Δόθηκε στη κυκλοφορία ο δρόμος Κουβαράς - Φυτείες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Αυγούστου 2018

Δόθηκε στη κυκλοφορία ο δρόμος Κουβαράς - Φυτείες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδόθηκε το οδικό έργο Κουβαράς – Φυτείες στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, ένα έργο που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΕΣΠΑ), προϋπολογισμού 16.830.000 ευρώ.

Στην Εκτελεστική, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Αυγούστου, σε συνέχεια του έργου αυτού, εγκρίθηκε έργο με τίτλο: «Χρηματοδότηση από την ΔΕΗ των κόμβων του δρόμου Κουβαράς – Φυτείες». Δυστυχώς, η δαπάνη σύνδεσης της ηλεκτροδότησης των κόμβων με τη ΔΕΗ δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη του έργου.

Επίσης, εγκρίθηκε και η ένταξη έργου για τη συντήρηση της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη – Αετός- Αρχοντοχώρι – Μύτικας, προϋπολογισμού3.000.000 ευρώ και αναμένεται σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τέλος, εγκρίθηκε και μελέτη για την παράκαμψη της Μπαμπίνης και του Αρχοντοχωρίου, ένα έργο που θα βελτιώσει το οδικό δίκτυο, και παράλληλα, θα μειώσει κατά 10 χλμ. την απόσταση του Αγρινίου προς τα δυτικά παράλια, καθώς και των Δημοτικών Διαμερισμάτων από Μύτικα έως Φυτείες, προς Ιόνια οδό και Αγρίνιο. Η μελέτη αυτή εγκρίθηκε επίσης από την Εκτελεστική Επιτροπή, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, με τίτλο: «Περιβαλλοντική, Γεωτεχνική, Τοπογραφική, Οδοποιίας και Υδραυλική μελέτη και προτάσεις σύνδεσης της ΝΕΟ Κουβαρά – Αστακού με την ΕΟ 30 Μπαμπίνης – Μύτικα και παράκαμψη Αρχοντοχωρίου ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.» Πρόκειται για μελέτη που αφορά την κατασκευή νέας οδού, μήκους 1,5 χλμ, με τα απαραίτητα τεχνικά έργα.

«Υποδεχόμαστε με ικανοποίηση την ολοκλήρωση του έργου αυτού. Αντλούμε όμως και διδάγματα. Πώς να γίνουμε πιο αποδοτικοί με την υλοποίηση των έργων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνοντας ότι «εμείς θέλουμε ολοκληρωμένα έργα και λειτουργικά. Όχι μισές δουλειές. Θα δουλέψουμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

«Δουλέψαμε μεθοδικά και υλοποιήσαμε ένα έργο με αρκετές δυσκολίες. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα και το κάνουμε.», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Τα χαρακτηριστικά του έργου

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ – ΦΥΤΕΙΕΣ – ΑΣΤΑΚΟΣ
ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΕΣ – ΚΑΤΟΥΝΑ – ΜΥΤΙΚΑΣ


Ολοκληρώθηκαν τα τμήματα: Α. Κουβαράς – Φυτείες, Β. Νότια παράκαμψη Φυτειών, Γ. Φυτείες – Μπαμπίνη. Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε 9,20 χλμ. Η κατασκευή έγινε είτε με βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης με διαπλατύνσεις, είτε με νέα χάραξη και συγκεκριμένα στα τμήματα:
  1. τμήμα Κουβαράς Φυτείες από Χ.Θ.: 0+000 έως Χ.Θ. : 0+607,31Διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και αύξηση των οριζοντιογραφικών ακτινών καμπυλότητας.
  2. τμήμα Νότιας Παράκαμψη Φυτειών από Χ.Θ.: 0+607,31 έως Χ.Θ. : 5+904,7 Διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου  σε μικρό μήκος ,αλλά  κυρίως πρόκειται για τμήμα νέας χάραξης. Διαμορφώθηκαν  ισόπεδοι κόμβοι για την αποκατάσταση της πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες.
  3. Τμήμα Φυτείες -Μπαμπίνη από  Χ.Θ.: 5+904,76 έως Χ.Θ. : 9+202,95Διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και αύξηση των οριζοντιογραφικών ακτινών καμπυλότητας όπου κρίθηκε ότι  απαιτείται. Διαμορφώθηκαν  ισόπεδοι κόμβοι για την αποκατάσταση της πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad