Παναγιώτης Στάϊκος: Οι επιπόλαιοι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής για την επέκταση του Νεκροταφείου Αστακού! - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Ιουνίου 2018

Παναγιώτης Στάϊκος: Οι επιπόλαιοι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής για την επέκταση του Νεκροταφείου Αστακού!

Οι επιπόλαιοι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής για την επέκταση του Νεκροταφείου Αστακού!!!!

Είμαι από τους ανθρώπους, που δεν πιστεύουν στο δόγμα, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό!!

Πιστεύω στον νόμο και αν τύχει και τον παραβώ, είμαι έτοιμος να υποστώ αδιαμαρτύρητα τις συνέπειες.

Όμως αν τύχει να έλθουν σε σύγκρουση το νόμιμο με το ηθικό, τότε δίχως άλλη σκέψη είμαι με το ηθικό, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το νόμιμο!!!!

Επίσης δεν έχω μάθει να κρύβομαι πίσω από καλαμιές, ούτε να διστάζω να βγάζω κάστανα από την φωτιά!!

Έτσι λοιπόν για το Νεκροταφείου Αστακού το οποίο είναι κορεσμένο υπάρχουν δύο λύσεις και γι ΄αυτό έχω ξεκάθαρη θέση!!!

Η μία είναι η Δημιουργία Νέου Νεκροταφείου σε άλλη θέση, για την οποία υπάρχει νόμος, που το Δασαρχείο μπορεί να παραχωρήσει έκταση γι’ αυτό τον σκοπό, όπως ορίζεται από την Υπουργική Απόφαση Α5/1210/1978 - ΦΕΚ Β-424/10-5-1978 ...

https://www.e-nomothesia.gr/kat-koimeteria-nekrotafeia/ya-a5-1210-1978.html

16 Ιαν 2016 - Περί όρων για ίδρυση κοιμητηρίων ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ - ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ- ΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ. ... Όροι για την ίδρυση ή την επέκταση κοιμητηρίων. 1.

Αυτό είναι το νόμιμο με το οποίο δεν συμφωνεί σχεδόν κανένας κάτοικος του Αστακού!!!

Και η άλλη άποψη είναι να γίνει η επέκταση στο υπάρχον Νεκροταφείο, σε έκταση που αγόρασε γι ΄ αυτό τον σκοπό ο καλός φίλος συμπατριώτης μας και Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Αποστόλης Πανταζής , αφού ο Δήμος δεν μπορούσε να κάνει αυτή την αγορά , γιατί δεν επιτρέπεται από την Υπουργική Απόφαση Α5/1210/1978 - ΦΕΚ Β-424/10-5-1978..., με την οποία όμως παρά το γεγονός ότι δεν είναι νόμιμο, συμφωνεί το 99% των κατοίκων του Αστακού και ασφαλώς και εγώ και για εμένα αυτό είναι το ηθικό!!!!

Και έρχεται η Δημοτική Αρχή (με ανύπαρκτο έργο ) και προκειμένου να το παρουσιάσει ως έργο της, αρχίζει τις τυμπανοκρουσίες και αρχίζει να ευχαριστεί μέσα από τα Blogs τον κύριο Πανταζή, λες και ο κύριος Πανταζής το είχε ανάγκη, ο οποίος έχει κάνει δωρεές για το μικρό Κλειστό Γυμναστήριο και την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου 10πλάσιας αξίας (και πολλές άλλες μικρότερης αξίας) , αλλά τότε η Δημοτική Αρχή δεν είδα να εκδώσει κανένα ευχαριστήριο, ενώ ο γράφων τον είχε ευχαριστήσει και για τα δύο, όταν μάλιστα ο κύριος Πανταζής δηλώνει στο fb:

'Ο ελεύθερος άνθρωπος που γνωρίζει τον εαυτό του είναι γενναιόδωρος, αλληλέγγυος, ευγενικός και ικανοποιείται εξίσου όταν δίνει όπως και όταν παίρνει. Jorge Bucay.( Και συμπληρώνω εγώ για όποιους δεν έτυχε να τον γνωρίζουν : Ο Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay) γεννήθηκε το 1949 στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή). Γιατρός και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάλ και συγγραφέας ).


Και δεν έφθανε μόνο η πρώτη επιπολαιότητα ,αλλά ακολούθησε και δεύτερη, όταν με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωνε στα Blogs, ότι έλαβε την άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ότι επιτρέπονται οι εργασίες και κάτι έγινε με αυτό, λες και χέστηκε η φοράδα στ ‘ αλώνι, που λέει και ο λαός μας, αφού και την βεβαίωση ότι δεν είναι Δασική έκταση ασφαλώς θα την πάρει.

Όμως της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν μπορεί να την πάρει και ως εκ τούτου ούτε την άδεια επέκτασης του Νεκροταφείου, αφού προσκρούει στους όρους και προϋποθέσεις της Υπουργικής Απόφασης Α5/1210/1978 - ΦΕΚ Β-424/10-5-1978 ... .

Δηλαδή πήγε με τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της, δίνοντας τροφή σε κάποιους κακεντρεχείς να αρχίσουν τις αναφορές, με καταστροφικές συνέπειες, αφού δεν άκουσε κάποιους άλλους, που τους είχαν υποδείξει τους ενδεδειγμένους χειρισμούς, όπου με συναίνεση θα μπορούσε να λειτουργήσει ο χώρος αυτός της επέκτασης, ως Νεκροταφείο, αφού η αποδοχή από τον Δήμο της δωρεάς του κυρίου Πανταζή, προσκρούει στον Νόμο και ως εκ τούτου είναι αδύνατο, σε αντίθεση με ότι έγινε στο Χωριουδάκι της μάνας μου, όπου υπήρχε δωρεά της οικογενείας μου γι αυτό τον σκοπό, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς κανένα πρόβλημα. Η δε δωρεά του αδερφού μου ενός πυροσβεστικού οχήματος και η μεταβίβασή του στον Δήμο έγινε καθ’ όλα νόμιμα!!!!

Γι ΄αυτό λίγη σωφροσύνη και υπευθυνότητα σε τόσο λεπτά και σοβαρά ζητήματα από πλευράς Δημοτικής Αρχής δεν θα έβλαπτε, όταν μάλιστα στην πλειοψηφία υπάρχει και νομικός, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά αυτό το θέμα!!


Παναγιώτης Στάικος
(ένας υπέρμαχος της επέκτασης του υπάρχοντος Νεκροταφείου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad