Τελέστηκε ο Εσπερινός για την εορτή της Αγίας Παρασκευής - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Ιουλίου 2018

Τελέστηκε ο Εσπερινός για την εορτή της Αγίας Παρασκευής

ΑΣΤΑΚΟΣ
Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής

Στο ιδιαίτερου κάλους εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που το συναντάς λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Αστακό, τελέστηκε ο εσπερινός για την εορτη της Αγίας Παρασκευής.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι εκατοντάδες προσκυνητές παρακολούθησαν την ακολουθία του Εσπερινού μέσα σε κλίμα κατάνυξης αλλά και θλίψης και πόνου για τα θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς προ λίγο ημερών στην Αθήνα. Οι προσευχές όλων συναντήθηκαν με τις προσευχές των υπολοίπων Ελλήνων για αίσιο τέλος των αγνοουμένων.

Να επισημάνουμε οτι το πανέμορφο αυτό Εκκλησάκι είναι το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΩΝ Αστακιωτων. Κάθε χρόνο παρ' ότι η απόσταση είναι σχετικά μεγάλη , (διότι βρίσκεται έξω από το φυσικό όριο του Αστακού) οι ροές των προσκυνητών που προσέρχονται για να συμμετάσχουν στην ακολουθία του Εσπερινού είναι πολύ μεγάλες... Από πολλά χρόνια η Αγία Παρασκευή ήταν στις καρδιές των Αστακιωτών, μάλιστα με τέτοια αγάπη, αφοσίωση και προσήλωση που έτεινε να χαρακτηριστεί από κάποιους και σαν πολιούχος της πόλης.

Από πολύ νωρίς , άλλοι με τα πόδια μέσα από διάφορα μονοπάτια, άλλοι με Ι.Χ. ξεκινούν την πομπή ή τη πεζοπορία για να συγκεντρωθούν στο πλακώστροτο χώρο του ναού όπου τα κοφίνια με τον άρτο και το σιτάρι καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης που είναι χωροθετημένο για να τελεστεί ο Εσπερινός.

Οι ιερείς και οι ιεροψάλτες προσπαθούν να μεταφέρουν μέσα από τους ψαλμούς την ιερή στιγμή της ακολουθίας στις καρδιές των παρευρισκομένων υπό το άγρυπνο βλέμμα της ΙΕΡΗΣ Εικόνας της ΑΓΙΑΣ Παρασκευής, η οποία ειναι στολισμένη με πανέμορφα λουλούδια καταλαμβάνει την πιο εξέχουσα θέση μπροστά από την είσοδο του Ναού. Στο τέλος μετά την ομιλία του Ιερέα για την ζωή της Αγίας, οι επίτροποι αλλά και κάποιοι εθελοντές, αφού μαζέψουν τον άρτο και τον τοποθετήσουν σε κοφίνια, σε ομοιόμορφα (κομμένα) κομμάτια, ο ιερέας στην έξοδο του Ναού, τον μοιράζει στους εκκλησιασθέντες που αποχωρούν για την επιστροφή στον Αστακό με την ευχή και του χρόνου να βρεθούμε όλοι μαζί πάλι εκεί.

Να επισημάνουμε επίσης την σημαντική παρουσία ενός μεγάλου αριθμού αθλητών από ομάδες του TAEKWODO που αυτό τον καιρό βρίσκονται στον Αστακό και συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες υπό την σκέπη της τοπικής ομάδας ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ, και οι οποίοι με τις όμορφες ξεχωριστές εμφανίσεις τους, έδωσαν έναν άλλο τόνο, μια άλλη αίσθηση στον εορτασμό της Αγιας Παρασκευής.Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad