Η ιστοσελίδα του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών σε λίγες ημέρες σε λειτουργία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Μαΐου 2018

Η ιστοσελίδα του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών σε λίγες ημέρες σε λειτουργία

Γράφει ο Χρήστος Μπόνης

Αγαπητοί Συμπατριώτες, σε λίγες ημέρες ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών θα έχει θέσει σε λειτουργία την ιστοσελίδα του (blogspot).

Είναι μια πρωτοβουλία που αποφασίσαμε σαν Δ.Σ. δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους Αστακιώτες να εκφράζονται, να ενημερώνονται, να ρωτούν, να θέτουν τους προβληματισμούς τους αλλά και να προτείνουν οτιδήποτε θεωρούν χρήσιμο και ευεργετικό για την προβολή του Αστακού. Είναι παράλληλα μια ευκαιρία αφενός μεν να γνωριστούμε αφετέρου να ξαναβρεθούμε έστω και κάτω απο την ομπρέλα του κυβερνοχώρου. 

Ο χώρος αυτός προορίζεται για εποικοδομητικές συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και κατ' ουδένα τρόπο χώρος προσβολής προσωπικότητας, χυδαιολογημάτων,  συκοφαντιών και πολλών άλλων επιλήψιμων ενεργειών. Οι αντίθετες απόψεις, οι διαφωνίες (που εκ των πραγμάτων υπάρχουν ανάμεσά μας) είναι κατανοητές αλλά δεν είναι ευπρόσδεκτες οι παραβατικές θέσεις και υποδείξεις που ίσως έχουν στόχο κάποιον από εμάς. Όλα τα προβλήματα, όλες οι απορίες, όλες οι αντιθέσεις, αν τοποθετηθούν σε ένα πλαίσιο λογικό με διαφάνεια και χωρίς υπονομεύσεις, σίγουρα θα δώσουν την ευκαιρία σε πολλούς από εμάς να δώσουμε λύσεις . Η Αλληλεγγύη πρέπει να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό γνώρισμα που θα μας διακρίνει από εδώ και στο εξής και όχι η διάσπαση και ο τυχοδιωκτισμός.

Πρέπει να δείξουμε μια ωρίμανση που θα είναι η λεωφόρος της ανάπτυξης του Αστακού.  Η αγάπη για τον Αστακό να είναι η σημαία μας και όχι η υπονόμευση και η διαπλοκή. Συμμάχους μας στην πρωτοβουλία αυτή θέλουμε όλους εσάς. Σας θέλουμε δίπλα μας για να μας βοηθήσετε να ξεπεράσουμε στην αρχή κάποια μικροπροβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στον Σύλλογο λόγω της ανυπαρξίας τόσων χρόνων. Το φιλότιμο του Αστακιώτη είναι γνωστό αρκεί να βρεθεί κάποιος να του το αφυπνίσει. 

Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών με την επανίδρυση του ξεκινά με πολύ όρεξη μια νέα περίοδο στην ιστορια αυτού του συλλόγου.  Ελπίζουμε ότι όλοι εσείς που στέκεστε στο άλλο μισό του γηπέδου δεν θα μείνετε αδρανείς. Έφθασε η ώρα να δείξουμε και στην πράξη τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αστακού. Η επιτυχία θα είναι καρπός της συλλογικότητας, η αποτυχία θα είναι ταφόπλακα στην πρόοδο και την ανάδειξη του Αστακού. 

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν ξεκινάμε την επαφή μαζί σας.




Μια σημαντική αλλά και ουσιαστική παρατήρηση: Ζητάμε (και απαιτούμε) σαν Δ.Σ. να μην αρθρογραφεί ή να τοποθετείται ΚΑΝΕΙΣ με ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. Δεν είναι έντιμο ούτε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ (και χρησιμοποιώ μόνο αυτές τις λέξεις και όχι κάποιες άλλες που τυχόν είναι πιο βαριές) να σχολιάζεις ή να προτείνεις κάτι χωρίς να έχεις το θάρρος της γνώμης επώνυμα. Εδώ -όπως αναφέρθηκε πιο πάνω-  δεν θα προβάλλεται και δεν θα στοχοποιείται κανείς. Θα δέχεται ο κάθε ένας την κριτική σε όποια ενέργεια προβαίνει (και κυρίως αυτοί που κατέχουν κάποιο αξίωμα μικρο ή μεγάλο) αλλά δεν θα υποβάλλονται σε διαπόμπευση με ακραίες φράσεις και κοσμητικά επίθετα. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο αλλά και κανείς δεν είναι αλάνθαστος, όλοι έχουμε αδυναμίες, όλοι είμαστε επιρρεπείς στα λάθη, αλλά η προσβολή της αξίας της προσωπικότητας είναι αφιλόξενη εδώ. Επομένως όποιος θέλει να γράψει η να προτείνει, θα είναι με το όνομα του. Ίσως είναι ευκαιρία να γνωριστούμε πολύ καλύτερα.  Ο Αστακιώτης διδάσκει ήθος και όχι μίσος.

Η παράδοση και η Ιστορία του Αστακού είναι οδηγός για την επιτυχία μας

Την σκυτάλη τη δίνουμε σε εσάς και ευελπιστούμε ότι θα την φέρετε σε πέρας.


1 σχόλιο:

  1. Ευχομαι καλή επιτυχια στην συλλογική σας προσπάθεια, με στοχο πάντα την δημιουργηκη εξεληξη του όμορφου Αστακου. Καλή δυναμη! Μαίρη Λαμπρακακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad