Παναγιώτης Στάϊκος: Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο ο εκλογικός νόμος με τον οποίο θα γίνουν οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Ιανουαρίου 2018

Παναγιώτης Στάϊκος: Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο ο εκλογικός νόμος με τον οποίο θα γίνουν οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές

Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο ο εκλογικός νόμος, με τον οποίο θα γίνουν οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές!!!!

Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο ο εκλογικός νόμος με τον οποίο θα γίνουν οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές, αφού με όποιο νόμο και να γίνουν με βάση την αγανάκτηση που επικρατεί στον Δήμο μας, οι πολίτες λένε πως θα μας δώσουν την εντολή από τον πρώτο γύρο, όπως έκαναν και στις εκλογές του 2006, για να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες ενός εκτροχιασμένου Δήμου, αφού οι πάντες μιλούν για απίστευτο εκτροχιασμό του Δήμου μας σε όλα τα επίπεδα.

Αλλά για να μην θεωρηθώ αλαζών, αν δεν εκλεγώ, ασφαλώς δεν πρόκειται να τα βάψω μαύρα, αφού έχω να ασχολούμαι με πολλά όμορφα, όπως οι εγγονούλες μου, η επιστήμη μου και το πολύ επιτυχημένο επαγγελματικά ιατρείο μου, να δίνω ζωή και λειτουργικότητα σε εγκαταλειμμένες αντίκες, τις οποίες με πολύ μεράκι και αγάπη εκτός από την άριστη λειτουργικότητα τους, να είναι και αντικείμενα, τα οποία με το κάλος τους να προκαλούν αισθήματα θαυμασμού, αγάπης και πάθους και αρκετά ακόμη με πρώτο τα ταξίδια, που με κάνουν να αισθάνομαι πολύ γεμάτος ως επιστήμονας, αλλά και ως άνθρωπος!!!

Κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας λέτε, ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα γίνουν στο τέλος του 2019, αλλά το καλοκαίρι του 2019 μαζί με τις Ευρωεκλογές με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και όχι με απλή αναλογική του κυρίου Σκουρλέτη, αφού όπως δείχνουν όλες οι Δημοσκοπήσεις το καλοκαίρι του 2019 ο κύριος Σκουρλέτης και η παρέα του, δεν θα είναι στην Κυβέρνηση.

Ο κύριος Σκουρλέτης με βάση τις δηλώσεις του δεν φέρνει αυτό το νομοσχέδιο για να λύσει προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση, αλλά για να ικανοποιήσει το λιγοστό πλέον εναπομείναν εκλογικό του ακροατήριο και τις ιδεοληψίες του.

Κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας

Για τους έντιμους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού δεν αρκεί, απλά να καταργήσετε τον κυοφορούμενο νόμο Σκουρλέτη, αλλά να φέρετε στην Βουλή εκείνο το σχέδιο νόμου των Μιχελάκη – Γρηγοράκου, τον οποίο μπλόκαραν τότε κάποια καρεκλοκένταυρα μπουμπούκια –Δήμαρχοι, οι οποίοι έβλεπαν να τρίζει η καρέκλα τους!!!!!

Με τον νόμο αυτόν με τον οποίο συμφωνούσε με βάση τις Δημοσκοπήσεις της εποχής εκείνης και το 87% !!!!!! του Ελληνικού Λαού και ο οποίος ήταν ο καλύτερος νόμος, οι Δήμαρχοι θα εκλεγόντουσαν από ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από τους Δημοτικούς Συμβούλους ακόμη και μάλιστα από τον πρώτο γύρο, αρκεί να ελάμβαναν ποσοστό 42% και έτσι θα έλειπαν κάποια παζάρια και κάποιες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και προσθέστε και να ισχύει και μέγιστο όριο στις θητείες των Δημάρχων, κατά την γνώμη μου να είναι (2) δύο και αν θέλετε να έχει ισχύ όχι από σήμερα για το μέλλον, αλλά και για όσους από το παρελθόν έχουν δύο θητείες, πράγμα που θα σημαίνει τον αποκλεισμό μου από τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές και το οποίο δεν με στεναχωρεί καθόλου!!!

