Έφοδος του Ρουβίκωνα στην Εφορία του Αγρινίου! (ΒΙΝΤΕΟ) - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Δεκεμβρίου 2017

Έφοδος του Ρουβίκωνα στην Εφορία του Αγρινίου! (ΒΙΝΤΕΟ)

30 περίπου άτομα εμφανίστηκαν στην Εφορία του Αγρινίου λίγο πριν το μεσημέρι εισβάλλοντας στο γραφείο του διευθυντή με σκοπό τη διαμαρτυρία για για την υπόθεση κατάσχεσης κατοικίας ενός Αγρινιώτη για το ποσό των 1.319 ευρώ (θέμα που είχε αναδείξει το agrinionews.gr).

Πρόκειται για μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» που ήρθαν μάλιστα από την Αθήνα για την κινητοποίηση αυτή. Κατά τη διαμαρτυρία δεν προκλήθηκε κάποιο σοβαρό επεισόδιο ούτε προκλήθηκαν φθορές ενώ η αστυνομία έσπευσε στο σημείο μετά την αποχώρηση των ατόμων.

Ο Ρουβίκωνας ανέφερε τα εξής σε ανακοίνωση του:

Το πόσο αδίστακτο μπορεί να γίνει το κράτος και οι όποιοι θεσμοί του το γνωρίζουμε καλά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου έχει αναγκάσει φτωχές οικογένειες να ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό ή και ακόμα χωρίς σπίτι για οφειλές μερικών εκατοντάδων ευρώ. Στην ταξική πραγματικότητα που ζούμε η βία του κράτους (με τις όποιες μορφές και μεθόδους επιλέγει το ίδιο να την ασκήσει) αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων της τάξης μας.

Το πιο αδίστακτο πρόσωπο αυτής της πραγματικότητας αποφάσισε ο κάτοχος του μονοπωλίου της βίας να δείξει σε έναν άνεργο της πόλης του Αγρινίου για το «αστρονομικό χρέος» της τάξεως 1.319 ευρώ. Ένα χρέος που δεν αγγίζει ούτε κατ’ελάχιστο το μηνιαίο μισθό των εφοριακών διευθυντάδων που δίνουν τις εντολές για κατασχέσεις σπιτιών.
Η ΑΑΔΕ Αγρινίου αποφάσισε την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του ανέργου (ο οποίος δεν έχει στην κατοχή του κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο) πετώντας το ίδιο και την οικογένειά του στο δρόμο.

Εδώ να σημειωθεί πως η ΑΑΔΕ λαμβάνει έκτακτα μέτρα για 4 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν χρέη άνω των 500 ευρώ τα οποία χρέη σε σύνολο αποτελούν 20 δις ευρώ την ίδια στιγμή που το σύνολο των χρεών των μεγαλοοφειλετών ανέρχεται στα 80 δις ευρώ. Η συγκεκριμένη αρχή αποφάσισε όμως τα χρέη τα οποία είναι τετραπλάσια του ποσού που θα κυνηγήσει να μπουν στο αρχείο διότι κρίθηκε ότι δεν θα μπορέσει να τα πάρει.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τους λόγους που το κράτος επιλέγει με πονηρό τρόπο να αποκεντρώνει τις ευθύνες του όπως και τα νομοσχέδια που για χάρη των αφεντάδων τους ψηφίζουν και εφαρμόζουν και στα οποία θα ρίξουν την ευθύνη όταν έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν εκεί που πρέπει. Όμως δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος και η οικογένεια του είναι μέλη της τάξης μας και για αυτό ακριβώς αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα.

Δείτε το βίντεο της εισβολής:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad