Στον ουρανό που τόσο αγάπησε – Η Ελλάδα αποχαιρέτισε τον ήρωά της – Στερνό αντίο στον «αθάνατο» Γιώργο Μπαλταδώρο - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

14 Απριλίου 2018

Στον ουρανό που τόσο αγάπησε – Η Ελλάδα αποχαιρέτισε τον ήρωά της – Στερνό αντίο στον «αθάνατο» Γιώργο Μπαλταδώρο

- Στην αγκαλιά της γενέτειράς του ο Γιώργος Μπαλταδώρος
- Σπαρακτικές εικόνες στο ύστατο χαίρε στον ήρωα Σμηναγό
- "Που αφήνεις τα παιδιά σου" φώναξε η μητέρα του και συγκλόνισε
- Κατέρρευσε η σύζυγός του
- Ράγισαν καρδιές με το μήνυμα των παιδιών του: "Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"

Οδύνη. Σπαραγμός. Θρήνος. Οι λέξεις «μικρές» για να περιγράψουν τις σκηνές αρχαίας τραγωδίας που εκτιλύχθηκαν στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Τον τόπο που γέννησε έναν ήρωα. Και σήμερα, τον πήρε ξανά στην «αγκαλιά» του. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ο πιλότος του Mirage 2000-5 που συνετρίβη 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, κηδεύτηκε και τάφηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του.




Ο θρήνος ανείπωτος. Η οδύνη «σκέπαζε» τα πάντα από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (14.04.2018). Η Ελλάδα αποχαιρέτισε τον ήρωά της. Τον «ιπτάμενο» της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στο καθήκον. Τον 34χρονο πατέρα δυο παιδιών που χάθηκε στο Αιγαίο, γυρίζοντας στη βάση του αφού είχε απογειωθεί για την αναχαίτιση δυο τουρκικών μαχητικών. Αναχαίτιση που δεν έγινε ποτέ. «Αθάνατος», «Ήρωας» ακούστηκε και ακολούθησε το ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Μια ολόκληρη χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος. Ένα ολόκληρο χωριό αποχαιρέτισε το άξιο τέκνο του, που έπεσε υπηρετώντας την πατρίδα. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν να σταματήσουν τα δάκρυά τους. Η σύζυγός του και η μητέρα του, έπεσαν στο φέρετρό του λίγο πριν την ταφή. Δεν μπορούσαν να τον αποχωριστούν. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως θα ζούσαν χωρίς εκείνον.

Το χειροκρότημα διαρκές. Και «εκκωφαντικό». Η τελευταία τιμή σε έναν ήρωα. Την πομπή προς το νεκροταφείο του χωριού ακολούθησε πλήθος κόσμου.




Ανάμεσά τους ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρός του Άδωνις Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. Οι ηγεσίες όλων των Σωμάτων του Στρατού. Παρόντες βουλευτές, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης, βουλευτές και παράγοντες της αυτοδιοίκησης.

Αφού έγινε η ταφή, πριν ψαλεί ο εθνικός ύμνος, άγημα της αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα. Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον δικό τους Γιώργο.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος. Η κραυγή της μητέρας του, Φωτεινής, όταν τελείωσε ο επικήδειος που εκφώνησε συνάδελφος και φίλος του, ήταν σπαρακτική. «Που αφήνεις τα παιδιά σου» φώναξε η χαροκαμένη μάνα. Πως να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί το σπλάχνο της…

Η σύζυγός του δεν άντεξε τον πόνο. Κατέρρευσε, όπως ανέφερε η απεσταλμένη του Epsilon στην Καρδίτσα, λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του. Λίγο πριν αποχαιρετίσει τον άνθρωπό της, τον πατέρα των παιδιών της, τον άνθρωπο που το 2007 ξεκίνησε το ταξίδι της κοινής τους ζωής. Δεν άντεξε και λιποθύμησε. Χρειάστηκε να την πάρει φορείο για να τη μεταφέρει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στην εκκλησία για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο πλευρό τους όλοι οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο. Εκεί είναι συνάδελφοί του, φίλοι του, άνθρωποι που τον γνώριζαν.

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα των δυο παιδιών του. «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».

Ένας από τους φίλους του Γιώργου Μπαλταδώρου, σμηναγός και συμμαθητής του Σπύρος Καρέλης, ανέλαβε το βαρύ φορτίο να εκφωνήσει επικήδειο. Η φωνή του έσπασε από τη συγκίνηση. Τα λόγια ήταν λίγα για να περιγράψει τα συναισθήματα…

Μίλησε για τον θαυμάσιο άνθρωπο και συμμαθητή, τονίζοντας πως η άπονη μοίρα δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το θαυμαστό έργο του. Το κενό της απουσίας σου, κατέληξε, είναι τεράστιο. «Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε έχει πάντα στη μνήμη της. Η πατρίδα σε κατατάσσει για πάντα στους ήρωές της», είπε με δυσκολία.

Κι όταν το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία, ο κόσμος είχε «ανοίξει» διάδρομο για να περάσει. Και το χειροκρότημα «έσπασε» ξανά τη σιωπή…

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ανέφερε, πως έφυγε από τη ζωή ένας άξιος αγωνιστής, άνθρωπος του υψηλού καθήκοντος, γενναίος». «Τύχαινε να τον ξέρω από μικρό παιδί στο σπίτι των γονιών του. Τον συνάντησα πριν 20 μέρες, όταν του έσφιξα το χέρι και του είπα είσαι γενναίος, κατά την επίσκεψή μου στη Σκύρο. Σήμερα τον αποχαιρετώ. Και τον αποχαιρετώ έχοντας κατά νου ότι είναι βέβαιη η συμμετοχή του στο πάνθεον των ηρώων της χώρας».


Το τελευταίο χειροκρότημα στον ήρωα

Το φέρετρο του Γιώργου Μπαλταδώρου ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, εκείνη που υπηρετούσε ως την τελευταία στιγμή. Προηγούνταν το ξίφος και το πηλήκιο του. Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και εκατοντάδες κόσμου περίμενε υπομονετικά στη σειρά για το ύστατο χαίρε.

Τη στιγμή που έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο, η σιωπή «έσπασε» από το θερμό χειροκρότημα όσων ήταν ήδη εκεί για να τον υποδεχτούν.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad