Παναγιώτης Στάϊκος: Εάν δεν υπήρχε οδηγός στην βάρδια, τι θα έπρεπε να κάνω εγώ όταν με κάλεσε ο πατέρας να πάω στο Κέντρο Υγείας; - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Post Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Παναγιώτης Στάϊκος: Εάν δεν υπήρχε οδηγός στην βάρδια, τι θα έπρεπε να κάνω εγώ όταν με κάλεσε ο πατέρας να πάω στο Κέντρο Υγείας;

Εάν δεν υπήρχε οδηγός στην βάρδια, τι θα έπρεπε να κάνω, εγώ όταν με κάλεσε ο πατέρας να πάω στο Κέντρο Υγείας;

Σήμερα στις 2:15 μετά τα μεσάνυχτα δέχθηκα τηλεφώνημα από τον πατέρα του βαριά τραυματία, ο οποίος μου ζήτησε να πάω στο Κέντρο Υγείας Αστακού , γιατί ο γιος του ήταν τραυματισμένος μετά από πυροβολισμό (δείτε ΕΔΩ).

Σε λιγότερο από τρία λεπτά έφθασα εκεί, όπου μια νεαρή συνάδελφος του είχε βάλει ορό στο ένα χέρι και είχε ταμπονάρει το τραύμα. Ζήτησα να μου φέρουν και δεύτερο ορό και τον τοποθέτησα στο άλλο χέρι, για να πέφτουν ταυτόχρονα οι οροί, για να μην κολαψαριστεί από ολιγαιμικό σοκ κατά την διακομιδή του στο Νοσοκομείο, η οποία έγινε με την συνοδεία της γιατρού και σε ένα λεπτό ο τραυματίας είχε μεταφερθεί στο ασθενοφόρο, όπου ζήτησα από τον οδηγό, να πηγαίνει όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

Εκεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου τον περίμεναν οι Χειρουργοί και αφού μετά τις απαραίτητες εξετάσεις του χορήγησαν και αίμα και αμέσως προέβησαν σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλία και αφού αντιμετώπισαν τις βλάβες στα όργανα που είχαν τραυματιστεί, τον διακόμισαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, γιατί δεν μπορούσαν να ελέγξουν την αιμορραγία. Ήδη η αιμορραγία ύστερα από την πρώτη επέμβαση στο ΡΙΟ σταμάτησε, όπως με ενημέρωσαν οι συγγενείς του και οι γιατροί θα προβούν και στις άλλες ενέργειες ,οι οποίες χρειάζονται σε τέτοιες σοβαρές βλάβες.

Η πρώτη πιο σημαντική μάχη για την ζωή του έχει ήδη κερδηθεί και ευχόμαστε να κερδηθούν και οι άλλες και το παιδί μετά από τον απαιτούμενο χρόνο, να επιστρέψει στο σπίτι του.

Το κάθε λεπτό για την ζωή αυτού του νέου παιδιού ήταν πολύτιμο και χθες αφού υπήρχε οδηγός στην βάρδια, κατ ‘ αρχήν έφθασε ζωντανό το παιδί στο Νοσοκομείο και αυτό ήταν που έπρεπε να κάνουμε εμείς εδώ .

Εάν δεν υπήρχε οδηγός στην βάρδια, είχα άλλη επιλογή, από το να πάρω τα κλειδιά και να οδηγήσω εγώ το ασθενοφόρο με την συνάδελφο να είναι πίσω με τον τραυματία;

Ερωτώ σε αυτό το περιστατικό λοιπόν, θα μπορούσε κανείς, να με εμποδίσει, να πάρω τα κλειδιά του ασθενοφόρου;

Παρά τα 64 μου χρόνια, ένα πρόσφατο βαρύ χειρουργείο σε (4) τέσσερις σπονδύλους και άλλα προβλήματα υγείας, αφού έχω ήδη κάνει (8) οκτώ Χειρουργεία, το τηλέφωνο δεν ήταν κλειστό και η δικιά μου ικανοποίηση πολύ μεγάλη, για την μικρή μου συνεισφορά για να σωθεί η ζωή ενός παιδιού .

Αστακός 15/1/2018

Παναγιώτης Στάικος 
Ιατρός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