Με στεναχωρεί και με θλίβει βαθειά όμως η είδηση, ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, αποφάσισε να εκτελέσει το έργο Καθαρισμός χείμαρρου Καραϊσκάκη- Αστακού με το ποσόν των 24.800 ευρώ με απ’ ευθείας ανάθεση, ενώ ο νόμος ορίζει για έργα πάνω από 12.000 ευρώ τα έργα εκτελούνται με Δημοπρασία, αφήνοντας ένα παραθυράκι που αφορά σε πραγματικά κατεπείγοντα έργα, όπως σε πλημμύρες, κατολισθήσεις βουνών, γκρέμισμα γεφυρών και κτιρίων, αποκοπή Χωριών από καταστροφή δρόμων και μερικά άλλα τέτοια έργα!!!

Τι τρέχει λοιπόν ρε παιδιά, όπως λέει και ο Σαββόπουλος :

Έγινε κατολίσθηση;

Έπεσε κανένας βράχος;

Δεν φαντάζομαι να πιστεύετε κύριοι της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, ότι τα παιδιά σας θα αισθάνονται υπερηφάνεια γι ‘ αυτή σας την απόφαση, με την οποία προστατεύετε το Δημόσιο Χρήμα και υπηρετείτε την Κοινωνία!!!!!!

Εμείς αυτό τον καθαρισμό τον είχαμε κάνει με 6.900!!!!

Σας προκαλώ λοιπόν να βρείτε έστω μία απόφαση στην θητεία μου ως Δημάρχου με την οποία να έχει γίνει ανάθεση για έργο με προϋπολογισμό πάνω από 12.000 ευρώ!!!

Και όσα έργα έγιναν με απ' ευθείας ανάθεση με 6.900 ή 12.000 ευρώ δεν ξεπερνούσαν το 5% του συνολικού προϋπολογισμού των έργων του Δήμου και αφορούσαν σε πραγματικά έργα και ανάγκες του Δήμου και όχι έργα μαϊμούδες!!!

Τα χρήματα που ερχόντουσαν για Αντιπυρικές προστασίες δεν πήγαιναν για μαϊμού καθαρισμούς δασυλλίων, αλλά αγοράστηκαν τα (2) δύο πυροσβεστικά 4X4 MAZDA ταχείας επέμβασης, το τρακτέρ FORD 100 ίππων με τον καταστροφέα με συνολική δαπάνη 168 χιλιάδες ευρώ, τα οποία ασφαλώς προμηθευτήκαμε ύστερα από δημοπρασία και διανοίχτηκαν και κάποιες αντιπυρικές ζώνες πραγματικές με ανάθεση και ποσόν 6.900 ευρώ, για τις οποίες ήμασταν πολύ υπερήφανοι και είχαμε εισπράξει τις ευχαριστίες των τοπικών κοινωνιών!!!!

Με αυτό το ποσόν των 24.800 ευρώ θα μπορούσατε να κάνετε ανάθεση για την συντήρηση των Αγροτικών δρόμων (4) τεσσάρων Χωριών από 6.200 στο καθένα, όπως γινόταν κάθε χρόνο σε όλα τα Χωριά του Δήμου Αστακού,όταν εγώ ήμουν Δήμαρχος και μπορούσε να πηγαίνει ένα πολύ χαμηλό επιβατικό αυτοκίνητο με ταχύτητα πάνω από 120 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ σήμερα είναι αδιάβατοι!!!!

Οι φωτογραφίες βεβαιούν των γραφομένων το αληθές. Ο ρους του ποταμιού γίνεται ανεμπόδιστα και επομένως δεν συντρέχει κανένας λόγος για κάποια κατεπείγουσα εργασία!!!!















Ως προς το εάν έτσι διασφαλίζεται η μη υπερχείλιση του χειμάρρου, απαντώ :

Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτούνται να γίνουν τσιμεντένια τοιχία αντιστήριξης, για τα οποία χρειάζονται μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν υπάρχουν.

Και μπορεί εκείνο το όμορφο τραγούδι να λέει πως: Στο Λαύριο γίνεται χορός, αλλά στον Αστακό γίνεται ένας άλλος χορός κάποιων χιλιάδων ευρώ!!!!

Και μην νομίζετε πως οι Πολίτες τρώνε κουτόχορτο και πιστεύουν, ότι τέτοιες αποφάσεις υπηρετούν τα συμφέροντα του Δήμου και της Κοινωνίας και όχι αλλότρια συμφέροντα!!!

Τι τρέχει? Έγινε κατολίσθηση κι έπεσε κάνας βράχος?

https://www.youtube.com/watch?v=z9-hhbTroyk

Στο Λαύριο γίνεται χορός:

https://www.youtube.com/watch?v=L59YxNqbYEU



Αστακός 11/1/2019
Παναγιώτης Στάικος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad