Έλλειψη παιδικών εμβολίων στα φαρμακεία του Αγρινίου - Ανάστατοι οι γονείς περιμένουν στη σειρά - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Σεπτεμβρίου 2017

Έλλειψη παιδικών εμβολίων στα φαρμακεία του Αγρινίου - Ανάστατοι οι γονείς περιμένουν στη σειρά

Τα σχολεία ξεκίνησαν και η ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών αυτή την στιγμή είναι επιτακτική. Ωστόσο, στην ελληνική και τοπική αγορά, η έλλειψη παιδικών εμβολίων είναι τεράστια, σε σημείο που κάθε γονιός για να εμβολιάσει το παιδί του για οποιαδήποτε ασθένεια, πρώτα πρέπει να το παραγγείλει και μετά από αρκετές μέρες να εμβολιαστεί. Βέβαια υψηλόβαθμα στο υπουργείο Υγεία στελέχη εκτός της σοβαρότατης έλλειψης των παιδικών εμβολίων βάζουν στο τραπέζι του διαλόγου και την τιμή των παιδικών εμβολίων.

Συγκεκριμένα την ανάγκη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους των παιδικών εμβολίων (αυξήθηκαν κατά 2.700% την τελευταία δεκαετία) και των συχνών ελλείψεων, λόγω ελλιπούς παραγωγής, που δημιουργούν προβλήματα στην πετυχημένη έκβαση του καθολικού εμβολιασμού, επισήμανε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος. Η επισήμανση του κ. Μπασκόζου έγινε στο πλαίσιο της τεχνικής ενημέρωσης των εργασιών της 67ηςΣυνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ευρώπης στη Βουδαπέστη. «Πιστεύουμε ότι η μείωση των τιμών είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο καθένας να εκπληρώσει τους στόχους εμβολιασμού και να αποτρέψει την εξάπλωση ασθενειών στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς» τόνισε ο κ. Μπασκόζος.


Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος, αντέστρεψε την «πυραμίδα» τονίζοντας πως η πρώτη προτεραιότητα και ταυτόχρονα το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η τεράστια έλλειψη των παιδικών εμβολίων, καθώς η τιμή τους είναι σταθερή εδώ και αρκετά χρόνια. «Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα παιδικά εμβόλια. Η έλλειψή παρουσιάζεται στην συντριπτική πλειοψηφία των παιδικών εμβολίων, είτε μιλάμε για απλά εμβόλια, είτε για πιο εξεζητημένα. Πάρα πολλά παιδικά εμβόλια, όπως λ.χ. τα τετραπλά ή τα πολυδύναμα δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Η έλλειψη καλύπτει όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα μέχρι και τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο. Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, αλλά δεν υπάρχουν καθόλου διαθέσιμα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στα capital control, καθώς δεν απελευθερώνονται χρήματα για εισαγωγές. Οι ανάγκες καλύπτονται περιμένοντας. Περιμένουμε πότε θα έρθει το εμβόλιο για να εμβολιαστεί το παιδί. Οι ελλείψεις έχουν διαπιστωθεί εδώ και χρόνια, αλλά τελευταία το πρόβλημα έχει διογκωθεί. Πρέπει να υπάρξει μέριμνα από το κράτος για την ύπαρξη παιδικών εμβολίων. Τα παιδικά εμβόλια είναι όλα εισαγωγής, δεν τα παρασκευάζουν ελληνικές εταιρείες, συνεπώς πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να είναι διαθέσιμα για τα παιδιά. Πρέπει να συντονιστούν όλοι για να λυθεί κάθε ζήτημα που εδώ και χρόνια στερεί τα παιδικά φάρμακα από την ελληνική αγορά. Η τιμή τους δεν έχει μεταβληθεί καθόλου, εδώ και αρκετά χρόνια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad