Στα Κέντρα Υγείας Αστακού και Μύτικα περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Ιουλίου 2018

Στα Κέντρα Υγείας Αστακού και Μύτικα περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Περιοδεία πραγματοποίησε την Πέμπτη κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος, στα Κέντρα Υγείας Αστακού και Μύτικα.

Στη συζήτηση με γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς και με ασθενείς, αναδείχθηκαν τα ιδιαίτερα και οξυμένα προβλήματα του χώρου της Υγείας, όπως η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, οι απλήρωτες υπερωρίες - εφημερίες, η εντατικοποίηση της δουλειάς κ.ά.

O βουλευτής του ΚΚΕ διαπίστωσε τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στα δύο Κέντρα Υγείας, καθώς αν και εξυπηρετούν ολόκληρες περιοχές, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται ο πληθυσμός με χιλιάδες παραθεριστές, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε πολλές ειδικότητες όπως παιδίατροι κ.ά. Επίσης το Μικροβιολογικό και το Ακτινολογικό δεν λειτουργούν σε κανένα από τα δύο ΚΥ. Πλέον λειτουργούν ως κέντρα συνταγογράφησης. Στο ΚΥ Αστακού οι εφημερίες βγαίνουν κάτω από τη φιλότιμη προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τη συνεννόηση και μεταφορά άλλων γιατρών από τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. Το ασθενοφόρο δεν έχει 24ωρη κάλυψη, διότι υπάρχουν μόνο τρεις οδηγοί. Στο ΚΥ Μύτικα οι γιατροί που υπάρχουν αδυνατούν αντικειμενικά να καλύψουν εφημεριακά όλο το μήνα. Επίσης, αν και υπάρχει ασθενοφόρο, δεν υπάρχει ούτε ένας οδηγός.

Ο Νίκος Μωραΐτης τόνισε ότι η πολιτική που εφαρμόζει για την Υγεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), είναι αυτή που έχει οδηγήσει το σύνολο των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε αδυναμία λειτουργίας και παράδοσή τους στα χέρια των επιχειρηματιών. Η πολιτική που θεωρεί την Υγεία του λαού «κόστος», την ώρα που χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο της Υγείας. «Ανάπτυξη» στο χώρο της Υγείας σημαίνει κέρδη για τους επιχειρηματίες, φτηνούς εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και ανεπαρκείς παροχές Υγείας. Προωθούνται μέτρα που έχουν στόχο την πιο αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ και του κεφαλαίου για τη διαμόρφωση ακόμα πιο φτηνών εργαζομένων, ως προϋπόθεση για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Υπηρετούν την πολιτική της μείωσης του «μη μισθολογικού κόστους», μέσω της περικοπής των δαπανών για την πρόληψη, τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad