως βρουν αδιαφορώντας αν εμποδίζουν την έξοδο κάποιου που θα βρεθεί στην ανάγκη να φύγει.

Θεωρώντας τετελεσμένο γεγονός το ότι όλοι όσοι προσέρχονται, θα φύγουν στο τέλος του εσπερινού, κλείνουν όλες τις διεξόδους, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκνευρισμός σε όσους θέλουν να αποχωρίσουν όποια στιγμή το αποφασίσουν. Αυτό βέβαια είναι φαινόμενο που σίγουρα μέσα από το σχόλιό μου δεν θα λυθεί!!!! Θέλει απλή λογική και κατανόηση στον συμπροσκυνητή. 

Κύριο χαρακτηριστικό του χθεσινού εσπερινού ήταν και η συμμετοχή με μεγάλη αντιπροσωπεία των αθλητών που λαμβάνουν μέρος στο τουρνουά (summer camp) του TAEKWONDO από πολλά μέρη της Ελλάδας. Προσήλθαν με τάξη φορώντας την χαρακτηριστική εμφάνιση του τουρνουά, παρακολούθησαν τον εσπερινό και αναχώρησαν πάλι με τάξη, δείγμα της πειθαρχίας που τους διέπει, εν αντιθέσει με ......μερικούς που η παρουσία τους εκεί αρκούσε μόνο στο πως θα λύσουν όλα τα προβλήματα του Αστακου (και όχι μόνο) και στο τέλος να φύγουν αγκαλιά με ένα κυπελλάκι στάρι και ένα κομμάτι άρτου.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

































Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Μπόνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad