Παναγιώτης Στάϊκος: Η συνεισφορά των Blogs στην Δημοκρατία. Η βουκέντρα και ο ζευγολάτης! - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Μαΐου 2018

Παναγιώτης Στάϊκος: Η συνεισφορά των Blogs στην Δημοκρατία. Η βουκέντρα και ο ζευγολάτης!

Η συνεισφορά των Blogs στην Δημοκρατία. Η βουκέντρα και ο ζευγολάτης!!!


Ασφαλώς η ανάδειξη από τα Blogs της ανάρτησης: "Εγκατάλειψη- σκατό και μπόχα" έκανε πάταγο και σήμερα η Αξιότιμος Δημοτική μας Αρχή κινητοποιήθηκε πάση δυνάμει, αφού ο Στάικος ουχί, εν είδει περιστεράς, αλλά ως ζευγολάτου μετά της βουκέντρας τους αφύπνισε και άρχισαν να κάνουν αυτό που έπρεπε εδώ και ημέρες!!!!

Και άκουσον – άκουσον είπαν: Μα καλά εμείς το είχαμε προγραμματίσει και κάθε ημέρα , όταν εμείς έχουμε προγραμματίσει,να κάνουμε κάτι, ο Στάικος την προηγούμενη κάνει την ανάρτηση γι ‘ αυτό το θέμα. Α, πρέπει να έχει εσωτερική πληροφόρηση!!!!

Εδώ πραγματικά γελάνε!!!!!

Ακούστε λοιπόν φίλοι μου : Άδικα ψάχνετε για ρουφιάνους και φαντάσματα!!!

Απλά λόγω της δικιάς ανεπάρκειας ο Στάικος έγινε το φάντασμά σας και εν είδει ζευγλάτου σας κεντρίζει, όπως εκείνος, με τον αιχμηρό του πολιτικό λόγω και πάντα με πολιτικά επιχειρήματα , τα οποία εσείς του προσφέρετε , λόγω της ένδειας έργων εκ μέρους σας και τις ανεπάρκεια σας να προγραμματίσετε τα απλούστατα, τα στοιχειώδη και τα άκρως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών!!!

Άκου εκεί είχαν προγραμματίσει!!!!

Πότε είχαν προγραμματίσει;;;

Κατόπιν εορτής ;;;;

Μα η εορτή του Αγίου Πνεύματος ήτο την Δευτέρα και ουχί σήμερον!!!!

Και η τελευταία ημέρα κατά την οποία θα έπρεπε, να είχαν παραδώσει έτοιμες τις πλαζ, ήταν η Πέμπτη, αφού από την Παρασκευή ήλθαν οι επισκέπτες μας, δια το Τριήμερον του Αγίου Πνεύματος!!!

Είναι γνωστό ότι προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και είμαι πολύ υπερήφανος γι ‘ αυτό!!!!

Ο πρώτος και σπουδαιότερος δάσκαλος στην ζωή μου ήταν ο πατέρας μου!!!

Ένας ευφυέστατος άνθρωπος, ο οποίος είχε τελειώσει μόνο το Δημοτικό, του οποίου ο δείκτης νοημοσύνης ήταν πολύ πιο υψηλός από τον δικό μου, αφού είχε την δυνατότητα να λύνει με πρακτική αριθμητική εξισώσεις με δύο αγνώστους!!! Για να ζήσουμε- επιβιώσουμε και να καταφέρει και τα δυο του παιδιά να μας κάνει γιατρούς σε δύσκολα χρόνια, τότε που δεν υπήρχαν τα Turbo Τρακτέρ των 150.000 ευρώ με τους πολλούς ίππους τα δύο διαφορικά τα Air Condition και όλα τα υδραυλικά και τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά τους συστήματα, για να οργώσει την γη έκανε τον ζευγολάτη με τα άλογα και μου έμαθε την λέξη ζευγολάτης και την βουκέντρα που χρησιμοποιούσαν οι ζευγολάτες για να κεντρίσουν τα υποζύγια, προκειμένου να τραβήξουν το αλέτρι και να οργώσουν την γη σπέρνοντας με πολύ ιδρώτα το σιτάρι στην γη!!!

Έτσι λοιπόν κάποιοι φίλοι μας μετά την πολιτική βουκέντρα Στάικου (γιατί η άλλη έφθανε στο σημείο λόγω της αιχμηρότητας της να ματώνει τα υποζύγια, αν το κέντρισμα του ζευγολάτη ήταν πολύ δυνατό), αποφάσισαν σήμερα να κάνουν αυτά που έπρεπε να είχαν τελειώσει τέσσερις ημέρες πριν την εορτή του Αγίου Πνεύματος, αλλά και αυτό βάσει του δόγματος της Αξιοτίμου Δημοτικής Αρχής μισά – μισά, μισές δουλειές έκαναν, αφού χρησιμοποίησαν το JCB του Δήμου μας, ως εύκολης λύσης και έτσι δεν έκαναν ολοκληρωμένη δουλειά, αφού ο βραχίονας του είναι πολύ πιο κοντός από της τσάπας και δεν μπορούσε να πάρει τις μεγάλες ποσότητες αμμοχάλικου που ήταν στο βάθος, παρά το γεγονός ότι ο χειριστής του JCB κύριος Γεραφέντης είναι Άριστος και να ποτίσουν και το γκαζόν μπροστά στο Hotel Στράτος!!!!!

Έτσι λοιπόν μετά από λίγες ημέρες στην γωνία του πλακόστρωτου ο κυματισμός θα έχει πάρει την πολύ μικρή ποσότητα αμμοχάλικου και οι λουόμενοι πάλι, όχι απλά δεν θα ξαπλώνουν σε αυτό, αλλά θα αδυνατούν να μπουν στην θάλασσα από αυτό το σημείο από τις κοτρώνες!!!

Μέμνησο μεθ ‘ ολίγου καιρού, ουχί τους Αθηναίους αλλά, Στάικον .

Και επειδή είναι λογικό στους νεότερους, οι οποίοι έχουν άλλες προσλαμβάνουσες παραστάσεις οι λέξεις βουκέντρα και ζευγολάτης να είναι άγνωστες και αυτό δεν σημαίνει τίποτα, παραθέτω τα πάρα κάτω:

βουκέντρα: ξύλινη βέργα η οποία χρησιμοποιείτο από τους αγρότες κατά τη διάρκεια οργώματος με βόδια, η οποία στη μία άκρη είχε μεταλλική βάση για να καθαρίζουν το αλέτρι και στην άλλη της άκρη ήταν αιχμηρή ούτως ώστε να κεντρίζει τα βόδια.!!!

ζευγολάτης αρσενικό (θηλυκό: ζευγολάτισσα): ο αγρότης που οργώνει το χωράφι με ένα ζευγάρι βόδια

Ετυμολογία: ζευγολάτης < αρχαία ελληνική ζευγηλάτης < ζεῦγος + ἐλαύνω

Οσονούπω επανέρχομαι μετά της πολιτικής μου βουκέντρας για αρκετά θέματα, τα οποία έχει προγραμματίσει η Δημοτική μας Αρχή, αλλά εμείς βλέπουμε περισσότερα λιμνάζοντα ύδατα .


Αστακός 30/5/2018 
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και για την προσφορά σας στην Δημοκρατία.!!! 

Παναγιώτης ΣτάικοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad