Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης του Δήμου, αποψιλώνεται το Νομικό Πρόσωπο - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης του Δήμου, αποψιλώνεται το Νομικό Πρόσωπο

Είχαμε επισημάνει κατ´ επανάληψη και τελευταία φορά κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ότι εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης, η φετινή χρονιά θα είναι η χειρότερη οικονομικά της τετραετούς διοίκησης του κ. Γαλούνη.

Τα πρώτα δείγματα της οικονομικής καχεξίας του Δήμου Ξηρομέρου εμφανίστηκαν αμέσως, με την ανάκληση του Προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου, ο οποίος είχε ψηφισθεί προ μηνός από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως μαθαίνουμε, το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί και με τον Προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δηλαδή υπάρχει ανάκληση του.

Ο νέος Προϋπολογισμός είναι πετσοκομμένος κατά 135.000 € και όλο το ποσό της μείωσης αφορά την επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου από το Δήμο Ξηρομέρου.

Ο Δήμος Ξηρομέρου λοιπόν αντί των 335.000 € που ήταν η αρχική επιχορήγηση, θα δώσει στο Νομικό Πρόσωπο 220.000 €.

Έχει σημασία να δούμε στο νέο Προϋπολογισμό τι ακριβώς έργα κόβονται, πόσο σημαντικά είναι και πώς ένα Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου υπό το βαρύγδουπο τίτλο «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια», που και πριν δεν είχε ιδιαίτερη δραστηριότητα, περιορίζεται στη με πολλά προβλήματα λειτουργία μόνο των Παιδικών Σταθμών.

Κόβονται κατά σειρά:
  • οι δαπάνες των αιρετών (υποχρεωτική),
  • οι δαπάνες για τη σύνταξη και υποβολή φακέλων για την αδειοδότηση των τριών Παιδικών Σταθμών (υποχρεωτική),
  • οι δαπάνες για συντήρηση των πυροσβεστήρων, των υδραυλικών εγκαταστάσεων και του καθαρισμού των μοκετών,
  • οι δαπάνες για τη μεταφορά θεατρικών και χορευτικών τμημάτων, έξοδα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, Χριστουγεννιάτικων γιορτών, γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες,
  • οι δαπάνες για υλικά συντήρησης και επισκευής κτιρίων, δαπάνες συντήρησης λεβητοστασίων και κλιματιστικών μηχανημάτων,
  • η πολυδιαφημισμένη προμήθεια μουσικών οργάνων για τη δημιουργία φιλαρμονικής,
  • οι προμήθειες και οι τοποθετήσεις αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης (υποχρεωτική)
  • και τέλος μειώνονται από 5-35% τα έξοδα λειτουργίας συσσιτίου.
Διαπιστώνουμε ότι το Νομικό Πρόσωπο στην ουσία αποψιλώνεται, από τις λιγοστές έτσι κι αλλιώς πολιτιστικές του παρεμβάσεις, αφαιρούνται δε έσοδα (ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε επιχορήγηση εκ μέρους του κράτους) προορισμένα για έργα που είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου να πραγματοποιήσει φέτος η διοίκηση του Νομικού Προσώπου και που αφορούν τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και όλα αυτά εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης που επικρατεί στο Δήμο και της ανύπαρκτης αντίδρασης των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, που αποδέχονται αδιαμαρτύρητα αυτή την κατάσταση.

Τέλος προτρέπουμε ξανά τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου στην αναζήτησή προγραμμάτων εθνικών ή κοινοτικών, που υπάρχουν άφθονα, με τα οποία θα επιβεβαιώσει και θα αναβαθμίσει το ρόλο του και υπηρεσίες, θα προσφέρει στον τόπο (εκδηλώσεις, θέσεις εργασίας κλπ).

Η Συμπολιτεία το επόμενο διάστημα μέσω των εκπροσώπων της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί.


Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad