Τι συμβαίνει με την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 του βιολογικού καθαρισμού του Μύτικα; - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Μαΐου 2018

Τι συμβαίνει με την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 του βιολογικού καθαρισμού του Μύτικα;

Γράφει ο κ. Γιώργος Πουρνάρας.
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.Με αφορμή την απάντηση του Δημάρχου σε ερώτηση της «Συμπολιτείας» για το έργο του βιολογικού καθαρισμού του Μύτικα, ότι δηλαδή δεν μπορεί να γίνει τίποτε, γιατί ο Μύτικας πληθυσμιακά δεν υπερβαίνει τους 2000 κατοίκους, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Αντικείμενο της μελέτης του έργου αυτού ήταν ο βιολογικός καθαρισμός όχι μόνον του Μύτικα, αλλά και των οικισμών Κανδήλας και Βάρνακα, που και οι 3 οικισμοί μαζί υπερβαίνουν το όριο των 2000 κατοίκων. 

Με την παρακάτω απόφαση του Υπουργείο Ανάπτυξης, το έργο εντάχθηκε σαν υποψήφιο για ένταξη στο νέο (τρέχον) ΕΣΠΑ 2014 - 2020 (είχε ενταχθεί και στο προηγούμενο και μεταφέρθηκε στο νέο μετά από προσπάθειες του τότε Αντιδημάρχου Σπύρου Λύτρα), με ημερομηνία της απόφασης την 22 Ιανουαρίου του 2015, επί θητείας δηλαδή του νυν Δημάρχου.

Από το έτος 2015 λοιπόν το έργο έχει ενταχθεί ως έργο ΥΠΟΨΗΦΙΟ για ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ, με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται σ' αυτήν την απόφαση. 

Τι έγινε λοιπόν από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα το 2018; Απάντησε ο Δήμαρχος ότι δεν έγινε κάτι, γιατί ο Μύτικας πληθυσμιακά δεν υπερβαίνει τους 2000 κατοίκους. Όπως όμως ξέρει πολύ καλά το έργο αφορά και την Κανδήλα και τον Βάρνακα μαζί, άρα το επιχείρημα είναι αβάσιμο και έωλο, αφού επί θητείας του πληρώθηκε η μελέτη του έργου και δεν μπορεί να επικαλείται άγνοια. Εκτός και αν υπάρχει νεώτερη εξέλιξη για το θέμα και δεν το γνωρίζουμε. Εάν υπάρχει κάτι τέτοιο που προκύπτει από έγγραφη απάντηση της Περιφέρειας ή του Υπουργείου, οφείλει να τη δημοσιοποιήσει.

Πολύ φοβάμαι όμως ότι επικαλείται αόριστα μη βάσιμες δικαιολογίες για να συγκαλύψει την αδράνεια του για ένα ακόμα μεγάλο έργο που είναι καίριο για την Αλυζία και κυρίως για τον Μύτικα.

Εάν όμως υπάρχει όντως θέμα, τότε πρέπει ο Δήμαρχος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την τελική ένταξη και κατασκευή ενός ώριμου έργου, γιατί δεν είναι δυνατόν αυτή η αιτιολογία – που είναι αβάσιμη – να αποτελέσει λόγο για την μη ένταξη και κατασκευή του έργου!

Γιώργος Πουρνάρας.
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad